Στη φυλακή 27χρονος Τούρκος για τη μεταφορά αλλοδαπών

Στη φυλακή 27χρονος Τούρκος  για τη μεταφορά αλλοδαπών

Στη φυλακή 27χρονος Τούρκος για τη μεταφορά αλλοδαπών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 414 ΦΟΡΕΣ

Την πόρτα του ανακριτή Ρόδου πέρασε χθες για να απολογηθεί, ο 27χρονος Τούρκος που συνελήφθη στη Σύμη να μεταφέρει από τα τουρκικά παράλια στην περιοχή μας 19 αλλοδαπούς, οι οποίοι είχαν καταβάλει 4.500 ευρώ έκαστος, για το ταξίδι τους αυτό.

Ο 27χρονος συνελήφθη από λιμενικούς και από την αρμόδια Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου τού ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για:
μεταφορά από το εξωτερικό στην Ελλάδα πολιτών τρίτων χωρών που δεν έχουν δικαίωμα εισόδου στο ελληνικό έδαφος από κυβερνήτη πλωτού μέσου, κατά συρροή και εκ κερδοσκοπίας, καθώς και για παράνομη είσοδο στη χώρα.


Χθες το πρωί, ο 27χρονος Τούρκος, συνοδευόμενος από τον συνήγορό του, κ. Αχιλλέα Δασκαλάκη, βρέθηκε ενώπιον του ανακριτή Ρόδου, όπου και απολογήθηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συλληφθείς αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται και δήλωσε πως ουδεμία σχέση έχει με τη διακίνηση μεταναστών. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου Εισαγγελέα, ο 27χρονος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και οδηγήθηκε στη φυλακή.


Όπως είναι γνωστό, η υπόθεση άρχισε να απασχολεί τις διωκτικές Αρχές της περιοχής μας, όταν τις πρώτες πρωινές ώρες της περασμένης Κυριακής 23 Ιουνίου 2024, περιπολικό πλοίο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ένα φουσκωτό ταχύπλοο σκάφος να κινείται με μεγάλη ταχύτητα και χωρίς φανούς ναυσιπλοΐας, με πορεία προς τις ανατολικές ακτές της Σύμης. Το περιπολικό πλοίο προέβη στη χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, στα οποία ο χειριστής του ταχύπλοου δεν συμμορφώθηκε και προσέγγισε την παραλία του όρμου «ΝΑΝΟΣ» της Σύμης, όπου αποβίβασε αλλοδαπούς επιβαίνοντες.


Στη συνέχεια, στην προσπάθειά του να διαφύγει προς τις τουρκικές ακτές, το ταχύπλοο σκάφος ακινητοποιήθηκε από το περιπολικό πλοίο καθώς και από δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, τα οποία έσπευσαν στο σημείο για την παροχή συνδρομής.


Από τα πληρώματα των σκαφών εντοπίστηκαν εννέα (09) αλλοδαποί στην ακτή, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με το περιπολικό πλοίο στο λιμάνι της Σύμης. Ακολούθως, εντοπίστηκαν επιπλέον δέκα (10) αλλοδαποί στην ευρύτερη περιοχή νότια του νησιού.


Οι αλλοδαποί δήλωσαν πως είχαν ξεκινήσει από την περιοχή «ΜΠΟΥΖΟΥΚΑΛΕ» της Τουρκίας τις πρώτες πρωινές ώρες της προηγούμενης ημέρας, δηλαδή στις 22 Ιουνίου 2024, καταβάλλοντας το χρηματικό ποσό των τεσσάρων χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ (4,500 €) έκαστος για τη μεταφορά τους στην Ελλάδα.
Από το Λιμεναρχείο Σύμης που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ένας 27χρονος αλλοδαπός, ο οποίος υποδείχτηκε από τους υπόλοιπους ως ο διακινητής τους, ενώ το ταχύπλοο σκάφος κατασχέθηκε.

Διαβάστε ακόμη

Δύο Ιρακινοί και ένας Παλαιστίνιος σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών

Με δύο πήλινους αμφορείς στην κατοχή του εντοπίστηκε ο 56χρονος που αναζητούσε χρυσό και αρχαιότητες σε υπαίθριο χώρο στην Κάλυμνο

Συνελήφθη 24χρονος που κυκλοφορούσε στη Ρόδο με το διαβατήριο του δίδυμου αδελφού του

Έκλεψαν πορτοφόλι από ξενοδοχείο

35χρονη έκλεψε 4 χρυσές αλυσίδες

Διακινητές μεταναστών επιχείρησαν να εμβολίσουν περιπολικό του λιμενικού στη Ρόδο

Ελεύθερος με όρους αφέθηκε κατηγορούμενος για ενδοοικογενειακή βία

Ποινικές διώξεις ασκήθηκαν εναντίον 25χρονου για μεταφορά αλλοδαπών