Έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας

Έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας

Έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 662 ΦΟΡΕΣ

Εκτάκτως συνεδρίασε σήμερα το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Δωδεκανήσου, λόγω της πολύ υψηλής επικινδυνότητας για εκδήλωση πυρκαγιάς (κατηγορίας κινδύνου 4), το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024, για την Π.Ε. Ρόδου, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνων Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών.

Σκοπός της συνεδρίασης, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου κ. Χρήστου Ευστρατίου, ήταν ο συντονισμός και η συνεργασία των φορέων στην εκτέλεση των έργων που έχουν άμεση σχέση με την πρόληψη και αντιμετώπιση ενδεχόμενων δασικών πυρκαγιών στην Περιφερειακή Ενότητα.

Συγκεκριμένα, τονίζεται η ρητή απαγόρευση του καψίματος χόρτων καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, όπως έχουν ενημερωθεί κατ’ επανάληψη Πρόεδροι Κοινοτήτων και Δημοτικών ενοτήτων, Πρόεδροι Αγρ. Συνεταιρισμών καθώς και πολίτες μέσω Μ.Μ.Ε.

Αναφορικά με την επιτήρηση «ευπαθών περιοχών», αποφασίστηκε η εκτέλεση περιπολιών με τη συμμετοχή του Στρατού, της Αστυν. Δνσης Δωδ/σου, της ΠΥ, Εθελοντικών Ομάδων και της Δασικής Υπηρεσίας.

Παράλληλα, υπενθυμίζεται στους πολίτες ότι ισχύει η απόφαση για απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε δασικές περιοχές και σε «ευπαθείς» περιοχές από τις 14:00 μέχρι τις 06:00 της επόμενης μέρας, όταν προβλέπεται κίνδυνος κατηγορίας 4.

Στη συνεδρίαση του Σ.Ο.Π.Π., συμμετείχαν, εκτός του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη, οι Θωμάτος Μιχαήλ και Κυριακούλης Εμμανουήλ από τον Δήμο Ρόδου, ο Κικίδης Σάββας από τον Δήμο Τήλου, ο Βαγιανός Σωτήριος από την ΔΕΥΑΡ Ρόδου, ο Χατζηγεωργίου Νικόλαος από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Δωδ/σου της Περιφέρειας, ο Στέργου

Γεώργιος από την Α’ Αστυνομική Δνση Δω/σου, ο Βλόντζος Γεώργιος από την ΠΕ.ΠΥ.Δ Νοτίου Αιγαίου, ο Παπαθανασίου Αθανάσιος από τη ΔΙ.ΠΥΝ Δωδεκανήσου, ο Ιερεμίας Νικόλαος από την ΠΥ Ρόδου, ο Σταματάκης Αντώνιος από την 95 ΑΔΤΕ, ο Γεωργάτος Χαράλαμπος από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, ο Λεφάκης Δημήτριος από την ΑΔΑ/Δνση Δασών Δωδ/σου, ο Έλληνας Κωνσταντίνος από την Β’ βάθμια εκπαίδευση Δωδεκανήσου, ο Μαρνέρας Χαράλαμπος από την ΕΦ.Α. Δωδεκανήσου, ο Πιπερίδης από το ΕΚΑΒ Ρόδου, οι Παρασκευά Σταματία και Γαλατάς Δημήτριος, από τον Ε.ΕΣ. - Εθελοντές Σαμαρείτες και το Εγγλέζος Παναγιώτης από την ΕΘ.ΟΜ.Α.Κ. Σαλάκου.

Διαβάστε ακόμη

Κινητοποίηση της πυροσβεστικής για φωτιά που ξέσπασε σε σπίτι στην Παλιά Πόλη της Ρόδου

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του ΚΓ’ πολιτιστικού συμπόσιου της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών

Καταδίωξη και σύλληψη δυο διακινητών από το Λιμεναρχείο Ρόδου

Ξεναγοί: «Σθεναρό όχι» στο νομοσχέδιο που υποβαθμίζει το επάγγελμα

Σε λειτουργία το «Ψηφιακό Μητρώο Μελών Λεσχών Φιλάθλων»

Διαγωνισμός για την προστασία των ακτών σε Σορωνή και Καλαβάρδα

Απόφαση για επιστροφή χρημάτων εξαιτίας της πυρκαγιάς στη Ρόδο

Τροχαίο ατύχημα πριν από λίγο στην περιοχή Τραουνού