Διεθνές Φεστιβάλ Θαλάσσιου Τουρισμού 2024 στη Ρόδο τον Οκτώβριο

Διεθνές Φεστιβάλ Θαλάσσιου Τουρισμού 2024 στη Ρόδο τον Οκτώβριο

Διεθνές Φεστιβάλ Θαλάσσιου Τουρισμού 2024 στη Ρόδο τον Οκτώβριο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 913 ΦΟΡΕΣ

Το Διεθνές Φεστιβάλ Θαλάσσιου Τουρισμού (International Sea Tourism Festival) διεξάγεται φέτος στη Ρόδο με τίτλο Go Blue – Go Green – Go Smart και αναδεικνύεται ως η μεγαλύτερη γιορτή για τον θαλάσσιο τουρισμό στην Ελλάδα από τις 25 έως τις 28 Οκτωβρίου 2024.

Ο σκοπός του φεστιβάλ είναι να προβάλει την Ελλάδα ως κορυφαίο προορισμό θαλάσσιου τουρισμού στη Μεσόγειο και να ενισχύσει τις σχέσεις με τις χώρες της περιοχής. Στόχος είναι να συνεχίσει να αποτελεί θεσμό και να προάγει τον θαλάσσιο τουρισμό σε όλες τις μορφές του και τα επόμενα χρόνια.

Τα οφέλη για την χώρα είναι πολλαπλά, καθώς ο θαλάσσιος τουρισμός διαγράφει σταθερή αναπτυξιακή πορεία και το κοινό που τον επιλέγει ολοένα και αυξάνεται.

Μέσω της συμμετοχής εταιρειών yachting, κρουαζιέρας, ιστιοπλοΐας, καταδύσεων, θαλάσσιων σπορ και premium brands παγκόσμιου επιπέδου, το Νότιο Αιγαίο τίθεται στο επίκεντρο του θαλάσσιου τουρισμού, προσελκύοντας τουρίστες αντάξιους των ελληνικών προσδοκιών.

Ταυτόχρονα, η διοργάνωση ενθαρρύνει την ανάπτυξη νέων υπηρεσιών και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Τα παράλληλα happenings και το Οpen Αir Σεμινάριο με θεματολογία τη γαλάζια οικονομία, την πράσινη μετάβαση και ανάπτυξη, αλλά και τις έξυπνες τεχνολογικές εφαρμογές αναμένεται να «κλέψουν» την παράσταση φέτος.

Πηγή: tourism-today.gr

Διαβάστε ακόμη

Τουριστική προβολή της Ρόδου και της Κω

Κρουαζιέρα: Zητείται νέο εθνικό σχέδιο

Στρατηγική για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος

Συνάντηση του Προέδρου Γιάννη Παπαβασιλείου και αντιπροσωπείας της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου με το Δήμαρχο Αλέξανδρο Κολιάδη

52 κρουαζιερόπλοια πρόκειται να καταπλεύσουν τον Ιούλιο στη Ρόδο

Τουρκική... απόβαση στα ελληνικά νησιά | Πάνω από 50.000 Τούρκοι σε λίγες ημέρες

Δεν θα χάσουν τις διακοπές τους στη Ρόδο οι Τούρκοι τουρίστες

Έντονο ενδιαφέρον από επιχειρήσεις τουρισμού στη Ρόδο για προσωπικό