Kαταδικάστηκε 24χρονος για φθορές σε αυτοκίνητα

Kαταδικάστηκε  24χρονος για φθορές  σε αυτοκίνητα

Kαταδικάστηκε 24χρονος για φθορές σε αυτοκίνητα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 480 ΦΟΡΕΣ

Συνολική ποινή φυλάκισης 2 ετών και 4 μηνών επιβλήθηκε από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε 24χρονο που κατηγορούνταν για φθορές που είχε προκαλέσει σε σταθμευμένα αυτοκίνητα στην πόλη της Ρόδου αλλά και κλοπές.

Πρόκειται για δύο υποθέσεις του 24χρονου που συνεκδικάστηκαν από το δικαστήριο, το οποίο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς των συνηγόρων υπεράσπισης κ.κ. Δέσποινας Θανασιά και Παναγιώτας Θανασιά, μετέτρεψε τις κατηγορίες σε απλή κλοπή και φθορά κατ’ εξακολούθηση, επιβάλλοντάς του συνολική ποινή φυλάκισης 2 ετών και 4 μηνών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα.

Για την πρώτη υπόθεση ο 24χρονος είχε συλληφθεί στις 27 Δεκεμβρίου 2017 από αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ. καθώς είχε προκαλέσει σοβαρές φθορές σε 4 σταθμευμένα αυτοκίνητα στην περιοχή του Αγίου Φραγκίσκου όπως επίσης και στην οθόνη ηλεκτρονικού μηχανήματος που διατηρεί ο δήμος της Ρόδου στην ίδια περιοχή και το οποίο χρησιμεύει για την ενοικίαση μοτοποδηλάτων.

Ο 24χρονος είχε έρθει στη Ρόδο 10 μέρες πριν από τη σύλληψή του, από άλλη περιοχή της Ελλάδος και επειδή ήταν μόνος τους προκάλεσε τις φθορές.

Ο ίδιος, που εξετάστηκε από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου, διαπιστώθηκε ότι είχε διαπράξει δύο κλοπές από κυλικεία στην πόλη της Ρόδου αφαιρώντας χρήματα και ότι παραβίασε γραφείο αθλητικού συλλόγου με σκοπό την κλοπή.
Η δεύτερη υπόθεση που κατηγορούνταν αφορούσε την κλοπή 100 ευρώ από καφενείο της πόλης της Ρόδου ξημερώματα της 10ης Φεβρουαρίου 2018.

Διαβάστε ακόμη

Ακυρώθηκε η διαδικασία για την καταδίκη 61χρονου

Για ληστεία και κλοπή κοσμημάτων κατηγορείται ένας 18χρονος Ρομά

Απολογείται σήμερα στον ανακριτή ο Πακιστανός για τον εμπρησμό

Διάσωση δύο επιβατών ιστιοφόρου στην Πάτμο

Αθωώθηκε 47χρονος Τούρκος που είχε συλληφθεί ως διακινητής

Φυλάκιση 8 μηνών σε 2 Ρομά για απάτη σε βάρος 72χρονου

Κάθειρξη 68 ετών επιβλήθηκε σε Σύριο διακινητή μεταναστών

Πτώχευση FTI/ MEETING POINT- Προσωρινή διαταγή Μονομελούς Πρωτοδικείου Κω