Φλας στο παρελθόν, 1964: Η χθεσινή συγκέντρωσις εις το Πίνδος - Πετρίδης: Είμαι ένα οκταπόδι και θα συντρίψω τον αστακό!

Φλας στο παρελθόν, 1964: Η χθεσινή συγκέντρωσις εις το Πίνδος - Πετρίδης: Είμαι ένα οκταπόδι και θα συντρίψω τον αστακό!

Φλας στο παρελθόν, 1964: Η χθεσινή συγκέντρωσις εις το Πίνδος - Πετρίδης: Είμαι ένα οκταπόδι και θα συντρίψω τον αστακό!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 89 ΦΟΡΕΣ

­Εν Ρόδω Παρασκευή 26 Ιουνίου 1964
Αριθ. Φύλλου 3966

Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΙΣ ΕΙΣ ΤΟ «ΠΙΝΔΟΣ» ΠΕΤΡΙΔΗΣ: ΕΙΜΑΙ ΕΝΑ ΟΚΤΑΠΟΔΙ
ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΤΡΙΨΩ ΤΟΝ ΑΣΤΑΚΟ!
Τα έργα και το πρόγραμμα-Θα καταπολεμηθούν τα μονοπώλια-Η Ρόδος παράδειγμα αδελφικής διαβιώσεως Ορθοδόξων και μουσουλμάνων
ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΨ. ΔΗΜΑΡΧΟΥ κ. ΠΕΤΡΙΔΗ
Επιβλητική εις παλμόν ενθουσιασμόν όγκον και εκδηλώσεις ήτο η χθεσινή συγκέντρωσις της παρατάξεως Πετρίδη, κατά την οποίαν ωμίλησεν ο κ. Πετρίδης, αφού έγιναν τα εγκαίνια δι’ αγιασμού του εκλογικού κέντρου.

• Χειροκροτήματα και ζητωκραυγαιό απαγγελία στίχων και λαϊκή χαρά, ήσαν τα κύρια χαρακτηριστικά της συγκεντρώσεως. Δεκάδες ήταν τα πλακάτ. Εις μερικά εξ αυτών ανεγράφοντο τα συνθήματα. «Ο πλέον άξιος Δήμαρχος είσαι συ». «Η θέληση του Κυριάρχου λαού είναι Πετρίδης» το «έτσι θέλω του κ. Ζίγδη θα το πετάξωμε δημοκρατικά με την θριαμβευτική μας νίκη» κ.λπ.

• Ο κ. Πετρίδης ωμίλησε διά μακρών διά το έργον του (τα στοιχεία δημοσιεύονται κατωτέρω).
Ετόνισεν όμως και τα εξής:

• Δεν θα επιβάλλουν τσιφλίκι εις Ρόδον οι Ζίγδης και Χατζηκωνσταντής.
• Η παράταξις Πετρίδης είναι άνθρωποι φωτός.

• Ο Πετρίδης είναι εις τας επάλξεις διά σας. Θέλει να σώση την ελευθερία σας. Θα συντρίψη τα μονοπώλια.
• Ο μεγαλύτερος εχθρός του αστακού είναι το οκταπόδι. Ο Χατζηκωνσταντής είναι ο αστακός ο Πετρίδης το οκταπόδι. Ωπλίσθηκε σαν αστακόν, αλλά το οκταπόδι θα τον λυώση.

• Ποτέ η Ρόδος ούτε επί Ιταλίας δεν είδε το σημερινό μεγαλείο. Τότε ξόδευαν διά προπαγάνδαν. Τώρα τα έξοδα γίνονται διά τον λαόν.

• Με κατηγορούν-είπε ο Πετρίδης-διότι συμπεριέλαβα μουσουλμάνους εις τον Συνδυασμόν. Ο στρατηγός Γρίβας όμως προχθές ετόνισεν εις Κύπρον ότι θέλει την φιλίαν του συνοίκου μωαμεθανικού στοιχείου, έτεινε δε χείρα φιλίας εις τους οθωμανούς και ετόνισεν ότι ουδείς επιβουλεύεται την ζωήν των. Η Ρόδος έχει δώσει το παράδειγμα.

Όπως οι ορθόδοξοι της Ρόδου θεωρούν αδελφούς τους οθωμανούς Έλληνας, έτσι και οι Ορθόδοξοι της Κύπρου είναι δυνατόν να θεωρούν αδελφούς των τους εκεί μουσουλμάνους. Και όταν η Πατρίδα μας η Ελλάδα καλεί τους Ροδίους μουσουλμάνους ως στρατιώτας και τους δίδει ο πλα διά να συμπολεμήσουν εάν χρειασθή μαζί μας, είναι απαράδεκτα τα τεχνάσματα των αντιπάλων.

• Το μεγαλύτερον παράσημον του Πετρίδη είναι το ότι απέδειξεν ότι διαβιούν ειρηνικά οι ορθόδοξοι και Μωαμεθανοί κάτοικοι Ρόδου.
• Με την δύναμιν του Θεού ξεκινούμε διά την Νίκην.
• Αν εκείνοι χρησιμοποιήσουν βία και νοθεία ας είναι βέβαιοι ότι θα τους αντιμετωπίσω, θα τους αντιμετωπίσω με το αίμα μου.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: Οι αριστεύσαντες μαθηταί του Οικονομικού Γυμνασίου

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Οι αριστεύσαντες και οι απολυόμενοι, εξεδόθησαν τα αποτελέσματα των σχολείων μέσης εκπαιδεύσεως

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Εξεδόθησαν χθες τα αποτελέσματα της παιδαγ. ακαδημίας

Φλας στο παρελθόν, 1964: Από της Πέμπτης αρχίζει η γραμμή Ρόδου Τελ-Αβίβ

Φλας στο παρελθόν, 1964: Διακρίσεις Ροδίου, δύο βραβεία εκέρδισεν ο κ. Κ. Φίνας

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Στο Φαληράκι Γερμανίδα ενεφανίσθη με "Γυμνόστηθο", δεν θα το φορέση όμως άλλη φορά

Φλας στο παρελθόν, 1964: Εις τα εγκαίνια του εκλογ. κέντρου ο κ. Πετρίδης μεθαύριον θα εκφωνήση λόγον

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Οι βιβλιοπώλαι της Ρόδου φοβούνται αφανισμόν - Δεν θα πωλούν σχολικά βιβλία;