Το πιο οικονομικό ελληνικό νησί για διακοπές

Το πιο οικονομικό ελληνικό νησί για διακοπές

Το πιο οικονομικό ελληνικό νησί για διακοπές

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2210 ΦΟΡΕΣ

Την πρώτη θέση κατέλαβε η Κάλυμνος σε βρετανική έρευνα για το πιο φτηνό νησί για διακοπές. Τον κατάλογο των φθηνότερων νησιών συμπληρώνουν η Θάσος και η Λευκάδα.

Σύμφωνα με την Καλλιόπη Κουτούζη, αντιδήμαρχο Τουρισμού της Καλύμνου, η τουριστική περίοδος στο νησί ξεκινά τον Μάρτιο και τελειώνει τον Νοέμβριο. Η σεζόν έχει επεκταθεί και αυτό βοηθά τους κατοίκους να αναπτυχθούν οικονομικά και να εξελίξουν το τουριστικό προϊόν.

Οι ιδιαιτερότητες της Καλύμνου είναι πολλές. Το νησί είναι ταυτόχρονα του ύψους και του βάθους. Ορειβασία και αναρρίχηση, από τη μια, καταδύσεις, ως συνέχεια της παράδοσης των σφουγγαράδων. Σε αυτά προστίθενται ο γαστρονομικός και θρησκευτικός τουρισμός. Οι κρατήσεις είναι πολλές και οι επισκέπτες δεν περιορίζονται μόνο στις παραλίες και τη γαστρονομία του νησιού.

Τα φθηνότερα ελληνικά νησιά για διακοπές Αυτό που για έναν Βρετανό είναι φτηνές διακοπές, για τους Έλληνες είναι μια διαφορετική υπόθεση και αυτό γιατί τα πρακτορεία χρεώνουν διαφορετικές τιμές, εξηγεί η κα Κουτούζη. «Όσο πιο νωρίς κλείσει κάποιος τα αεροπορικά εισιτήρια, τόσο πιο φτηνά θα είναι».

Τα τελευταία χρόνια, οι Έλληνες άρχισαν να ξεπερνούν τη συνήθεια για διακοπές της τελευταίας στιγμής. Φροντίζουν να προγραμματίζουν έγκαιρα το που και για πόσο διάστημα θα ταξιδέψουν. Για εκείνους που δεν πρόλαβαν να επισκεφτούν το νησί έως τώρα κατά τις γιορτές του Πάσχα, η κα Κουτούζη υπενθυμίζει το μουούρι, το πασχαλινό έδεσμα της Καλύμνου, που πρόσφατα εντάχθηκε στη λίστα της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco. Η συνταγή αφορά το παραγεμισμένο αρνί που ψήνεται σε πήλινο σκεύος σε ξυλόφουρνο για μια ολόκληρη νύκτα και αποτελεί μοναδική εμπειρία. Πηγή: ertnews.gr

Διαβάστε ακόμη

Στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς ο χορός του μηχανικού Καλύμνου

Η Σεβαστή Κούρου εκλέχτηκε Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης στο Δήμο Καλυμνίων

Στη Βουλή από Νικητιάδη o κίνδυνος της μετατροπής του λιμανιού της Καλύμνου σε νεκροταφείο σκαφών

5ο «Μικρό Θερινό» των αποφοίτων του Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου στην Κάλυμνο

Εκπαιδευτική πρωτοβουλία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στην Κάλυμνο

Νικητιάδης προς ΝΔ: Δε θα κάνετε το λιμάνι της Καλύμνου νεκροταφείο σκαφών

Συνελήφθη 56χρονος στην Κάλυμνο που αναζητούσε χρυσό και αρχαία με ανιχνευτή μετάλλων

Καταγγελία δημάρχου Καλύμνου Γ. Μαστροκούκου για δολιοφθορά στο δίκτυο ύδρευσης