Προφυλακίστηκε 24χρονος Παλαιστίνιος που μετέφερε μετανάστες στη Ρόδο

Προφυλακίστηκε 24χρονος Παλαιστίνιος που μετέφερε μετανάστες στη Ρόδο

Προφυλακίστηκε 24χρονος Παλαιστίνιος που μετέφερε μετανάστες στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 632 ΦΟΡΕΣ

Τον δρόμο για τις φυλακές πήρε χθες, μετά την απολογία του, ο 24χρονος Παλαιστίνιος που κατηγορείται για τη μεταφορά 24 αλλοδαπών από τα τουρκικά παράλια στη Ρόδο και συγκεκριμένα στην παραλία «Λαδικό», με φουσκωτό σκάφος.

Ο 24χρονος κατηγορείται για παράβαση του άρθρου 25 του Ν. 5038/2023 «Διακίνηση υπηκόων τρίτων χωρών σε ελλαδικό χώρο» και χθες, συνοδευόμενος από τον συνήγορό του, κ. Δημήτρη Ζιώγα, προσήχθη ενώπιον του ανακριτή Ρόδου, όπου και απολογήθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Παλαιστίνιος, αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται και ισχυρίστηκε, ότι και ο ίδιος είναι μεταφερόμενος και όχι διακινητής. Μάλιστα, επικαλέστηκε και τις καταθέσεις τριών μεταφερομένων, οι οποίοι έχουν δηλώσει στους λιμενικούς πως χειριστής τους σκάφους ήταν άλλο άτομο, το οποίο διέφυγε και επέστρεψε στα τουρκικά παράλια.

Οι ισχυρισμοί του όμως αυτοί, δεν έπεισαν Εισαγγελέα και ανακριτή, οι οποίοι, με σύμφωνη γνώμη αποφάσισαν την προσωρινή του κράτηση.

Ο εντοπισμός του σκάφους στο οποίο επέβαινε ο Παλαιστίνιος μαζί με τους άλλους 24 αλλοδαπούς έγινε στις 18 Ιουνίου 2024 το απόγευμα, οπότε και ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, για την ύπαρξη ενός φουσκωτού, από το οποίο αποβιβάζονταν άτομα στην παραλία Λαδικού, στη Ρόδο.

Στο σημείο έσπευσαν ένα (01) ναυαγοσωστικό σκάφος, το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία και ένα (01) περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Από τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής και της ΕΛ.ΑΣ. εντοπίστηκαν συνολικά στην ευρύτερη περιοχή είκοσι πέντε (25) αλλοδαποί (11 άντρες, 1 γυναίκα και 13 ανήλικοι), οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Ρόδου.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενήργησε την προανάκριση, αναγνωρίστηκε ως διακινητής και συνελήφθη ο 24χρονος Παλαιστίνιος, ο οποίος και παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη. Το φουσκωτό σκάφος μεταφοράς των αλλοδαπών καταστράφηκε.

Διαβάστε ακόμη

Διάσωση δύο επιβατών ιστιοφόρου στην Πάτμο

Αθωώθηκε 47χρονος Τούρκος που είχε συλληφθεί ως διακινητής

Φυλάκιση 8 μηνών σε 2 Ρομά για απάτη σε βάρος 72χρονου

Κάθειρξη 68 ετών επιβλήθηκε σε Σύριο διακινητή μεταναστών

Πτώχευση FTI/ MEETING POINT- Προσωρινή διαταγή Μονομελούς Πρωτοδικείου Κω

Συνελήφθησαν οκτώ αλλοδαποί για πλαστογραφία ταξιδιωτικών εγγράφων στην Κω

Συνελήφθη 60χρονος αλλοδαπός για καλλιέργεια κάνναβης στη Ρόδο

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε αλλοδαπό για απόπειρα εμπρησμού