Συνάντηση με τον Carsten Rasmussen είχε χθες ο δήμαρχος Χάλκης

Συνάντηση με τον Carsten Rasmussen είχε χθες ο δήμαρχος Χάλκης

Συνάντηση με τον Carsten Rasmussen είχε χθες ο δήμαρχος Χάλκης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 726 ΦΟΡΕΣ

Ο Δήμος Χάλκης ενημερώνει οτι χθες Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024 ο Δήμαρχος Χάλκης κ. Φραγκάκης Ευάγγελος, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Ανάπτυξης κ. Βασίλης Ρουσσάκης και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ιωάννης Συντυχάκης συναντήθηκαν στο Δημαρχείο της Χάλκης με τον επικεφαλής του τμήματος Ελλάδας - Κύπρου της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης της Κομισιόν, κ. Carsten Rasmussen.

Συζητήθηκαν και αναλύθηκαν οι ενέργειες του Δήμου Χάλκης μετά από την πρωτοβουλία της Ελληνικής Κυβέρνησης των Gr-Eco islands. Ο κ.Δήμαρχος εξήγησε στον κ. Rasmussen το όραμα του Δήμου Χάλκης για την πλήρη απανθρακοποίηση του νησιού πολύ πριν από την καταλυτική ημερομηνία που έχει θέση ως στόχο η Ευρωπαϊκή Ένωση για τα κράτη μέλη της και τη μεγάλη βοήθεια από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου που λαμβάνει ο Δήμος Χάλκης για να επιτευχθεί ο μεγάλος στόχος του.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Βασίλης Ρουσσάκης ανέφερε στον επικεφαλής της DG Regio όλα τα Ευρωπαϊκά και Εγχώρια προγράμματα στα οποία συμμετέχει ο Δήμος Χάλκης και η Ενεργειακή Κοινότητα Χάλκης ChalkiON όπως επίσης και η νέα Αναπτυξιακή Εταιρία του Δήμου Χάλκης " Πορφυρα" η οποία θα αναλάβει να υποστηρίξει ένα μέρος από τα ενεργειακα project τα οποία υλοποιούνται στο νησί.

Ο κ. Γιαννης Συντυχάκης τόνισε επίσης την προσπάθεια του Δήμου Χάλκης σε συνεργασία με Ελληνικά Πανεπιστήμια να εφαρμοστουν πιλοτικές τεχνικές διαχείρισης των Απορριμμάτων και των Λυμάτων στο νησί της Χάλκης.

Παρών στη συνάντηση ήταν επίσης ο Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος της Nova κ. Παναγιώτης Γεωργιόπουλος Ο κ. Γεωργιόπουλος είναι Διευθύνων Σύμβουλος της Nova, από τον Απρίλιο του 2021 μετά την εξαγορά της από την United Group.Εντάχθηκε στη Nova έχοντας 10 χρόνια εμπειρία στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών έχοντας θητεύσει σε διοικητικές θέσεις στη WIND Ελλάς και στη Vodafone Ελλάδας. Τα επιτεύγματά του συμπεριλαμβάνουν ένα εξαιρετικά επιτυχημένο πρόγραμμα μετασχηματισμού στη Vodafone Ελλάδος που περιελάμβανε εξαγορές, συγχωνεύσεις, αύξηση πωλήσεων καθώς και του δείκτη ικανοποίησηςΠελατών NPS σε ιστορικά υψηλά επίπεδα. Πέρα από τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, είχε στρατηγικούς και επιχειρησιακούς ρόλους στην Dell, στην General Motors, στη McKinsey & Company και στην Teleperformance. Ο κ. Γεωργιόπουλος αποφοίτησε από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο το 1997 και είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nova ανέλυσε στον κ. Carsten Rasmussen το καθεστώς των Τηλεπικοινωνίων στην Ελλάδα και τη μεγάλη προσπάθεια της χώρας όσον αφορά τον ψηφιακό μετασχηματισμό της. Ο κ. Rasmussen από την πλευρά του δήλωσε εντυπωσιασμενος από όλες τις ενέργειες του Δήμου Χάλκης και της κοινωνίας του νησιού.Έδωσε συγχαρητήρια στον κ. Φραγκάκη στον κ. Ρουσσάκη και στον κύριο Γιαννη Συντυχάκη τονίζοντας ότι πλέον η Χάλκη είναι το πρότυπο επιτυχημένο μοντέλο το οποίο θα πρέπει να ακολουθηθεί από όλα τα νησιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο υψηλόβαθμος Ευρωπαίος Αξιωματούχος ενημέρωσε τους συμμετέχοντες στη συνάντηση για τα Σχέδια και τις Πολιτικές της Commission για τα επόμενα χρόνια και την ανάγκη επίσπευση των διαδικασιών από την χώρας μας για να ολοκληρωθούν οι στόχοι οι οποίοι έχουν τεθεί.

Ο κ. Rasmussen ανέφερε επίσης τα μεγάλα επιτεύγματα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με τα τεράστια ποσοστά απορρόφησης των χρηματοδοτήσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση που έχει σαν αποτέλεσμα την επίλυση πολλών προβλημάτων στην περιοχή μας. Στην συνάντηση επίσης συμμετείχε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Δήμου Χάλκης κ. Μανώλης Συντυχάκης και η κα. Μαρία Πολίτου Κυβερνήτης Νοτίου Ελλάδος και Νήσων της λέσχης Lion's.

Διαβάστε ακόμη

Σταθερά στην ενεργειακή και «πράσινη» πρωτοπορία ο δήμος Χάλκης με την απόκτηση ηλεκτροκίνητου σκάφους

Ο ρόλος της Καινοτομίας και της Τοπικής Κοινωνίας στη Βιώσιμη Μετάβαση των Νησιών το επίκεντρο του Θερινού Σχολείου Χάλκης

Πώς ψήφισε η Χάλκη (τελικό αποτέλεσμα)

Χάλκη: Πρότυπο πράσινης μετάβασης σε όλη την Ευρώπη

Ευ. Φραγκάκης: Η Χάλκη μπορεί να αποτελέσει φάρο ελπίδας για ένα μέλλον όπου η αρμονική συνύπαρξη ανθρώπου και περιβάλλοντος κυριαρχεί

Συνάντηση δημάρχου Χάλκης και τον υφυπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Παππά

Τιμώμενος δήμος η Χάλκη στην 3η "Attica Green Expo"

Τιμώμενος δήμος της Attica Green Expo 2024 ο δήμος Χάλκης