Προφυλακίστηκε Λιβανέζος για τη μεταφορά 45 μεταναστών

Προφυλακίστηκε Λιβανέζος για τη μεταφορά 45 μεταναστών

Προφυλακίστηκε Λιβανέζος για τη μεταφορά 45 μεταναστών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 190 ΦΟΡΕΣ

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε χθες μετά την απολογία του ο 43χρονος αλλοδαπός διακινητής από το Λίβανο, ο οποίος συνελήφθη για την μεταφορά 45 μεταναστών από τα τουρκικά παράλια στο Φαληράκι της Ρόδου.

Όπως είναι γνωστό, σε βάρος του αλλοδαπού ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και χθες προσήχθη ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου και απολογήθηκε αρνούμενος την κατηγορία όπως αυτή του αποδίδεται. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας και με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας ο 43χρονος Λιβανέζος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και πήρε το δρόμο για τις φυλακές.

Η σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή έγινε το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής 18 Σεπτεμβρίου 2015 όταν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή του Φαληρακίου, αγκυροβολημένο ιστιοφόρο σκάφος με σημαντικό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων, ενώ στο σημείο κατέπλευσε προς παροχή συνδρομής το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΧΕΒΕΝ».

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, οι 45 αλλοδαποί και ο 43χρονος αλλοδαπός από το Λίβανο φερόμενος Κυβερνήτης – διακινητής τους αποβιβάστηκαν στην παραλία, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Ακαντιάς όπου συνελήφθησαν.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενήργησε την προανάκριση, κατασχέθηκε το ιστιοφόρο σκάφος.

Συλλήψεις και στην Καλόλιμνο
Στον εντοπισμό και τη διάσωση 11 παράτυπα εισελθόντων αλλοδαπών προέβησαν, τις πρωινές ώρες προχθές, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Συγκεκριμένα, πλωτό ανοιχτής θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή της νήσου Καλολίμνου, φουσκωτή βάρκα η οποία βρισκόταν σε δυσχερή θέση, με σημαντικό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω πλωτού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των 11 παράτυπα εισελθόντων αλλοδαπών, οι οποίοι αφού μεταφέρθηκαν στο λιμάνι Λακκί της Λέρου, συνελήφθησαν διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λέρου.

Διαβάστε ακόμη

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε αλλοδαπό για απόπειρα εμπρησμού

Κάθειρξη 50 ετών και πρόστιμο 850.700 ευρώ σε αλλοδαπό διακινητή

Προφυλακίστηκε 28χρονος Ρομά που επιχείρησε να ασελγήσει σε παιδί

Ελεύθερος με όρους ο Πακιστανός που καλλιεργούσε 28 χασισόδενδρα

Προφυλακίστηκαν Ουκρανός και Λιβανέζος που προσπάθησαν να εμβολίσουν σκάφος του Λιμενικού

Πέντε συλλήψεις για ναρκωτικά

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τους δύο Τούρκους διακινητές

Αστυνομικοί έλεγχοι στα νησιά