Βάιος Καλοπήτας: Το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται restart

Βάιος Καλοπήτας: Το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται restart

Βάιος Καλοπήτας: Το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται restart

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 707 ΦΟΡΕΣ

Επτά είναι οι υποψήφιοι στο ΠΑΣΟΚ για την αρχηγία του κόμματος, μετά και την ανακοίνωση της βουλευτή Νάντιας Γιαννακοπούλου και του δημοσιογράφου Γιάννη Κανελλάκη ότι θα διεκδικήσουν την ηγεσία του κόμματος.

«Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να γίνει ένα σύγχρονο κόμμα, πρότυπο και να επανασυνδεθεί με την κοινωνία. Ο πρόεδρος αποφάσισε να επανεκκινήσει το κόμμα. Δεν είναι θέμα προσώπων πρωτίστως. Το ΠΑΣΟΚ διαθέτει τα πρόσωπα. Πρέπει να πούμε γιατί μπορούμε να κερδίσουμε τον Μητσοτάκη», σχολίασε μιλώντας στον Real Voice 99.5 και τη Ρένα Παυλάκη, ο Βάιος Καλοπήτας, μέλος της Κ.Ε. του κόμματος.

«Το μήνυμα ποιο είναι; Η ελληνική κοινωνία στις εκλογές, έδειξε αποστροφή», ανέφερε σχετικά.

Αναλυτικότερα, ο κ. Καλοπήτας τόνισε μεταξύ άλλων:
«Σε κάθε περίπτωση για να είναι κάποιος υποψήφιος θα πρέπει να έχει 40 υπογραφές από μέλη της κεντρικής επιτροπής ή 5.000 υπογραφές μελών. Δεν είναι και το πιο απλό πράγμα να γίνει, άρα αυτό θα κριθεί τον Σεπτέμβρη που θα ανακοινωθούν επίσημα οι υποψηφιότητες. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι το ΠΑΣΟΚ έχει κάνει τα τελευταία χρόνια δύο σημαντικά βήματα. Το πρώτο ήταν με την αείμνηστη Φ. Γεννηματά που από 4% φτάσαμε στο 8% και το δεύτερο είναι με τον Νίκο Ανδρουλάκη, που από το 8%, φθάσαμε στο 13%.

Προφανώς, στις πρόσφατες Ευρωεκλογές, το ΠΑΣΟΚ δεν κατάφερε να επιτεύξει τους πολιτικούς κι εκλογικούς του στόχους. Ποιος ήταν αυτός; Ήταν να γίνει ουσιαστικά αξιωματική αντιπολίτευση. Αυτό το έθεσε ο πρόεδρος. Αυτό το γεγονός αναγκαστικά φέρνει αναθεωρήσεις και ευκαιρίες για επανεκκίνηση.

Δεν ήταν το θέμα να κερδηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν πρέπει να μας απασχολεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να προτάξει τις ιδέες του, να εργαστεί γι’ αυτές και να αποδείξει στην κοινωνία ότι είναι πλειοψηφικές και μπορεί να εκφραστούν. Αυτό που δεν έκανε το ΠΑΣΟΚ, είναι μία αποτυχία, η οποία μεταφράστηκε στο εκλογικό αποτέλεσμα. Δεν έκανε τη δουλειά που χρειαζόταν για να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών και πλέον έχει τρία χρόνια μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές για να καταφέρει να κάνει αυτή τη δουλειά και να το πετύχει.

Για να το καταφέρει λοιπόν, χρειάζεται να κάνει και μία επανεκκίνηση. Αυτή λοιπόν η επανεκκίνηση πρέπει να είναι γενναία και για να είναι γενναία, πρέπει να στηθεί κάλπη, μία κάλπη επανεκκίνησης.

Αναγέννησης αυτό αποφάσισε ο πρόεδρος με μία ενωτική πρόταση που είπε, “παιδιά εγώ θα πάω να κριθώ στη βάση του ΠΑΣΟΚ για να μπορέσω να επανεκκινήσω το κόμμα” Αν αναλωθούμε μόνο στα πρόσωπα, το έχουμε χάσει, διότι για μένα δεν είναι θέμα προσώπων πρωτίστως. Κατά την άποψή μου, το ΠΑΣΟΚ έχει τα πρόσωπα που μπορούνε να αποδείξουν. Δεν πρέπει να αποδείξουμε ποιος μπορεί να κερδίσει τον Μητσοτάκη, πρέπει να πούμε γιατί μπορούμε να τον κερδίσουμε».

Υπενθυμίζεται ότι, μέχρι σήμερα έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να είναι υποψήφιοι για την ηγεσία, πλην του νυν προέδρου Ν. Ανδρουλάκη, οι Χ. Δούκας, Π. Γερουλάνος, Μ. Χριστοδουλάκης, Μ. Αποστολάκη, Ν. Γιαννακοπούλου, Γ. Κανελλάκης.

Πηγή: Real Voice

Διαβάστε ακόμη

"Πρωτιά" στον καύσωνα είχε σήμερα η Λίνδος – Τα 40άρια επέστρεψαν από σήμερα

Συνεχίζονται οι καθημερινές περιπολίες πυροσβεστικών αεροσκαφών πάνω από το νησί μας

ΓΕΑ: Ο Σμήναρχος Μαυραγάνης νέος Διοικητής του Κέντρου Ετοιμότητας Διασποράς Αεροπορίας Ρόδου

Νέα τραγωδία στη Ρόδο - 28χρονη βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της

Σύλλογος ΑμεΑ Ρόδου: Ενημέρωση για τα προβλήματα στα συστήματα πρόσβασης ΑμεΑ και εμποδιζόμενων ατόμων στη θάλασσα

Αναστέλλεται η λειτουργία του δημοσίου ΚΤΕΟ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη Ρόδο

Συνάντηση δημάρχου Ρόδου με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Κ. Χαλκιάς προς Τ. Σπανό: «Θα είστε πάντα υπόλογοι για την κακοδιαχείριση και την κακοδιοίκηση του Δήμου Ρόδου»