Αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων στη Ρόδο

Αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων στη Ρόδο

Αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1280 ΦΟΡΕΣ

Οι συγκρούσεις οχημάτων με ελάφια έχουν γίνει πλέον... καθημερινότητα

Κατακόρυφη αύξηση στην πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων καταγράφεται εκ νέου στο νησί της Ρόδου τις τελευταίες μέρες, όπως επίσης και αντίστοιχη αύξηση ατυχημάτων με ελάφια, ακόμα και σε αστικές ή πυκνοκατοικημένες περιοχές που μέχρι σήμερα δεν είχαν παρατηρηθεί κινήσεις ελαφιών.

Το πιο ανησυχητικό απ’ όλα είναι ότι πολλές από τις συγκρούσεις αυτές των οχημάτων με τα ζώα, που αποτελούν το σύμβολο του νησιού μας, γίνονται πλέον και τις μεσημβρινές ή απογευματινές ώρες, στοιχείο που φανερώνει ότι τα ζώα κινούνται πλέον και αυτές τις ώρες στους δρόμους (και όχι μόνο τα ξημερώματα ή το βράδυ) αναζητώντας έτσι τροφή και νερό.

10 τροχαία ατυχήματα μέσα σε ένα δεκαήμερο
Μόνο το τελευταίο δεκαήμερο έχουν σημειωθεί περισσότερα από δέκα τέτοια συμβάντα από τον Αρχάγγελο μέχρι τη Νότια Ρόδο, με αποτέλεσμα να μπαίνουν σε κίνδυνο τόσο οι ζωές των οδηγών και συνοδηγών των οχημάτων όσο και των ελαφιών που εμφανίζονται ξαφνικά στους δρόμους.

Μάλιστα, το τελευταίο διήμερο, καταγράφηκαν τέσσερα τέτοια ατυχήματα με οδηγούς ενοικιαζομένων αυτοκινήτων που κινούνταν στο Γεννάδι και στο Κιοτάρι, σύμφωνα με αναφορές ιδιοκτητών εταιρειών με ενοικιαζόμενα οχήματα. Οι επιβάτες των οχημάτων, ξένοι επισκέπτες στο νησί μας, δήλωσαν έντρομοι από το συμβάν και ιδίως από το γεγονός ότι επρόκειτο για ελάφια!

Τα υπέροχα αυτά ζώα, μετά τη μεγάλη πυρκαγιά πέρυσι, κινούνται όλο και περισσότερο σε κατοικημένες περιοχές, αναζητώντας νερό και τροφή με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη σωματική ακεραιότητα των οδηγών που κινούνται στις συγκεκριμένες περιοχές με τα οχήματά τους αλλά και των ίδιων των ελαφιών.

Την ίδια στιγμή, αρκετές εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων στο νησί μας, κάνουν λόγο για ανυπολόγιστο κόστος από τις ζημιές που προκαλούνται στα οχήματά τους εξαιτίας τέτοιων περιστατικών και ζητούν να ληφθούν μέτρα για να σταματήσει εδώ η θλιβερή και επικίνδυνη αυτή κατάσταση, που μέρα με τη μέρα παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις.

Διαβάστε ακόμη

«Κλείνει το σχολείο»: Κυκλοφορία νέου σινγκλ

Συμβαίνει τώρα - Ρόδος: Εντοπίστηκε οβίδα στην παραλία της Ιαλυσού

Γιώργος Νικητιάδης: «Το λάθος της σοσιαλδημοκρατίας είναι ότι έβαλε πολύ νερό στο κρασί της»

Οι μαθητές του 4ου ΓΕ.Λ. διέπρεψαν και φέτος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Πρόσληψη νοσηλεύτριας στη Χάλκη

Γιώργος Νικητιάδης : «Γιατί άργησε η Κυβέρνηση να δημοσιοποιήσει την απάντηση της Ούρσουλα φον ντερ Λάινερ;»

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Είναι χειροπιαστές οι ενέργειες της κυβέρνησης με στόχο να συγκλίνουν τα νησιά μας προς την αειφορία»

Πρωτόγνωρη η κατάσταση με τη φωτιά αναφέρει η Ένωση Ξενοδόχων Κω