Βουνό τα ληξιπρόθεσμα-«Κοκκίνισαν» 1 εκατ. οφειλέτες σ’ ένα μήνα

Βουνό τα ληξιπρόθεσμα-«Κοκκίνισαν» 1 εκατ. οφειλέτες σ’ ένα μήνα

Βουνό τα ληξιπρόθεσμα-«Κοκκίνισαν» 1 εκατ. οφειλέτες σ’ ένα μήνα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 693 ΦΟΡΕΣ

«Εκρηκτική»αύξηση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την Εφορία σημειώθηκε τον Απρίλιο, καθώς σε διάστημα ενός μηνός «κοκκίνισαν» σχεδόν ένα εκατομμύριο φορολογούμενοι, που δεν μπόρεσαν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους.
Η ακρίβεια, οι ανατιμήσεις και εν γένει το αυξημένο κόστος ζωής, δυσκολεύουν αφάνταστα τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις να ανταποκριθούν στις φορολογικές υποχρεώσεις τους, κάτι που αποτυπώνεται με ξεκάθαρο τρόπο στα νέα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.


Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, ο αριθμός των οφειλετών αυξήθηκε κατά 24,6% και έφθασε σε 4.645.591 άτομα από 3.728.114 που ήταν τον Μάρτιο.
Να θυμίσουμε ότι τον Απρίλιο ξεκινούσε η καταβολή του φετινού ΕΝΦΙΑ, στην οποία όπως φαίνεται ότι ανταποκρίθηκαν, λιγότεροι από πέρυσι.


Τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία έχουν πάρει πλέον μορφή «χιονοστοιβάδας». Τον Απρίλιο και για το πρώτο τετράμηνο του 2024 το ύψος των απλήρωτων φόρων έφθασε τα 2,6 δισ. ευρώ, ενώ στο διάστημα Ιανουάριος-Απρίλιος, τα νέα ληξιπρόθεσμα χρέη έφθασαν σε 2,924 δισ. ευρώ.


Συνολικά τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την Εφορία έχουν ανέλθει σε 107,057 δισ. ευρώ εκ των οποίων 26,326 δισ. ευρώ είναι ανεπίδεκτα είσπραξης με αποτέλεσμα το καθαρό χρέος να διαμορφώνεται σε 80,731 δισ. ευρώ. Από τους 4.645.591 οφειλέτες, οι 2.112.703 είναι ανοιχτοί σε κατασχέσεις καταθέσεων και περιουσιακών στοιχείων ενώ για 1.520.015 οφειλέτες έχουν επιβληθεί αναγκαστικά μέτρα είσπραξης οφειλών. 

Διαβάστε ακόμη

Δημογραφικό: «Ταφόπλακα» για την πτώση της ανεργίας κάτω του 10%

Συντάξεις: Διπλά αναδρομικά μέσα στο καλοκαίρι

ΤτΕ:«Σήκωσαν» καταθέσεις 274 εκατ. τα νοικοκυριά τον Μάιο

ΚΕΦΙΜ: Δουλεύουμε σχεδόν τον μισό χρόνο για να πληρώνουμε φόρους και εισφορές

myAADEapp: Έκδοση για άμεση πρόσβαση σε δηλώσεις εισοδήματος

Ποιοι συνταξιούχοι θα πάρουν επίδομα προσωπικής διαφοράς

ΦΠΑ: Μονιμοποιούνται οι μειωμένοι συντελεστές 13% σε ταξί και καφέ

Στην Πάτμο η υψηλότερη μέση ζητούμενη τιμή πώλησης κατοικιών στα Δωδεκάνησα - Διπλάσια η τιμή σε σχέση με τα υπόλοιπα νησιά μας