Αναβίωσε με επιτυχία το έθιμο του Κλήδονα στην Παστίδα

Αναβίωσε με επιτυχία το έθιμο του Κλήδονα στην Παστίδα

Αναβίωσε με επιτυχία το έθιμο του Κλήδονα στην Παστίδα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 854 ΦΟΡΕΣ

Την περασμένη Κυριακή, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Καμάρι»

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παστίδας Ρόδου «Καμάρι» στην προσπάθεια που κάνει, προκειμένου να συμβάλει στην ανάπτυξη του πολιτισμού και στη διατήρηση των εθίμων του τόπου μας, πραγματοποίησε για ακόμη μία φορά το κάψιμο των στεφανιών της Πρωτομαγιάς την Κυριακή 23 Ιουνίου 2024.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Παλαιού Δημοτικού Σχολείου Παστίδας.
Παρουσία αρκετού κόσμου που έδωσε το «παρών», τα στεφάνια της Πρωτομαγιάς μετατράπηκαν σε μία όμορφη φωτιά, όπου μικροί και μεγάλοι συνεχίζοντας το έθιμο πήδησαν ξανά και ξανά πάνω από τη φωτιά για να ξορκίσουν το κακό.
Παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί από τα παιδικά τμήματα εκμάθησης παραδοσιακών χορών, με χοροδιδάσκαλο την Κυριαζή Κυριακούλα.

Στη συνέχεια, τη σκυτάλη πήρε η ορχήστρα του Γιώργου Μαυρουδή (Κασιώτης) και Θεανούς Μεϊμάρογλου όπου με ένα πρόγραμμα νησιώτικο – λαϊκό –κρητικό διασκέδασε τον κόσμο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ο πρόεδρος και το Δ.Σ. του Συλλόγου θα ήθελαν να ευχαριστήσουν δημόσια τον κόσμο που όπως αναφέρουν «με τη δυναμική παρουσία του μας δίνει τεράστια ώθηση για να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας, τα μέλη μας που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να εξυπηρετηθούν όλοι με τον καλύτερο τρόπο, τον αντιδήμαρχο Επικοινωνίας κ. Πάττα Γεώργιο, την Εκκλησιαστική Επιτροπή του Αγίου Νικολάου Παστίδας και τον αιδεσιμότατο Μακάριο, τη Δημοτική Κοινότητα Παστίδας και τον πρόεδρο Νικόλαο Πάττα».

Επίσης, ο Σύλλογος περί της ανωτέρω εκδήλωσης, πρόσθεσε και τα εξής:
«Στο πλαίσιο ενίσχυσης του Συλλόγου μας πραγματοποιήσαμε και λαχειαγορά που περιείχε 4 δώρα, ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς μας για την πολύτιμη αρωγή τους.

Στην εποχή όπου όλα ανεξαιρέτως τα πράγματα είτε υλικά είτε πνευματικά έχουν περάσει στη φάση της λήθης, εμείς αντιστεκόμαστε σθεναρά και προσπαθούμε να αναβιώσουμε τα έθιμα των προγόνων μας, μαθαίνοντάς τα στους νέους και κάνοντας τούς παλιότερους να θυμηθούν τη ζωή τους που έσφυζε από παραδόσεις».

Διαβάστε ακόμη

Παρουσίαση του EyeHarp με το Δημοτικό Ωδείο Ρόδου

Μία μοναδική παράσταση που θα σας μείνει αξέχαστη!

«Μερκάντο» από τη Μαρία Μαμαλίγκα για τον εβραϊσμό της Ρόδου

9o Beyond Borders Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλόριζου/25 Αυγούστου-1 Σεπτεμβρίου 2024

Η 7η γιορτή Μακούκκι στα Κοσκινού

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ στη Ρόδο με τίτλο «Γιορτάζοντας την Απεξάρτηση»

Δύο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις την Κυριακή από τον Σύλλογο Αρχιτεκτονικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ρόδου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 4ο Φεστιβάλ Σκόρδου στα Καλαβάρδα