Δύο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις την Κυριακή από τον Σύλλογο Αρχιτεκτονικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ρόδου

Δύο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις την Κυριακή από τον Σύλλογο Αρχιτεκτονικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ρόδου

Δύο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις την Κυριακή από τον Σύλλογο Αρχιτεκτονικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 676 ΦΟΡΕΣ

Ο Σύλλογος Αρχιτεκτονικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ρόδου, σας προσκαλεί την Κυριακή 30 Ιουνίου 2024 σε δύο εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται με αφορμή τη διεθνή ημέρα Γιόγκα και την παγκόσμια ημέρα Αστεροειδών.

Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Διεθνής Ημέρα Γιόγκα: Κυριακή 30 Ιουνίου, 8.30 – 10.00 π.μ., μεσαιωνική Τάφρος Ρόδου (πύλη D’ Amboise).

Yoga – ένα ταξίδι σύνδεσης με τον αληθινό Εαυτό. Η ετυμολογία της λέξης προέρχεται από τη λέξη «γιουγκ» που σημαίνει ένωση. Απώτερος σκοπός της Γιόγκα είναι να επιτύχει την πλήρη αρμονία

του σώματος, του πνεύματος και του νου, ώστε ο ασκούμενος να μπορέσει να γνωρίσει τον πραγματικό εαυτό του. Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Γιόγκα ο Σύλλογος Αρχιτεκτονικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ρόδου σας προσκαλεί την Κυριακή 30 Ιουνίου 2024 και ώρα 8:30 π.μ., στην Τάφρο μεσαιωνικής πόλης (πύλη D’ Amboise) σε ένα μάθημα γιόγκα για όλα τα επίπεδα.

Φέρτε το στρωματάκι σας και ελάτε να διασκεδάσουμε ανακαλύπτοντας τους όμορφους εαυτούς μας.

Το μάθημα θα πραγματοποιηθεί από την κ. Φένια Καλογεροπούλου (Yoga Instructor - ANASA YOGA & AYURVEDA Studio) και περιλαμβάνει asanas (ασκήσεις γιόγκα), pranayama (τεχνικές αναπνοών) και βαθιά χαλάρωση. Η Φένια Καλογεροπούλου, Ολιστική Θεραπεύτρια και ιδιοκτήτρια του ANASA YOGA & AYURVEDA Studio, είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια Yoga, Yoga Alliance (500 RYT) και πιστοποιημένη σύμβουλος υγείας της Αγιουρβέδα (200 HR).

Η Γιόγκα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς της εδώ και 14 χρόνια, ενώ η επαγγελματική της ενασχόληση με τη διδασκαλία της Γιόγκα ξεκίνησε πριν από 5 χρόνια.

Παγκόσμια Ημέρα Αστεροειδών: Κυριακή 30 Ιουνίου, 21.00 – 23.00 μ.μ., Αρχαία Ακρόπολη Ρόδου (πλάτωμα έναντι εισόδου στον ναό Πυθίου Απόλλωνα).

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αστεροειδών, ο Σύλλογος Αρχιτεκτονικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ρόδου σε συνεργασία με το Αστεροσκοπείο Εύδημος σας προσκαλούν την Κυριακή 30 Ιουνίου 2024 και ώρα 21.00 μ.μ., στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης Ρόδου (πλάτωμα έναντι της εισόδου στον ναό του Πυθίου Απόλλωνα) σε μία μαγική βραδιά παρατήρησης των ουράνιων σωμάτων.

Η Βραδιά Αστρονομίας θα πραγματοποιηθεί από τον αντιπρόεδρο του Συλλόγου, Στράτο Κουφό. Ο Στράτος Κουφός ζει και εργάζεται στη Ρόδο. Είναι ο ιδιοκτήτης του αστεροσκοπείου Εύδημος, ερασιτέχνης αστρονόμος και αστροφωτογράφος, κυριολεκτικά ο άνθρωπος «του ύψους και του βάθους» μια και στα προσωπικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τόσο οι καταδύσεις, όσο και η παρατήρηση των άστρων.

 

Οι εκδηλώσεις του Συλλόγου Αρχιτεκτονικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ρόδου πραγματοποιούνται με την ευγενική στήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου.

Διαβάστε ακόμη

Παρουσίαση του EyeHarp με το Δημοτικό Ωδείο Ρόδου

Μία μοναδική παράσταση που θα σας μείνει αξέχαστη!

Αναβίωσε με επιτυχία το έθιμο του Κλήδονα στην Παστίδα

«Μερκάντο» από τη Μαρία Μαμαλίγκα για τον εβραϊσμό της Ρόδου

9o Beyond Borders Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλόριζου/25 Αυγούστου-1 Σεπτεμβρίου 2024

Η 7η γιορτή Μακούκκι στα Κοσκινού

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ στη Ρόδο με τίτλο «Γιορτάζοντας την Απεξάρτηση»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 4ο Φεστιβάλ Σκόρδου στα Καλαβάρδα