Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Στράτου Καρίκη

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Στράτου Καρίκη

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Στράτου Καρίκη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 419 ΦΟΡΕΣ

Παρουσία πλήθους κόσμου, υποψηφίων της παράταξης και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, πραγματοποιήθηκαν, προχθές το βράδυ, τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της παράταξης «Νέα Μέρα-Ροδίων Όραμα» του υποψηφίου Δημάρχου Ρόδου κ. Στράτου Καρίκη.

Γύρω στις 8:00 το βράδυ της Παρασκευής, άρχισαν να προσέρχονται μέλη και φίλοι της παράταξης στο εκλογικό κέντρο που βρίσκεται στην οδό Μιχαήλ Πετρίδη 90 και μέχρι τις 9:00 μ.μ., οπότε και προσήλθε ο υποψήφιος Δήμαρχος (σ.σ. προηγουμένως συμμετείχε στο debate των υποψηφίων Δημάρχων-βλ. άλλες στήλες), είχε γεμίσει ασφυκτικά, όπως και ο εξωτερικός χώρος.

Στα εγκαίνια το «παρών» έδωσαν ο συμπατριώτης μας Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, ο βουλευτής Δωδεκανήσου, Δημήτρης Γάκης, ο γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ νότιας Δωδεκανήσου, Αντώνης Αποστολίδης, όπως και άλλα στελέχη του κόμματος, όλοι οι υποψήφιοι της παράταξης και αρκετός κόσμος, και από τα χωριά βέβαια.

Αφού τελέστηκε ο αγιασμός, ο υποψήφιος Δήμαρχος μίλησε στον εξωτερικό χώρο του εκλογικού κέντρου και κατά την ομιλία του έδωσε το στίγμα της φιλοσοφίας του «ανοιχτού Δήμου» που επιθυμεί να διοικήσει εφόσον ο ροδιακός λαός τον τιμήσει με την ψήφο του, του προγράμματός του που βεβαίως έχει ανακοινώσει τμηματικά όλο αυτό το διάστημα, ενώ δεν απέφυγε να ασκήσει και κριτική στη Δημοτική Αρχή για το έργο της τα τελευταία πέντε χρόνια.

Ο κ. Καρίκης ξεκίνησε την ομιλία του τονίζοντας ότι η παράταξή τους είναι «μια ανεξάρτητη παράταξη με νέους, άφθαρτους και καθαρούς ανθρώπους, μια παράταξη που γεννήθηκε μέσα στην κοινωνία και όχι σε κομματικά γραφεία καθώς και ότι είναι η μοναδική παράταξη που έχει καταθέσει ολοκληρωμένο πρόγραμμα». Και είπε, στη συνέχεια: «Ο Δήμος ο δικός μας είναι Δήμος των πολιτών και όχι των συμφερόντων. Και πρέπει να δώσουμε σημασία σ’ αυτό την επόμενη μέρα γιατί η συγκεκριμένη εκλογική μάχη κρύβει πολλά συμφέροντα. Εμείς είμαστε έξω απ’ όλα αυτά».

Κριτική
«…Όλοι εσείς με γνωρίζετε καλά. Γνωρίζετε ότι είμαι ένας από εσάς. Ξεκίνησα από πολύ χαμηλά, δούλεψα και εξακολουθώ να δουλεύω σκληρά. Δεν επιλέχθηκα από κατεστημένα συστήματα, δεν είμαι γόνος ή πρίγκιπας. Ζω σε αυτή την πόλη, με βλέπετε καθημερινά, η πόρτα μου ήταν και είναι πάντα ανοιχτή», είπε ο κ. Καρίκης και συνέχισε:

«Είναι καιρός να βάλουμε τέλος στη φθορά, στην παρακμή και τη στασιμότητα.
Να κλείσουμε τον κύκλο αυτής της χαμένης πενταετίας. Η απερχόμενη δημοτική αρχή έχει ήδη κριθεί από εσάς τους πολίτες. Και η αποτίμηση του έργου της είναι αρνητική. Πέντε χρόνια είναι πάρα πολλά για να κάνει κάποιος τόσα λίγα. Τα μεγάλα έργα που έχει ανάγκη η Ρόδος δεν προχώρησαν. Η καθημερινότητα του δημότη της Ρόδου έγινε πιο δύσκολη. Φτάνει μόνο να δει κανείς την κατάσταση του οδικού δικτύου αλλά και το επίπεδο της καθαριότητας. Ο Δήμος ήταν απών όταν τον χρειαζόταν ο πολίτης».

»Οι λιμενικές εγκαταστάσεις, όχι μόνο στο λιμάνι της Ρόδου αλλά και στην Κάμειρο, παραμένουν στην ίδια κατάσταση. Τίποτα δεν έγινε, τίποτα δεν δρομολογήθηκε. Οι κοινότητες και τα χωριά της Ρόδου εγκαταλείφθηκαν, τα τοπικά συμβούλια υποβαθμίστηκαν και περιορίστηκαν σε διακοσμητικό ρόλο. Τα χωροταξικά ζητήματα έχουν βαλτώσει, υπάρχει μεγάλο έλλειμμα σε πολεοδομημένη γη αφού δεν έχουν προχωρήσει πολεοδομικές μελέτες και πράξεις εφαρμογής. Το αποτέλεσμα είναι να μην αξιοποιούνται περιουσίες. Η απερχόμενη δημοτική αρχή απέτυχε».

