Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τους δύο Τούρκους διακινητές

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τους δύο Τούρκους διακινητές

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τους δύο Τούρκους διακινητές

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 464 ΦΟΡΕΣ

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε σε βάρος των δύο Τούρκων διακινητών που συνελήφθησαν να μεταφέρουν από τα γειτονικά παράλια με ιστιοφόρο σκάφος, 30 άτομα, στη Λίνδο της Ρόδου.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, προχθές βράδυ, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Λίνδου για την ύπαρξη ύποπτου ιστιοφόρου (Ι/Φ) σκάφους στον όρμο της Λίνδου.

Αμέσως τέθηκε σε διακριτική παρακολούθηση και με τη συνδρομή ιδιωτικού σκάφους στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, εντόπισαν έναν 34χρονο αλλοδαπό να έχει επιβιβαστεί σε βοηθητική βάρκα και να ετοιμάζεται να μεταφέρει άλλα άτομα στη στεριά.

Το ιστιοφόρο οδηγήθηκε στο λιμάνι της Λίνδου, όπου διαπιστώθηκε ότι στο σκάφος επέβαιναν 30 αλλοδαποί (18 άνδρες, 6, γυναίκες και 6 ανήλικοι) καθώς και οι δύο (02) αλλοδαποί διακινητές τους ηλικίας 34 και 28 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το σκάφος.

Χθες, οι δύο Τούρκοι διακινητές προσήχθησαν ενώπιον της αρμόδιας Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ρόδου και αφού τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος, παραπέμφθηκαν στην ανάκριση.

Τόσο ο 34χρονος όσο και ο 28χρονος, ζήτησαν και πήραν προθεσμία έως την προσεχή Πέμπτη 4 Ιουλίου για να προετοιμάσουν τις απολογίες τους. Μέχρι τότε συνεχίζεται η κράτησή τους.

Διαβάστε ακόμη

Διάσωση δύο επιβατών ιστιοφόρου στην Πάτμο

Αθωώθηκε 47χρονος Τούρκος που είχε συλληφθεί ως διακινητής

Φυλάκιση 8 μηνών σε 2 Ρομά για απάτη σε βάρος 72χρονου

Κάθειρξη 68 ετών επιβλήθηκε σε Σύριο διακινητή μεταναστών

Πτώχευση FTI/ MEETING POINT- Προσωρινή διαταγή Μονομελούς Πρωτοδικείου Κω

Συνελήφθησαν οκτώ αλλοδαποί για πλαστογραφία ταξιδιωτικών εγγράφων στην Κω

Συνελήφθη 60χρονος αλλοδαπός για καλλιέργεια κάνναβης στη Ρόδο

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε αλλοδαπό για απόπειρα εμπρησμού