Γυμνάσιο Κρεμαστής: Πανελλαδική διάκριση για καινοτόμο εκπαιδευτική δράση

Γυμνάσιο Κρεμαστής: Πανελλαδική διάκριση για καινοτόμο εκπαιδευτική δράση

Γυμνάσιο Κρεμαστής: Πανελλαδική διάκριση για καινοτόμο εκπαιδευτική δράση

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1283 ΦΟΡΕΣ

Με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια, το Γυμνάσιο Κρεμαστής ανακοινώνει ότι διακρίθηκε πανελλαδικά από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) για την καινοτόμο εκπαιδευτική δράση που υλοποίησε, με θέμα τη φιλοζωία και την ενσυναίσθηση.

Η δράση αυτή επιλέχθηκε ανάμεσα σε πολυάριθμες συμμετοχές από όλη την Ελλάδα ως μία από τις καλύτερες πρακτικές εκπαιδευτικής προσέγγισης.

Το Γυμνάσιο Κρεμαστής, αναφέρει τα ακόλουθα, για τη διάκριση που απέσπασε πανελλαδικά:

«Στο πλαίσιο της δράσης, οι μαθητές και μαθήτριές μας είχαν την ευκαιρία να αρθρογραφήσουν ως δημοσιογράφοι, να δημιουργήσουν ψηφιακά κείμενα, παρουσιάσεις και αφίσες και να εξετάσουν τη στενή σχέση που αναπτύσσεται μεταξύ ανθρώπων και ζώων.

Η εκπαιδευτική μας προσέγγιση στόχευε στην καλλιέργεια της ενσυναίσθησης, της φιλοζωίας και της φιλαναγνωσίας, ενισχύοντας ταυτόχρονα τις δεξιότητες κατανόησης και βιωματικής έκφρασης των μαθητών.

Όλοι οι μαθητές μας συμμετείχαν ενεργά με ενθουσιασμό και προθυμία σε όλες τις δραστηριότητες, ενώ οι προβολές, οι συζητήσεις και οι δημιουργικές εργασίες προκάλεσαν έντονα συναισθήματα και προβληματισμούς.

Μέσα από τις δραστηριότητες κατανόησαν τη σημασία της αμοιβαίας εμπιστοσύνης και της καλοσύνης προς τα ζώα, κάτι που τους ενέπνευσε να αναπτύξουν σχέσεις με σεβασμό και αγάπη προς κάθε ζωντανό πλάσμα.

Η αναγνώριση αυτή από το ΙΕΠ αποτελεί μεγάλη τιμή για το σχολείο μας και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε με ακόμα μεγαλύτερο ζήλο τις καινοτόμες εκπαιδευτικές πρακτικές.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους μαθητές και τους γονείς για την αφοσίωσή τους και την ενεργή τους συμμετοχή.

Το σχολείο μας δεσμεύεται να συνεχίσει να προωθεί την καλλιέργεια αξιών όπως η φιλοζωία, η αλληλεγγύη, η ενεργός πολιτειότητα, η κοινωνική ευθύνη και η αγάπη για τη λογοτεχνία, παρέχοντας στους μαθητές μας τα απαραίτητα εφόδια για να εξελιχθούν σε ευαισθητοποιημένους και ενεργούς πολίτες».

Διαβάστε ακόμη

Απαξιώνονται στη Ρόδο οι μαθητές των ολιγοθέσιων δημοτικών σχολείων

Σημαντικές οι επιτυχίες των μαθητών του Μουσικού Σχολείου της Ρόδου στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Βιωματικές Δράσεις και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση: Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Καλυθιών γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθµιας Εκπαίδευσης Ρόδου: Συγχωνεύσεις και υποβιβασμοί σχολείων

Αντιπροσωπεία του Καζουλλείου – 2ου ΓΕΛ Ρόδου στη Σεβίλλη της Ισπανίας

Το Καζούλλειο Γυμνάσιο ρίχνει τίτλους τέλους για το πρόγραμμα «Παιδαγωγικά εργαλεία για ένα σχολείο συμπερίληψης»

Εξαιρετικές επιδόσεις στο 3ο ΓΕΛ Ρόδου «Καπνοβιομηχανία»

Σε τμήματα ΑΕΙ μπορούν να καταταγούν οι απόφοιτοι της ΑΣΤΕΡ