Εκπλήξεις και δυνατές αναμετρήσεις στα Πανευρωπαϊκά Ομαδικά Πρωταθλήματα Σκάκι Νέων στη Ρόδο

Εκπλήξεις και δυνατές αναμετρήσεις στα Πανευρωπαϊκά Ομαδικά Πρωταθλήματα Σκάκι Νέων στη Ρόδο

Εκπλήξεις και δυνατές αναμετρήσεις στα Πανευρωπαϊκά Ομαδικά Πρωταθλήματα Σκάκι Νέων στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 476 ΦΟΡΕΣ

Εξαιρετικές παρτίδες κορυφαίων σκακιστών στη Ρόδο και το ξενοδοχείο Rodos Palace, αφού στον 3ο γύρο των Πανευρωπαϊκών Ομαδικών Πρωταθλημάτων Νέων και στην ανοιχτή κατηγορία κάτω των 18, το Ισραήλ άρχισε να αποκτά απόσταση ενός βαθμού (6 πόντοι: 3 νίκες) από Αρμενία και Ρουμανία, που ακολουθούν με 5 πόντους: 2 νίκες, 1 ισοπαλία.

Στα κορίτσια μέχρι 18 ετών, όσον αφορά το 1ο ματς, οι αδελφές Trunz αντιμετώπισαν τις αδελφές Peglau, λήγοντας η παρτίδα μετά από πέντε σχεδόν ώρες 1-1, με τις δυο ομάδες να παραμένουν στην 1η δυάδα. Έκπληξη της κατηγορίας η νίκη της Ρουμανίας επί της Σλοβενίας.

Στην ανοιχτή κατηγορία μέχρι 12 ετών, η Πολωνία (1η ομάδα της αρχικής κατάταξης) παραμένει αήττητη στην πρώτη θέση με 6 βαθμούς και ακολουθεί 7πλή ισοβαθμία από Ουκρανία (μετά την επικράτηση επί της Ρουμανίας: Νο2 της αρχικής κατάταξης), Τουρκία, Ρουμανία, Κροατία, Σλοβενία, Γερμανία και Κύπρο στις θέσεις 2-8.

Στα κορίτσια μέχρι 12 ετών, η Ρουμανία κέρδισε με σχετική ευκολία την Εσθονία και «αναρριχήθηκε» στην κορυφή της αρχικής κατάταξης με ένα πόντο διαφορά από Τουρκία και Γερμανία (μετά τη μεταξύ τους ισοπαλία). Η Νο1 σε δυναμικότητα Ουγγαρία... στραβοπάτησε ξανά, φέρνοντας ισοπαλία με την Ουκρανία. Αξίζει να σημειωθεί πως η παίκτρια της Ουκρανίας, Anna Horodna (elo 1568), παρά το γεγονός πως ο αρχηγός της ομάδας της δέχτηκε την ισοπαλία που πρότεινε η Ουγγαρέζα NoraIlles–Nagy, συνέχισε την παρτίδα της και έσωσε το ματς.

Οι «Ιππότες» της Ρόδου έκαναν το θαύμα τους!
Στην κατηγορία μέχρι 18 ετών, οι αθλητές από το νησί μας κατάφεραν να ανατρέψουν το εις βάρος τους 0-2 από την ισχυρότατη Ελβετία και μετά από τις νίκες των Ροδόλφου Σταματίου και Αλέξανδρου Σταθάτου εναντίον των ισχυρότατων Fide Masters Teimur Toktomushev και Matthias Matterberger, πήραν τον πολυπόθητο πόντο της ισοπαλίας.

Η ομάδα Β’ του Ιππότη κέρδισε την ομάδα Γ’, ενώ στην κατηγορία μέχρι 12 ετών διεξήχθη άλλο ένα «αδελφικό» ματς, αφού η ομάδα Α’ του Ιππότη κέρδισε την ομάδα Β’.

Στα κορίτσια μέχρι 12 ετών, η ομάδα Α’ συνεχίζει την εκπληκτική της πορεία, σημειώνοντας νίκη επί της Κύπρου με την Ρεγγίνα Κακά να κάνει ισοπαλία με την Αΐντα Παουνέσκου και την Μυρτώ Κορινιώτη να κερδίζει τη Ραφαέλλα Νικολάου. Με 3 βαθμούς τα κορίτσια μας ισοβαθμούν στην 6η θέση της κατηγορίας!

Στο άλλο ματς, η ομάδα Δ’ του Ιππότη έπαιξε ενάντια στην ομάδα Β’ και η Γεωργία Μαλαμούση κατάφερε να ανατρέψει το αποτέλεσμα, κερδίζοντας τη Μαρία Δημητριάδη.

Εκπλήξεις όμως είχαμε και στο «7ο Διεθνές Τουρνουά Summer Cup 2024», με την WFM Wafia Darwish AlMaamari από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (elo: 1933) να επικρατεί του Ούγγρου CM Bank Szalay–Ocsak. Επίσης, ο Σέρβος GM Luka Budisavljevic στέρησε μισό βαθμό από τον Θανάση Μπάλλα (elo: 2151) στον 2ο γύρο.

Ο μέσος όρος δυναμικότητας έλο του ροδίτικου τουρνουά, που έχει γίνει θεσμός, είναι 1916 (!) με έναν μόνο αδιαβάθμητο παίκτη, γεγονός που αποδεικνύει πως χρόνο με τον χρόνο το νησί κατακτά, σε σταθερή βάση, σκακιστές υψηλού επιπέδου.

Το Ευρωπαϊκό Νεανικό Ομαδικό Πρωτάθλημα αποτελεί διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (ECU) με συνδιοργανωτές τον Σκακιστικό Όμιλο Ρόδου «Ιππότης», την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον δήμο Ρόδου ενώ το Διεθνές Τουρνουά “Summer Cup 2024” έχει διοργανωτές τον Σκακιστικό Όμιλο Ρόδου «Ιππότης», την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον δήμο Ρόδου.

Διαβάστε ακόμη

Το Πανελλήνιο στίβου στο Πανθεσσαλικό και το… ξέσπασμα της Λάουρα Ζενέγια με τρία μετάλλια!

Ποδόσφαιρο: Η νέα προκήρυξη της Γ’ Εθνικής

Παραμένει στους Πάνθηρες ο Οσμενάι

Φοίβος Κρεμαστής: Εννέα οι μέχρι τώρα ανανεώσεις

Προπονήσεις για κορίτσια 5 έως 8 ετών στο πλαίσιο του UEFA Playmakers

Εριφύλη Βαρδάκη: «Η Aegean Regatta είναι ένας θεσμός για τα ιστιοπλοϊκά δρώμενα στη χώρα»

Τα τελικά αποτελέσματα των διεθνών διοργανώσεων σκάκι της Ρόδου

Δέκα προκρίσεις για τους «Πιγκουίνους» στην επόμενη φάση του Πανελληνίου κολύμβησης!