Για το πρόγραμμά του
Στη συνέχεια, ο κ. Καρίκης αναφέρθηκε σε κομβικά σημεία του προγράμματός του, όπως τα σχέδιά τους για την αναβάθμιση των υπηρεσιών εξυπηρέτησης του πολίτη με την αποστολή εγγράφων στο σπίτι του και τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, την «ημέρα του Δημότη», νέο, πιο δίκαιο τρόπο υπολογισμού των τελών, υπηρεσία άμεσης δράσης κ.α.

Για ακόμα μία φορά, ανέδειξε τη θέση του για την ανεξαρτησία των κοινοτήτων με την απεξάρτηση τους από τις δημοτικές παρατάξεις και την αναβάθμιση του ρόλου τους.

Όσο αφορά στην πόλη της Ρόδου, στόχος τους είναι να γίνει ελκυστική και σύγχρονη, με σύστημα έξυπνου φωτισμού, ηλεκτρονική πληροφορία για μνημεία και σημεία ενδιαφέροντος, παροχή δωρεάν ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο (free wifi) και συστήματα ελέγχου πρόσβασης σε πεζόδρομους. Μέσα στην τετραετία θα υλοποιήσουν πρόγραμμα κατασκευής και δημιουργίας νέων, λειτουργικών και πλήρως πιστοποιημένων παιδικών χαρών σε όλες τις δημοτικές ενότητες της Ρόδου, οι οποίες θα είναι φιλικές και για τα παιδιά με αναπηρία.

Επίσης, στόχος τους είναι να αλλάξει το μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης της Ρόδου με μια μεγάλη και αποφασιστική στροφή στην ποιότητα, επενδύοντας σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού και στην κρουαζιέρα για να προσελκύσουμε επισκέπτες υψηλού εισοδήματος.

Τέλος, για τα μεγάλα έργα στο νησί, οι προτεραιότητες που θέτουν είναι οι εξής:

-Η κατασκευή του νέου δρόμου που θα ξεκινάει από το Νέο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου και θα καταλήγει στον υπάρχοντα κόμβο Παστίδας, της οδού Ανατολικές Ακτές - Αεροδρόμιο. Ένας δρόμος που θα μειώσει την απόσταση από την πόλη προς το αεροδρόμιο και θα αποσυμφορήσει την κυκλοφορία.

-Η κατασκευή των αγωγών μεταφοράς νερού από το φράγμα Γαδουρά στη Νότια και Δυτική Ρόδο.
-Οι παρεμβάσεις στο λιμάνι της Ακαντιάς με νέες εγκαταστάσεις για την κρουαζιέρα.

-Η ανακατασκευή των λιμενικών εγκαταστάσεων στην Κάμειρο αφού η Ρόδος χρειάζεται ένα δεύτερο και σύγχρονο λιμάνι.
-Η ολοκλήρωση των πολεοδομικών μελετών και των πράξεων εφαρμογής που καθυστερούν για να αξιοποιηθούν όλες οι ακίνητες περιουσίες στο νησί.

Στο κλείσιμο της ομιλίας του, ο κ. Καρίκης τόνισε ότι, σ’ αυτές τις εκλογές, συγκρούονται δύο αντιλήψεις: «Η μία είναι αυτή που πιστεύει ότι όλα αγοράζονται και όλα πουλιούνται, αυτή που θέλει το Δήμο Ρόδου ένα κλειστό κύκλωμα για λίγους, με ένα Δήμαρχο απόμακρο που δεν ταυτίζεται με τους πολίτες και την κοινωνία. Η άλλη αντίληψη είναι η δική μας, αυτή που θέλει έναν Ανοιχτό και Δημοκρατικό Δήμο που θα έχει ανοιχτές τις πόρτες του στους πολίτες, με ένα Δήμαρχο με ανθρώπινο πρόσωπο, προσιτό, κοντά στον πολίτη. Γιατί η εμπιστοσύνη των πολιτών κερδίζεται, δεν αγοράζεται».

»Στις 26 Μαΐου η Ρόδος θα προσπεράσει τους αποτυχημένους διαχειριστές, τους πρίγκιπες, αυτούς που δεν έχουν να προτείνουν τίποτα, αυτούς που κρύβονται στο γυάλινο πύργο τους και αποφεύγουν το διάλογο γιατί δεν έχουν ούτε πρόγραμμα αλλά ούτε και διάθεση για διάλογο και συνεργασία», κατέληξε ο υποψήφιος Δήμαρχος εν μέσω χειροκροτημάτων.

Διαβάστε ακόμη

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας θα προσφύγει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της Ρόδου

Διορθώθηκαν τα λάθη στους σταυρούς

Δύο αιτήσεις για τους σταυρούς στις δημοτικές εκλογές

Συγχαρητήρια επιστολή δημάρχου Λέρου προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

Ανακηρύχθηκαν από το Πρωτοδικείο οι πέντε βουλευτές της Δωδεκανήσου

Συγχαρητήρια του Χ. Κόκκινου στους νεοεκλεγέντες βουλευτές και υπουργούς για το Νότιο Αιγαίο

Ποιοι από τους υποψηφίους κυριάρχησαν σε σταυρούς στις πόλεις και τα χωριά της Δωδεκανήσου

Εκδόθηκαν από το Πρωτοδικείο τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών