Σε Διεθνές Βυζαντινομουσικολογικό Συνέδριο πρωτοψάλτης της Ρόδου

Σε Διεθνές Βυζαντινομουσικολογικό Συνέδριο πρωτοψάλτης της Ρόδου

Σε Διεθνές Βυζαντινομουσικολογικό Συνέδριο πρωτοψάλτης της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2753 ΦΟΡΕΣ

Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών οργανώνει Διεθνές Eπιστημονικό Bυζαντινομουσικολογικό Συνέδριο, στη μνήμη του αλησμόνητου Δημητρίου Κων. Μπαλαγεώργου († 2 Ιουνίου 2023).

Το συνέδριο θα διεξαχθεί υπό την επιστημονική μέριμνα και την οργανωτική ευθύνη της Κατεύθυνσης Βυζαντινής Μουσικολογίας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (μέλη: Αχιλλέας Χαλδαιάκης, Φλώρα Κρητικού, Θωμάς Αποστολόπουλος, Θοδωρής Καραθόδωρος), στο Αμφιθέατρο της Βιβλιοθήκης της Φιλοσοφικής Σχολής στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου, από την 1η έως την 4η Ιουλίου 2024.

Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν επιστημονικές ανακοινώσεις από σαράντα επτά (47) βυζαντινομουσικολόγους από την Ελλάδα και το Εξωτερικό (Κύπρος, Σερβία), με ειδική αναφορά στη σημαντικότατη συνεισφορά του Δημητρίου Κων. Μπαλαγεώργου στην Τέχνη και Επιστήμη της Βυζαντινής Μουσικολογίας και Ψαλτικής Τέχνης.

Αναμεσά τους και ο Παναγιώτης Μανουσάκης, υποψήφιος διδάκτορας Βυζαντινής Μουσικολογίας του τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μαθηματικός, πρωτοψάλτης του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Εισοδίων της Θεοτόκου Ρόδου και χοράρχης της χορωδίας του Συλλόγου Ιεροψαλτών Ρόδου «Ευάγγελος Μουτάφης».

Το θέμα που θα παρουσιάσει στο συνέδριο έχει τίτλο «Η Ψαλτική Παράδοση της Ρόδου κατά την Βυζαντινή και Μεταβυζαντινή εποχή». Αυτός είναι ο τίτλος και της Διδακτορικής του διατριβής, Στην παρουσίαση αυτή θα αναφερθεί περιληπτικά στη δομή, τις πηγές και τους στόχους της διατριβής, που αφορά το νησί της Ρόδου.

Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.music.uoa.gr/anakoinoseis_kai_ekdiloseis/proboli_anakoinosis/diethnes_epistimoniko_byzantinomoysikologiko_synedrio_sti_mnimi_dimitrioy_kon_mpalageorgoy_2_ioy/

Διαβάστε ακόμη

Αποφοίτηση από το Εργαστήριο Κινηματογράφου 2024 Cine Chavalier

Βιβλία και τετράδια στους κάδους ανακύκλωσης

Αύξηση των καρδιαγγειακών νοσημάτων στα Δωδεκάνησα

Νέος πρόεδρος της ΑΝ.ΔΩ ο Χρήστος Μπάρδος

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 10,6% στο κατά κεφαλήν περιφερειακό ΑΕΠ το 2021

Ο Σταύρος Τσούβαλης επισήμως Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Υποδομών

Βίντεο: Επιχείρηση διάσωσης ελαφιού στη Ρόδο που είχε παγιδευτεί σε δίχτυα

Συνεδριάζει το Κοινοτικό Συμβούλιο Κρητηνίας