Ακυρώθηκε η διαδικασία για την καταδίκη 61χρονου

Ακυρώθηκε η διαδικασία για την καταδίκη 61χρονου

Ακυρώθηκε η διαδικασία για την καταδίκη 61χρονου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 582 ΦΟΡΕΣ

Δεκτό έγινε χθες από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, το αίτημα που είχε υποβάλει 61χρονος για να ακυρωθεί η διαδικασία του δικαστηρίου, με την οποία, τον Απρίλιο του 2024 καταδικάστηκε ερήμην σε κάθειρξη 11 ετών και συνολικό χρηματικό πρόστιμο 25.000 ευρώ, για υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Μάλιστα, το δικαστήριο όρισε να εκδικαστεί εκ νέου η υπόθεση τού 61χρονου, τον προσεχές Νοέμβριο.
Πιο αναλυτικά, η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί πριν από τέσσερα χρόνια και συγκεκριμένα στις 28 Ιουλίου 2020 το μεσημέρι, οπότε και οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου διενήργησαν έρευνα στο σπίτι του 61χρονου, που διέμενε σε χωριό της Ρόδου και διαπίστωσαν, ότι καλλιεργούσε μέσα σε γλάστρες στην αυλή της κατοικίας του, εννέα δενδρύλλια κάνναβης ύψους από 0,75 έως 1,60 εκατοστά, τα οποία κατασχέθηκαν. Επιπλέον, είχαν βρεθεί και κατασχεθεί φυτικά αποσπάσματα κάνναβης μικτού βάρους 114,8 γραμμαρίων και κλώνοι δενδρυλλίων κάνναβης μικτού βάρους 3,60 κιλών.

Οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν ενώ σε βάρος του 61χρονου σχηματίστηκε δικογραφία με την οποία παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη, για τα αδικήματα της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών με τις ειδικότερες μορφές της κατοχής αυτών και της καλλιέργειας φυτού του γένους της κάνναβης από δράστη μη τοξικομανή.

Η δίκη έγινε στις 10 Απριλίου 2024 και το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, δίκασε ωσεί παρών τον 61χρονο, που δεν είχε εμφανιστεί ενώπιόν του, και του επέβαλε ποινή κάθειρξης 8 ετών και χρηματικό πρόστιμο 20.000 ευρώ για κάθε πράξη, δηλαδή κατά συγχώνευση, συνολική ποινή κάθειρξης 11 ετών και συνολικό χρηματικό πρόστιμο 25.000 ευρώ, με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Ο 61χρονος προσέφυγε δια του συνηγόρου του, κ. Φώτη Ρωμαίου, εκ νέου στο Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, καταθέτοντας αίτηση και ζητώντας με αυτή, να ακυρωθεί η παραπάνω διαδικασία με την οποία καταδικάστηκε. Η αίτηση εξετάστηκε χθες, έγινε δεκτή και έτσι, η υπόθεση ορίστηκε να εκδικαστεί εξ αρχής στις 6 Νοεμβρίου 2024.

Διαβάστε ακόμη

Σύλληψη τεσσάρων αλλοδαπών για κλοπή και πλαστογραφία στην Κω

Κινητοποίηση του Λιμενικού για διάσωση 4 Ιρλανδών που το σκάφος τους αναποδογύρισε σε θαλάσσια περιοχή της Ρόδου

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων που πραγματοποιήθηκαν στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου το διάστημα από 1 έως 7 Ιουλίου 2024

Συνελήφθη 18χρονος για ληστεία

Κάθειρξη 38,5 ετών σε αλλοδαπό για τη μεταφορά μεταναστών στην Κω

Στο εδώλιο ιδιοκτήτης καταλύματος για τη φιλοξενία 90 μεταναστών

Δικάζεται ιδιοκτήτης ξενοδοχείου για τη διαμονή 84 μεταναστών

Στον ανακριτή 31χρονος αλλοδαπός για απόπειρα ανθρωποκτονίας