Έκτακτα μέτρα στη Ρόδο για την πρόληψη επεισοδίων και αντιβρετανικών εκδηλώσεων

Έκτακτα μέτρα στη Ρόδο για την πρόληψη επεισοδίων και αντιβρετανικών εκδηλώσεων

Έκτακτα μέτρα στη Ρόδο για την πρόληψη επεισοδίων και αντιβρετανικών εκδηλώσεων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 134 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Σάββατο 10 Μαρτίου 1956 Αριθ. Φύλλου 1471

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Εκλεκτοί γάμοι

Την παρελθούσαν Κυριακήν 4-3-56 ετελέσθησαν εν Καρπάθω οι γάμοι της εκλεκτής δίδος Πόπης Λ. Χιωτάκη και του λαμπρού νέου κ. Μηνά Σκευοφύλακος.
Εις τους νεονύμφους ευχόμεθα πάσαν ευτυχίαν και χαράν.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΡΟΔΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΣ
Επειδή κατά το παρελθόν επανειλημμένως διετυπώθησαν παράπονα από των στηλών του εγχώριου τύπου περί δημιουργουμένων παρεμβολών ή παρασίτων παρά του ενταύθα πλωτού Αμερικανικού Ραδιοσταθμού “Κούριερ” είμεθα εξιουσιοδοτημένοι αρμοδίως να πληροφορήσωμεν άπαντας τους κατόχους ραδιοφώνων ότι παρά της ενταύθα υπηρεσίας του ως άνω σταθμού διανέμονται και τοποθετούνται δωρεάν εις τας ραδιοφωνικάς συσκευάς αντιπαρασιτικά φίλτρα, εξουδετερούντα εις το ελάχιστον παρεμβολάς ή παράσιτα. Επίσης τοιαύτα φίλτρα έχουσι παραδοθή και εις τα εντάυθα καταστήματα πωλήσεως ραδιοφώνων παρ’ ων χορηγούνται δωρεάν εις τους αιτούντας.
Τέλος οι ενδιαφερόμενοι δύνανται να απευθύνωνται και εις την καθ’ ημάς υπηρεσίαν.

Ο Διοικητής
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤ.
Υπομοίραρχος

ΝΕΑ ΤΗΣ ΚΑΡΠΑΘΟΥ
ΚΑΡΠΑΘΟΣ-Ο εν Ηνωμέναις Πολιτείαις της Αμερικής Σύλλογος Οθειτών “Ομηρος” απέστειλε προς την νεοσυσταθείσαν επιτροπή αποπερατώσεως του Κοινοτικού Μεγάρου, το ποσόν των 500 δολλαρίων δια την έναρξιν των εργασιών της αποπερατώσεως.

Κατόπιν των εντόνων ενεργειών του Προέδρου της Κοινότητος κ. Φραγκού Παπαδάκη και του Κοινοτικού Συμβουλίου κατέστη δυνατή η απαγγύστρωσις εκ του Τελωνείου Καρπάθου των υδροσωλήνων των αποσταλέντων υπό του Συλλόγου Θεϊτών Ροδεσίας η “Επισκοπή” δια την μεταφοράν του ύδατος εκ της πηγής “Τσιγγουνάκι”.

ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ
Χθες υπό των Αστυνομικών αρχών της πόλεώς μας ελήφθησαν έκτακτα μέτρα προς πρόληψιν επεισοδίων και αντιβρεττανικών εκδηλώσεων από του απογεύματος δε ολόκληρος η δύναμις της Διοικήσεως Χωροφυλακής ευρίσκετο εν επιφυλακή.
Εξ άλλου, άνδρες της Σχολής Χωροφυλακής ένοπλοι εφρούρουν το αγγλικόν προξενείον και τας πέριξ οδούς, ως και τας οικίας των προξένων.

