Καταδίωξη και σύλληψη δυο διακινητών από το Λιμεναρχείο Ρόδου

Καταδίωξη και σύλληψη δυο διακινητών από το Λιμεναρχείο Ρόδου

Καταδίωξη και σύλληψη δυο διακινητών από το Λιμεναρχείο Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 556 ΦΟΡΕΣ

Δυο διακινητές οι οποίοι αποβίβασαν εξι αλλοδαπούς στην παραλία Φαληρακίου συνάλαβε περιπολικό σκάφος του Κεντρικού Λιμεναρχείου της Ρόδου μετά από σχετική καταδίωξη. Στο δελτίο τύπου αναφέρονται τα ακόλουθα:

"Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Ρόδου ότι ένα ταχύπλοο (Τ/Χ) σκάφους κατευθυνόταν προς την παραλία Λαδικό στην Ρόδο. Αμέσως ειδοποιήθηκε ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, το οποίο εντόπισε το Τ/Χ σκάφος να αποβιβάζει άτομα στην παραλία Φαληράκι και στη συνέχεια να αναπτύσσει ταχύτητα προσπαθώντας να διαφύγει στα απέναντι τουρκικά παράλια.

Το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη σε χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων για να το ακινητοποιήσει, με αρνητικά αποτελέσματα. Ακολούθησε καταδίωξη με τον χειριστή του Τ/Χ σκάφους να προβαίνει σε επανειλημμένους επικίνδυνους ελιγμούς και απόπειρες εμβολισμού του περιπολικού. Τελικά, το πλήρωμα του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ακινητοποίησε το ταχύπλοο και τους δύο (02) αλλοδαπούς χειριστές του, ηλικίας 31 και 20 ετών. Από το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. διαπιστώθηκε ότι ο 31χρονος, έχρηζε ιατρικής περίθαλψης λόγω τραύματος στον ώμο και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και παραμένει νοσηλευόμενος.

Παράλληλα, διενεργήθηκαν έρευνες στη χερσαία περιοχή από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ρόδου, κατά τις οποίες εντοπίστηκαν έξι (06) αλλοδαποί (3 άνδρες και 3 γυναίκες), οι οποίοι μεταφέρθηκαν στην Λιμενική Αρχή της Ρόδου. Όπως προέκυψε από την προανακριτική διαδικασία, ο 31χρονος αναγνωρίστηκε από τους υπολοίπους ως ο διακινητής τους και ο 20χρονος ως ο βοηθός του και στη συνέχεια συνελήφθησαν για παράβαση του άρθρου 25 του Ν. 5038/2023 “Διακίνηση παράτυπων μεταναστών στην ελληνική επικράτεια, στερούμενων νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ταχύπλοο σκάφος".

Διαβάστε ακόμη

Σύσκεψη στον δήμο με τους φορείς για τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια

Δεν υπάρχει θέμα στα νησιά μας με απλήρωτους λογαριασμούς από ΕΣΠΑ

Γιάννης Παπαβασιλείου: Το νησί της Ρόδου δεν είναι κορεσμένο τουριστικά

Θεόδωρος Σκυλακάκης: Τεράστιο εργαλείο για την πράσινη μετάβαση στα νησιά το Ταμείο Απανθρακοποίησης

«Κλείνει το σχολείο»: Κυκλοφορία νέου σινγκλ

Συμβαίνει τώρα - Ρόδος: Εντοπίστηκε οβίδα στην παραλία της Ιαλυσού

Γιώργος Νικητιάδης: «Το λάθος της σοσιαλδημοκρατίας είναι ότι έβαλε πολύ νερό στο κρασί της»

Οι μαθητές του 4ου ΓΕ.Λ. διέπρεψαν και φέτος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις