«Πυρ και μανία» κάτοικοι σε διάφορες περιοχές του νησιού μας - Ρομά άπλωσαν εσώρουχα σε προτομή

«Πυρ και μανία» κάτοικοι  σε διάφορες περιοχές  του νησιού μας - Ρομά άπλωσαν εσώρουχα σε προτομή

«Πυρ και μανία» κάτοικοι σε διάφορες περιοχές του νησιού μας - Ρομά άπλωσαν εσώρουχα σε προτομή

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2814 ΦΟΡΕΣ

Την έντονη αντίδραση κατοίκων σε πολλές περιοχές της Ρόδου, εξακολουθεί να προκαλεί η ανεξέλεγκτη και αυθαίρετη εγκατάσταση ομάδων Ρομά, οι οποίοι το τελευταίο διάστημα έχουν έρθει στη Ρόδο κατά μεγάλες ομάδες κι έχουν εγκατασταθεί σε δημόσιους χώρους.

Ενδεικτικό στοιχείο της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί, είναι ότι καθημερινά σχεδόν υπάρχουν πολλές αντεγκλήσεις μεταξύ κατοίκων και των ομάδων αυτών. Το τελευταίο διήμερο και πάλι στο Παραδείσι, υπήρξε έντονη διένεξη των ομάδων αυτών με κατοίκους της περιοχής και συγκεκριμένα με τον συμπολίτη μας, κ. Βασίλη Νικολίτση, πρώην κοινοτάρχη Φανών, ο οποίος διαπίστωσε πηγαίνοντας το παιδί του στην παιδική χαρά του χωριού, ότι σε ένα σημείο, που υπάρχει μάλιστα και σχετική προτομή, οι ομάδες των Ρομά είχαν απλώσει τα εσώρουχά τους επάνω σε αυτήν!

Μετά από έντονους διαπληκτισμούς, οι Ρομά έφυγαν από το σημείο, αλλά κανείς δεν ξέρει αν θα επιστρέψουν ή πού αλλού θα εγκατασταθούν.

Τα ίδια προβλήματα, καταγράφονται και σε πολλές άλλες περιοχές της Ρόδου, με τους κατοίκους να αναλαμβάνουν χρέη... τοπικού χωροφύλακα, αφού ουσιαστικά, οι ομάδες αυτές είναι πολυάριθμες και ανεξέλεγκτες. Πρόκειται για τα γνωστά «καραβάνια» των αθίγγανων που κάθε χρόνο τέτοια εποχή έρχονται στο νησί μας, ενόψει της κορύφωσης της τουριστικής σεζόν και ... εγκαθίστανται σε κεντρικά σημεία ή σε πανηγύρια που γίνονται σε όλη τη Ρόδο, επαιτώντας οι ίδιοι ή τα ανήλικά παιδιά τους.

Πρόσφατα, οι αστυνομικές Αρχές, σε «εξόρμηση» που πραγματοποίησαν πάντως στο νησί της Ρόδου, κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν 7 γυναίκες – Ρομά, οι οποίες είτε επαιτούσαν οι ίδιες είτε εξωθούσαν τα παιδιά τους και τις οποίες παρέπεμψαν στη δικαιοσύνη.

Διαβάστε ακόμη

"Πρωτιά" στον καύσωνα είχε σήμερα η Λίνδος – Τα 40άρια επέστρεψαν από σήμερα

Συνεχίζονται οι καθημερινές περιπολίες πυροσβεστικών αεροσκαφών πάνω από το νησί μας

ΓΕΑ: Ο Σμήναρχος Μαυραγάνης νέος Διοικητής του Κέντρου Ετοιμότητας Διασποράς Αεροπορίας Ρόδου

Νέα τραγωδία στη Ρόδο - 28χρονη βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της

Σύλλογος ΑμεΑ Ρόδου: Ενημέρωση για τα προβλήματα στα συστήματα πρόσβασης ΑμεΑ και εμποδιζόμενων ατόμων στη θάλασσα

Αναστέλλεται η λειτουργία του δημοσίου ΚΤΕΟ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη Ρόδο

Συνάντηση δημάρχου Ρόδου με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Κ. Χαλκιάς προς Τ. Σπανό: «Θα είστε πάντα υπόλογοι για την κακοδιαχείριση και την κακοδιοίκηση του Δήμου Ρόδου»