ΣΗΜΕΡΟΝ ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΕΙΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΠΝΟΒ/ΧΑΝΙΑΣ
Ως πληροφορούμεθα, σήμερον θα φορτωθούν εις Πειραιά επί του μότορσιπ “Ερση” τα δωρηθέντα προς την Καπνοβιομηχανίαν Ρόδου μηχανήματα, ήτοι μία σιγαροποιητική μηχανή και μία τοιαύτη αποκονιάσεως, προκειμένου να μεταφερθούν εις Ρόδον.
Επίσης σήμερον αναμένεται να επιστρέψη και ο Τεχνικός Διευθυντής της Καπνοβιομηχανίας κ. Ρουσσιάνος.

ΘΑ ΒΡΑΒΕΥΘΟΥΝ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΚΩΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΚΑΠΝΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟ 1955
Υπό του υπουργείου Γεωργίας εγνωστοποιήθη ότι ως και κατά το παρελθόν έτος ο Αυτόνομος Οργανισμός Καπνού προς τον σκοπόν της δημιουργίας αμίλλης μεταξύ των καπνοπαραγωγών δι ατην παραγωγήν καπνών καλυτέρων ποιοτικώς και καλύτερον συσκευασμένων, απεφάσισεν όπως βραβεύση δι’ επαίνου και επάθλου 1000 δραχμών ανά ένα παραγωγόν, δια τα καπνά εσοδείας 1955, των περιφερειών Κω, Αντιμαχείας Καρδαμαίνης, Κεφάλου και Πυλίου.
Η επιλογή των βραβευθησομένων θα γίνη υπό 3μελούς επιτροπής, δέον ούτοι δε να είναι κατά κύριον επάγγελμα καπνοπαραγωγοί και να παρουσιάσουν τα καλύτερα ποιοτικώς καπνά.

ΕΘΕΑΘΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ, ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΚΟΡΜΟΣ ΔΕΝΔΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ 15 ΜΕΤΡΩΝ
Ως πληροφορούμεθα, υπό διερχομένου ατμοπλοίου ανεφέρθη προς το αρμόδιον υπουργείον η ύπαρξις επιπλέον κορμού δένδρου, μήκοςυ 15 μέτρων, ανατολικώς της Ρόδου.
Σχετικώς ειδοποιούνται οι πλοιοκτήται, περισσότεραι δε πληροφορίαι παρέχονται υπό του Λιμεναρχείου.

Η ΕΙΣΦΟΡΑ ΕΠΙ ΤΩΝ ΥΠΟΔΗΜΑΤΩΝ
Διευκρινίζεται αρμοδίως ότι η επιβληθείσα υπό της Νομαρχίας εισφορά 500% δια τα εις Ρόδον εισαγόμενα υποδήματα, δεν αφορά τα Ελληνικής κατασκευής εισαγόμενα εξ Αθηνών υποδήματα.

ΚΑΥΣΟΞΥΛΑ ΔΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ
Απέπλευσαν χθες δια Πειραιά τα πετρελαιοκίνητα “Σεβαστή’ με 50 τόννους καυσόξυλα και “Ταξιάρχης” με 150 τόννους καυσόξυλα.

Ο ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΜΑΝΔΡΑΚΙΟΥ
Χθες αξιωματικός του Λιμεναρχείου επελήφθη του θέματος καθορισμού του πρώην Καρνάγιου Μανδρακίου εκ των εναπομενόντων εις αυτό μικρών πετρελαιοκινήτων.

Διαβάστε ακόμη

Μανώλης Κασσώτης: Στην Κάσο το Συμπόσιο Στέγης Γραμμάτων-Τεχνών

Γιάννης Παρασκευάς: Τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε

Μάξιμος Χαρακόπουλος: «Δεν είμαστε δεδομένοι»

Μανώλης Χατζηάμαλλος: Υπάρχουν δικασταί εις τας Αθήνας!

Φίλιππος Ζάχαρης: Επανάληψη της ιστορίας και ήττα της σκέψης

Αργύρης Αργυριάδης: Ποιος νομοθετεί σ’ αυτόν τον τόπο;

Δρ. Ιωάννης Ηλ. Βολανάκης: Κίκερ το κριόμορφον (Cicer arietinum), κοινώς ρεβιθιά

Δημήτρης Προκοπίου: Branding – Marketing προορισμών