Μονάδα Τεχνητού Νεφρού ζητούν οι αιμοδότες Καρπάθου

Μονάδα Τεχνητού Νεφρού ζητούν οι αιμοδότες Καρπάθου

Μονάδα Τεχνητού Νεφρού ζητούν οι αιμοδότες Καρπάθου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 466 ΦΟΡΕΣ

Την αναγκαιότητα να δημιουργηθεί Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο νοσοκομείο του νησιού επισημαίνει ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Καρπάθου.

Με επιστολή που έστειλε προ ημερών στον υπουργό Υγείας, αναφέρει, ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρείται στο νησί μία αύξηση στον αριθμό των νεφροπαθών – αιμοκαθαιρόμενων ασθενών, αναδεικνύοντας το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, καθώς αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τον τόπο τους για να τύχουν θεραπείας δεδομένων των ελλείψεων που υπάρχουν σε τοπικό επίπεδο.

Μάλιστα, ο Σύλλογος ζητά να ενημερωθεί αν έχουν γίνει σχετικές ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση και αν προβλέπεται η δημιουργία της Μονάδας με την παράλληλη πρόσληψη προσωπικού στο Νοσοκομείο Καρπάθου.

Η επιστολή του Συλλόγου προς τον υπουργό κ. Γεωργιάδη, που κοινοποιείται σε κάθε αρμόδιο αναφέρει τα εξής:

«Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια δυσάρεστη ανοδική αύξηση στον αριθμό των νεφροπαθών αιμοκαθαιρόμενων ασθενών στο νησί μας, στην ακριτική Κάρπαθο.

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Καρπάθου, ως πιστοποιημένος φορέας πρωτοβάθμιας κοινωνικής φροντίδας από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχος στο παραπάνω γεγονός.

Τα μέλη μας προσφέροντας το υπέρτατο αγαθό της ζωής, το ίδιο τους το αίμα, αλλά και παράλληλα, έχοντας μεγάλη εθελοντική δραστηριότητα, επαναφέρουμε εγγράφως το τόσο πολύπαθο, πολυσυζητημένο και χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι συνάνθρωποί μας με την έλλειψη Μονάδας Τεχνητού Νεφρού.

Τονίζουμε ότι τόσο οι ασθενείς που κατάγονται από την Κάρπαθο και χρειάζονται αιμοκάθαρση, αλλά και οι οικογένειές τους, αναγκάζονται να εγκαταλείψουν για πάντα τον τόπο τους.

Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τυχόν ενέργειες που έχουν γίνει πάνω στο πολύ σημαντικό για την τοπική κοινωνία θέμα αυτό, αν υπάρχει ο χώρος στο Γενικό Νοσοκομείο Καρπάθου για την εγκατάσταση, αν έχει προβλεφθεί το αντίστοιχο ποσό κατασκευής του στον προϋπολογισμό του υπουργείου, αν προβλέπονται οι θέσεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο οργανόγραμμα του Γ.Ν. Καρπάθου, καθώς και αν έχει προγραμματισθεί η τυχόν προκήρυξη των θέσεων αυτών.

Ευελπιστώντας σε άμεση απάντηση των παραπάνω.

Μετά τιμής

Για το Δ.Σ. και ΣΕΑ Καρπάθου

O Πρόεδρος, Νικόλαος Πρωτόπαπας

H Γ. Γραμματέας, Σοφία Λογοθέτη».

Διαβάστε ακόμη

Έρευνα για τους τουρίστες στην Κάρπαθο

Ανακοίνωση για την έγκριση Προγραμματικής Σύμβασης για τη συντήρηση και επισκευή σχολικών μονάδων στην Κάρπαθο

Στα ίδια επίπεδα η κίνηση στο αεροδρόμιο Καρπάθου

Το Επαρχείο Καρπάθου-Η.Ν. Κάσου επισκέφθηκε ο πρέσβης της Πολωνίας στην Ελλάδα

Τελικά αποτελέσματα στην Όλυμπο Καρπάθου

Πώς ψήφισαν στην Κάρπαθο μέχρι στιγμής (2/15 ε.τ.)

Συνελήφθη για παρενόχληση Πακιστανός στην Κάρπαθο

Κοινή επιστολή Δημάρχων Καρπάθου και Η.Ν. Κάσου - Ακτοπλοϊκή σύνδεση Ρόδου - Καρπάθου - Η.Ν. Κάσου - Σητείας