Στις Κυκλάδες η Επιθεώρηση Εργασίας!

Στις Κυκλάδες η Επιθεώρηση Εργασίας!

Στις Κυκλάδες η Επιθεώρηση Εργασίας!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1703 ΦΟΡΕΣ

Ερώτηση στη βουλή για την κατάργηση της Διεύθυνσης Επιθεώρησης Εργασίας της Ρόδου, κατέθεσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτης Κουβέλης.

Ερώτηση στη βουλή για την κατάργηση της Διεύθυνσης Επιθεώρησης Εργασίας της Ρόδου, κατέθεσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτης Κουβέλης. Η ερώτηση απευθύνεται προς την υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Λούκα Κατσέλη και ειδικότερα επισημαίνονται σ’ αυτήν τα εξής: Η Διεύθυνση Επιθεώρησης Εργασίας της Ρόδου, η οποία λειτουργεί υποστελεχωμένη με μόνο έναν υπάλληλο – επιθεωρητή εργασίας, πρόκειται, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρόδου, να καταργηθεί και να υποβαθμιστεί σε επίπεδο τμημάτων με έδρα τις Κυκλάδες. Η σημερινή κατάσταση που επικρατεί στην ως άνω υπηρεσία είναι απαράδεκτη και δεν μπορεί στοιχειωδώς να εξυπηρετήσει τους εργαζόμενους και τους εργοδότες της περιοχής. Λαμβανομένου υπόψη ότι η Ρόδος – αλλά και η Δωδεκάνησος – αποτελεί περιοχή που ζει σε μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό, όπως επίσης χιλιάδες είναι οι θέσεις εργασίας και οι επιχειρήσεις που σχετίζονται μ’ αυτόν, είναι επιβεβλημένο να υπάρχει οργανωμένο και ενισχυμένο σώμα επιθεωρητών στη Ρόδο. Με δεδομένο ότι οι λόγοι που δημιούργησαν τη Διεύθυνση Επιθεώρησης Εργασίας Ρόδου δεν έχουν εκλείψει, ερωτάται η αρμόδια Υπουργός: Είναι στις προθέσεις της να διατηρήσει τη Διεύθυνση Επιθεώρησης Εργασίας στη Ρόδο, καθώς και να ενισχύσει την εν λόγω υπηρεσία ενόψει της τουριστικής περιόδου στελεχώνοντάς τη με επαρκές και έμπειρο προσωπικό; 8.4.2011 Ο ερωτών βουλευτής Φώτης Κουβέλης»

Διαβάστε ακόμη

Ιωάννης Παππάς: Η ποιοτική αναβάθμιση της καθημερινότητας των νησιωτών αποδεικνύεται με πράξεις ουσίας και αποφάσεις

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για τα προβλήματα υδροδότησης στα άνυδρα νησιά

Βασίλης Α. Υψηλάντης: «Το ΝΣ για τη λειτουργία του Συμβουλίου της Επικρατείας ενισχύει τον αγώνα μας για καλύτερη, ποιοτικότερη και ταχύτερη απονομή δικαιοσύνης και συνάμα την προσπάθεια ανάπτυξης»

Γιάννης Παππάς: Συναντήσεις εργασίας για την αλιεία στο Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

Πρωτοβουλία του Μάνου Κόνσολα για να οργανωθούν επισκέψεις της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας στην Αστυπάλαια

Συγχαρητήρια του Ιωάννη Παππά προς όσους συνέδραμαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Κω

Τον Σύλλογο Αιμοδοτών Ρόδου επισκέφτηκε η Μίκα Ιατρίδη

Βάιος Καλοπήτας: "Η σημερινή κρίση αποτελεί την ευκαιρία για επανεκκίνηση και αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ"