Στη δίνη σκανδάλου με βίλες και οφ σορ ο Μπερλουσκόνι

Στη δίνη σκανδάλου με βίλες και οφ σορ ο Μπερλουσκόνι

Στη δίνη σκανδάλου με βίλες και οφ σορ ο Μπερλουσκόνι

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 349 ΦΟΡΕΣ

Κύριο θέμα της ιταλικής επικαιρότητας αποτελεί έρευνα της εκπομπής "Report" του δημόσιου τηλεοπτικού καναλιoύ Rai Tre, σύμφωνα με την οποία, ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι έχει στην ιδιοκτησία του δύο επαύλεις και μεγάλη έκταση γης στην Αντίγκο

Κύριο θέμα της ιταλικής επικαιρότητας αποτελεί έρευνα της εκπομπής "Report" του δημόσιου τηλεοπτικού καναλιoύ Rai Tre, σύμφωνα με την οποία, ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι έχει στην ιδιοκτησία του δύο επαύλεις και μεγάλη έκταση γης στην Αντίγκουα της Καραϊβικής.

Όπως υπογραμμίσθηκε στην εκπομπή, οι βίλες και η γύρω έκταση, αγοράσθηκαν από παράκτιες εταιρείες. Η παρουσιάστρια της εκπομπής, Μιλένα Γκαλμπανέλι, κάλεσε τον "Καβαλιέρε", να δώσει, προσωπικά, όποιες απαντήσεις θεωρεί αναγκαίες.

Στο ρεπορτάζ του "Report" υπενθυμίζεται ότι η Αντίγκουα είναι "φορολογικός παράδεισος" και υποστηρίζεται επίσης ότι τα ακίνητα οικοδομήθηκαν, με τη σύμφωνη γνώμη του πρώην πρωθυπουργού της Αντίγκουα, Μράιαν Λέστερ Μπερντ, προσωπικού φίλου του Μπερλουσκόνι.

Σύμφωνα με την εκπομπή της "Ράι", η αξία της συνολικής επένδυσης, αγγίζει τα 22 εκατομμύρια ευρώ. Οι δύο βίλες βρίσκονται σε έκταση που καλύπτει έναν ολόκληρο λόφο και εκτός από πλούσια βλάστηση, πλαισιώνονται και από τέσσερις πισίνες.

Ο δικηγόρος του Ιταλού πρωθυπουργού, βουλευτής Νικόλο Γκεντίνι, πριν ακόμη μεταδοθεί η εκπομπή, δήλωσε ότι "όπως προκύπτει από επίσημα έγγραφα, ο πρωθυπουργός Μπερλουσκόνι αγόρασε νόμιμα μια έκταση στην Αντίγκουα, πληρώνοντάς την με κανονικό τραπεζικό έμβασμα".

Ο Γκεντίνι έκρινε, χθες το απόγευμα, "πολύ σοβαρό το ενδεχόμενο μετάδοσης μιας εκπομπής που δεν σέβεται το δικαίωμα ίσης πρόσβασης στα μέσα ενημέρωσης".

Το πρόγραμμα, τελικά, μεταδόθηκε κανονικά και μετά το ρεπορτάζ με θέμα τα ακίνητα του "μίστερ τιβί" αναγνώσθηκε σχετική απαντητική επιστολή του Νικολό Γκεντίνι.

Η κεντροαριστερά, έκρινε την προληπτική παρέμβαση του συνηγόρου υπεράσπισης του "Καβαλιέρε" ως "μια σοβαρότατη και καταδικαστέα προσπάθεια εκφοβισμού, μια νέα επίθεση κατά της ελευθεροτυπίας".

Η παρουσιάστρια του Report, Μιλένα Γκαλμπανέλι, από τη μεριά της, θέλησε να σχολιάσει ότι "στην Ιταλία, η πολιτική ασχολείται, συχνά, με το αντικείμενο άλλων επαγγελματιών, και τείνει να ξεχνά το δικό της χρέος".


Διαβάστε ακόμη

Ελαιόλαδο: Ο μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο προειδοποιεί για την «τέλεια καταιγίδα» στην αγορά

Στα «σκαριά» νέο 5άστερο ξενοδοχείο στη Ρόδο

Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν τα ξημερώματα με πυραύλους - Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις

Ιράν: Ξεκίνησε επίθεση με δεκάδες drones κατά του Ισραήλ – Νετανιάχου: Είμαστε έτοιμοι

Meta: Αδυναμία σύνδεσης σε Facebook και Instagram αναφέρουν χρήστες

Πόλεμος στην Ουκρανία: η ζωή δύο χρόνια μετά τη ρώσικη εισβολή

Ο όρκος του Ιπποκράτη: Από το Ασκληπιείο της Κω στην Ιατρική Σχολή της Αντίς Αμπέμπα

Εμπρηστικός Ερντογάν μετά το «ναι» για τα F16: Ο αγώνας μας δεν τελείωσε ρίχνοντας τον εχθρό στη θάλασσα της Σμύρνης