Φλας στο παρελθόν, 1964: Θα επεκταθεί το ΙΚΑ εις Σύμην;

Φλας στο παρελθόν, 1964: Θα επεκταθεί το ΙΚΑ εις Σύμην;

Φλας στο παρελθόν, 1964: Θα επεκταθεί το ΙΚΑ εις Σύμην;

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 180 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω Τρίτη 16 Ιουνίου 1964
Αριθ. Φύλλου 3957

ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΣ ΤΟΥ κ. ΣΤ. ΚΩΤΙΑΔΗ
ΘΑ ΕΠΕΚΤΑΘΗ ΤΟ ΙΚΑ ΕΙΣ ΣΥΜΗΝ;
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ
Το θέμα της επεκτάσεως του ΙΚΑ εις Σύμην θα εξετασθή. Τούτο δηλούται εις έγγραφον του Υπουργείου Εργασίας εις απάντησιν Ερωτήσεως του βουλευτού Δωδεκανήσου κ. Κωτιάδη.

Το κείμενον του εγγράφου έχει ως εξής:
Προς
Την Βουλήν των Ελλήνων
ΘΕΜΑ: Επί ερωτήματος Βουλευτού κ. Στ. Κωτιάδη.
Επί του υπ’ αριθμ. 4205/64 υμετέρου εγγράφου, σχετικώς με ίδρυσιν υποκαταστήματος ΙΚΑ εις νήσον Σύμην, γνωρίζομεν υμίν ότι ήδη εγένετο έγγραφον πρςο την Διοίκησιν του ΙΚΑ ίνα εξετασθή το ως άνω θέμα.
Ο Υπουργός
Γ. ΜΠΑΚΑΤΣΕΛΟΣ

ΕΙΣ ΤΗΝ ΧΡΥΣΟΧΟΪΑΝ
ΔΙΕΚΡΙΘΗ ΡΟΔΙΟΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑΝ
ΤΡΕΙΣ ΝΕΑΙ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑΙ
Πληροφορούμεθα ότι μεταβάντες με υποτροφίαν του ΕΟΕΧ εις Ιταλίαν χρυσοχόοι διεκρίθησαν μεταξύ των άλλων συναδέλφων των ιδίως ο πτυχιούχος της Σχολής Χρυσοχόων και επί πολλά έτη μαθητεύσας εις το Χρυσοχοείον Λουϊζίδη κ. Τσιμπιδάκης Θεόδωρος.

Ωσαύτως πληροφορούμεθα ότι ενεργείαις του ενταύθα Επιμελητηρίου επελέγησαν δι’ υποτροφίαν 3 πτυχιούχοι, της Σχολής Χρυσοχόων Ρόδου οι Μπαριανός, Εμμ. Σάρλης Αθ. και Σκαρπέτης Εμμ. Οι δύο πρώτοι θα ειδικευθούν εις θέματα τεχνολογίας και χαρακτικής, ο δε τρίτος εις ειδικά θέματα παραγωγής εν σειρά προκειμένου να εφαρμόση τας νέας μεθόδους εις το εργαστήριον Αφών Σκιαθίτη όπου ήδη απασχολείται. Το θέμα των υποτροφιών προώθησε ο Διευθυντής του Επιμελητηρίου κ. Λογοθέτης κατά την πρόφατον εις Αθήνας μετάβασίν του συναντήσας εκεί τους αρμοδίους του ΕΟΕΧ.

1.200 ΞΕΝΟΙ ΠΕΡΙΗΓΗΤΑΙ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΟΝ
Χίλιοι διακόσιοι ξένοι περιηγηταί αναμένονται να αφιχθούν σήμερον εις Ρόδον επιβαίνοντες των ατμοπλοίων Μπρένερο, Αγαμέμνων, Απολλωνία και Δήλος.
Οι ξένοι θα επισκεφθούν τα διάφορα αξιοθέατα της πόλεως και της υπαίθρου θα αναχωρήσουν δε τας απογευματινάς ώρας προς συνέχισιν της τουριστικής των κρουαζιέρας.

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΙ ΕΚΔΡΟΜΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Από της προσεχούς Κυριακής άρχαονται αι διωργανούμεναι υπό της Εργατικής Εστίας ημερίσιαι εκδρομαί προς ψυχαγωγίαν των ησφαλισμένων εργαζομένων και των οικογενειών των.
Οι βουλόμενοι να μετάσχουν δέον όπως προσέρχονται εις την ενταύθα Επιθεώρησιν Εργασίας μετά των βιβλιαρίων ασθενείας, εφόσον είναι άγαμοι ή μετά των οικογενειακών τοιούτων εάν είναι έγγραμοι διά να προμηθευθούν εισιτήρια.

ΑΠΕΧΩΡΗΣΕ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΤΟΥ «ΔΥΩΝΥΜΟΥ» ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ
ΔΙΕΦΩΝΗΣΕ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Ο εκ των υποψηφίων της παρατάξεως Χατζηκωνσταντή-Ζίγδη κ. Αθηναγόρας Κωνσταντινίδης απεχώρησε του ψηφοδελτίου διαφωνήσας-κατά τας σχετικάς πληροφορίας-προς το πρόγραμμα του υποψηφίου κ. Χατζηκωνσταντή. Ως πληροφορούμεθα και έτερος υποψήφιος δικηγόρος το επάγγελμα διαφώνησε προς το πρόγραμμα αλλά δεν απεχώρησε.

ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΕΥΣΗ
Προχθές από της πρωΐας μέχρι της εσπέας ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Πετρίδης, συνοδευόμενος υπό των υποψηφίων επεσκέφθη οικίας της περιοχής Μητροπόλεως. Ο κ. Πετρίδης εδήλωσεν ότι είναι βέβαιον ότι διά τρίτη φοράν ο λαός θα θριαμβεύση και ότι η λαοθάλασσα που τον υπεδέχθη πιστοποιεί από τούδε την νίκην του.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1963: Τα αποτελέσματα εις τα χωριά της Ρόδου

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Εις Ρόδον ο ηθοποιός Βουλγαρίδης

Φλας στο παρελθόν, 1964: Οι αριστεύσαντες μαθηταί του Οικονομικού Γυμνασίου

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Οι αριστεύσαντες και οι απολυόμενοι, εξεδόθησαν τα αποτελέσματα των σχολείων μέσης εκπαιδεύσεως

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Εξεδόθησαν χθες τα αποτελέσματα της παιδαγ. ακαδημίας

Φλας στο παρελθόν, 1964: Από της Πέμπτης αρχίζει η γραμμή Ρόδου Τελ-Αβίβ

Φλας στο παρελθόν, 1964: Διακρίσεις Ροδίου, δύο βραβεία εκέρδισεν ο κ. Κ. Φίνας

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Στο Φαληράκι Γερμανίδα ενεφανίσθη με "Γυμνόστηθο", δεν θα το φορέση όμως άλλη φορά