Εκδικάστηκε χθες η ένσταση για την έκπτωση του αντιδημάρχου Ιαλυσού

Εκδικάστηκε χθες η ένσταση  για την έκπτωση του αντιδημάρχου Ιαλυσού

Εκδικάστηκε χθες η ένσταση για την έκπτωση του αντιδημάρχου Ιαλυσού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1381 ΦΟΡΕΣ

Εκδικάστηκε χθες από το 1ο Τμήμα του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Ρόδου, η ένσταση που έχει κατατεθεί και αφορά την έκπτωση του χωρικού αντιδημάρχου Ιαλυσού, κ. Ανδρέα Κόγγου, από την παράταξη «ΕΝΑ – Ενωμένοι Αλλάζουμε – Μαζί για τη Ρόδο» του κ. Κολιάδη.

Όπως είναι γνωστό, η ένσταση έχει κατατεθεί από την κα Κρυστάλλω Γιαντσίδου του Παναγιώτη, η οποία και αναφέρει μεταξύ άλλων πως ο κ. Κόγγος είναι μέλος ομόρρυθμης εταιρείας, διαχειριστής και εκπρόσωπος αυτής, η οποία κατά το 2023 είχε εκκρεμή σύμβαση με τον δήμο Ρόδου, ή νομικών του προσώπων», γεγονός που αποτελεί παραβίαση του άρθρου 10 του ν. 4804/2021.

Στην ίδια ένσταση γίνεται αναφορά για συγκεκριμένη απευθείας ανάθεση παροχής υπηρεσιών απεντόμωσης και μυοκτονίας από τον δήμο Ρόδου στην εταιρεία που είναι ομόρρυθμος ο κ. Κόγγος, αλλά και συμβάσεις παροχής αντίστοιχων υπηρεσιών σε διάφορες περιοχές του δήμου, το 2013 δηλαδή το εκλογικό έτος.

Χθες, η υπόθεση συζητήθηκε από το 1ο Τμήμα του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Ρόδου και ενώπιον του δικαστηρίου, η πλευρά του κ. Κόγγου, δια των δικηγόρων κ.κ. Βασίλη Παπαδημητρίου και Γιώργου Μαυρομμάτη επισήμαναν μεταξύ άλλων το θέμα της «εκπρόθεσμης υποβολής της ένστασης».

Όπως τονίστηκε, μπορεί βάσει του Κώδικα να είναι απρόθεσμη η υποβολή τέτοιου είδους ενστάσεων, ωστόσο αυτό δεν καλύπτει την ασφάλεια δικαίου και την προστασία των νομικών προσώπων. Επίσης, αναφορικά με τις συμβάσεις οι δικηγόροι του κ. Κόγγου επισήμαναν πως αυτές αφορούσαν μυοκτονίες και απεντομώσεις, και οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσαν να επηρεάσουν το εκλογικό αποτέλεσμα.

Μιλώντας στη «Ροδιακή», ο δικηγόρος κ. Γιώργος Μαυρομμάτης είπε χαρακτηριστικά:
«Θέσαμε κάποια θέματα νομικά και ουσιαστικά που έχουν να κάνουν με το παραδεκτό της άσκησης της συγκεκριμένης ένστασης και περιμένουμε την απόφαση του δικαστηρίου».

Διαβάστε ακόμη

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του ΚΓ’ πολιτιστικού συμπόσιου της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών

Καταδίωξη και σύλληψη δυο διακινητών από το Λιμεναρχείο Ρόδου

Ξεναγοί: «Σθεναρό όχι» στο νομοσχέδιο που υποβαθμίζει το επάγγελμα

Σε λειτουργία το «Ψηφιακό Μητρώο Μελών Λεσχών Φιλάθλων»

Διαγωνισμός για την προστασία των ακτών σε Σορωνή και Καλαβάρδα

Απόφαση για επιστροφή χρημάτων εξαιτίας της πυρκαγιάς στη Ρόδο

Τροχαίο ατύχημα πριν από λίγο στην περιοχή Τραουνού

Έκτακτη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου