Διεθνές συνέδριο στη Ρόδο για τη διαχείριση αποβλήτων

Διεθνές συνέδριο στη Ρόδο για τη διαχείριση αποβλήτων

Διεθνές συνέδριο στη Ρόδο για τη διαχείριση αποβλήτων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 611 ΦΟΡΕΣ

Άρχισαν την Τετάρτη, 19 Ιουνίου, οι εργασίες του 11ου Διεθνούς Συνεδρίου που διεξάγεται στη Ρόδο από 19-22 Ιουνίου, για την αειφόρο διαχείριση αποβλήτων και την κυκλική οικονομία. Συνδιοργανώνεται από το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος και την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Πρόεδρος του Συνεδρίου είναι η Μαρία Λοϊζίδου, ομ. καθηγήτρια του ΕΜΠ που είναι και η εμπνεύστρια των ετήσιων συνεδρίων που έχουν γίνει πια θεσμός.

Την έναρξη κήρυξε εκ μέρους του προέδρου του ΤΕΕ Γιώργου Στασινού η ομ. καθηγήτρια του ΕΜΠ, Τώνια Μοροπούλου, τονίζοντας τη σημασία εφαρμογής της τεχνογνωσίας και καινοτομίας που παράγει η επιστημονική κοινότητα στην πράξη και τον ρόλο του ΤΕΕ ως τεχνικού συμβούλου της Πολιτείας, που πρέπει να αναβαθμιστεί.

Στο συνέδριο απηύθυναν χαιρετισμούς ο διευθυντής ε.τ. της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γιωργος Κρεμλής, ο προϊστάμενος στη DGREGIO, υπεύθυνος για την Ελλάδα και την Κύπρο Carsten Rasmussen, ο προϊστάμενος στον Εκτελεστικό Οργανισμό Έρευνας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Arnoldas Milukas, ο Αλέξανδρος Κουλίδης, εκπρόσωπος του υπουργείου Περιβάλλοντος, ο Γιώργος Ηλιόπουλος της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Αποβλήτων. Σημαντική ήταν η παρουσία των Φορέων Διαχείρισης Απορριμάτων, παρουσιάζοντας τις δραστηριότητές τους στον τομέα διαχείρισης αποβλήτων, όπως και των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στα θέματα περιβάλλοντος-διαχείρισης αποβλήτων.

Το συνέδριο είναι διεπιστημονικό, πολυθεματικό και καλύπτει όλο το φάσμα της διαχείρισης στερεών και υγρών αποβλήτων στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας αλλά και της γαλάζιας οικονομίας και ψηφιακής διακυβέρνησης.

Συμμετέχουν πάνω από 1000 σύνεδροι από 80 χώρες, με 500 παρουσιάσεις και 200 poster. Το συνέδριο προωθεί βέλτιστες πρακτικές και νέες τεχνολογίες, καθώς και καινοτόμες λύσεις που αντιμετωπίζουν τα απόβλητα ως πόρους, εναλλακτικές πηγές ενέργειας, νέα υλικά και πρώτες ύλες, ενώ συμβάλλει και στην ενεργειακή μετάβαση και την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

Διαβάστε ακόμη

Κινητοποίηση της πυροσβεστικής για φωτιά που ξέσπασε σε σπίτι στην Παλιά Πόλη της Ρόδου

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του ΚΓ’ πολιτιστικού συμπόσιου της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών

Καταδίωξη και σύλληψη δυο διακινητών από το Λιμεναρχείο Ρόδου

Ξεναγοί: «Σθεναρό όχι» στο νομοσχέδιο που υποβαθμίζει το επάγγελμα

Σε λειτουργία το «Ψηφιακό Μητρώο Μελών Λεσχών Φιλάθλων»

Διαγωνισμός για την προστασία των ακτών σε Σορωνή και Καλαβάρδα

Απόφαση για επιστροφή χρημάτων εξαιτίας της πυρκαγιάς στη Ρόδο

Τροχαίο ατύχημα πριν από λίγο στην περιοχή Τραουνού