Σε μία εβδομάδα εκτιμά ο δήμαρχος Λέρου ότι θα μεταφέρει νερό στο νησί το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού

Σε μία εβδομάδα εκτιμά ο δήμαρχος Λέρου ότι θα μεταφέρει νερό στο νησί το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού

Σε μία εβδομάδα εκτιμά ο δήμαρχος Λέρου ότι θα μεταφέρει νερό στο νησί το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 276 ΦΟΡΕΣ

Οι υπουργοί Υγείας και Μετανάστευσης & Ασύλου, Άδωνις Γεωργιάδης και Νίκος Παναγιωτόπουλος θα επισκεφθούν εντός του μήνα τη Λέρο, όπως δήλωσε στον Real Voice 99.5 και τη Ρένα Παυλάκη ο δήμαρχος Τιμόθεος Κωττάκης, εξηγώντας, ότι κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στα δύο υπουργεία, έλαβε τις διαβεβαιώσεις τους ότι θα βρεθούν τις επόμενες ημέρες στο νησί για να εξετάσουν τα ζητήματα Υγείας, αλλά και τα προβλήματα που προκύπτουν από την ύπαρξη του hot spot.

Ο κ. Κωττάκης εξήγησε για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που κηρύχθηκε το νησί από τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, λόγω της λειψυδρίας και τις ενέργειες που έχουν γίνει για να δοθεί λύση στο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το νησί και τις διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθηθούν, μετά από αυτή τη διοικητική πράξη.

Ο δήμαρχος Λέρου εξήγησε για τις δύο μηχανές αφαλάτωσης από το 2016 και από τις 20 γεωτρήσεις από το παρελθόν που είχε επάρκεια νερού το νησί, λέγοντας ότι τα μηχανήματα χρειάζονται και συντήρηση.

Πλημμελώς υπήρχε από την προηγούμενη δημοτική αρχή η συντήρηση και η μία μηχανή τέθηκε εκτός λειτουργίας και η άλλη παρήγαγε από τα 1.000, 300 κυβικά. Πριν από λίγες ημέρες, παρήγαγαν μηδέν και οι γεωτρήσεις.

Ο κ. Κωττάκης ευχαρίστησε μεταξύ άλλων για τις μάχες που έδωσαν και αντλήθηκαν χρηματοδοτήσεις τον πρώην υπουργό Μετανάστευσης & Ασύλου Δ. Καιρίδη, τον πρώην υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Παππά και τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο.

Επίσης, ευχαρίστησε το υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και προσωπικά τον υπουργό Χρήστο Στυλιανίδη, για τις 223 χιλ. ευρώ για να ενοικιάσει ο δήμος Λέρου μία μηχανή αφαλάτωσης που θα παράγει 600 κυβικά την ημέρα, τέλος του Ιουλίου.

Μέχρι τότε σε συνεργασία με τον κ. Στυλιανίδη, υπάρχει ένα υδροφόρο πλοίο του Π.Ν. που θα τροφοδοτεί τη Λέρο και ο όγκος που μπορεί να μεταφέρει είναι περίπου 600 κυβικά, γιατί έχουμε μία δεξαμενή 2.000 κυβικών και μπορούμε απευθείας να πάρουμε το νερό στη δεξαμενή για να διαχυθεί σε όλο το δίκτυο και ψάχνουμε και ιδιωτικά πλοία που μεταφέρουν νερό και είμαστε σε ανοικτή επικοινωνία με τον Γ.Γ. του υπουργείου, Μανώλη Κουτουλάκη. Σε μία εβδομάδα, νομίζω θα έρθει το πρώτο πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κωττάκης.

Πηγή: Real Voice

Διαβάστε ακόμη

Κινητοποίηση της πυροσβεστικής για φωτιά που ξέσπασε σε σπίτι στην Παλιά Πόλη της Ρόδου

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του ΚΓ’ πολιτιστικού συμπόσιου της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών

Καταδίωξη και σύλληψη δυο διακινητών από το Λιμεναρχείο Ρόδου

Ξεναγοί: «Σθεναρό όχι» στο νομοσχέδιο που υποβαθμίζει το επάγγελμα

Σε λειτουργία το «Ψηφιακό Μητρώο Μελών Λεσχών Φιλάθλων»

Διαγωνισμός για την προστασία των ακτών σε Σορωνή και Καλαβάρδα

Απόφαση για επιστροφή χρημάτων εξαιτίας της πυρκαγιάς στη Ρόδο

Τροχαίο ατύχημα πριν από λίγο στην περιοχή Τραουνού