Κάθειρξη 6 ετών σε 39χρονο για ληστεία ποσού 38 ευρώ

Κάθειρξη 6 ετών σε 39χρονο για ληστεία ποσού 38 ευρώ

Κάθειρξη 6 ετών σε 39χρονο για ληστεία ποσού 38 ευρώ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2882 ΦΟΡΕΣ

Ένοχος κρίθηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, 39χρονος που κατηγορείται για ληστεία ποσού 38 ευρώ σε βάρος 62χρονου καταστηματάρχη της Ρόδου.

Το δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης έξι ετών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη στον 39χρονο, ενώ σε ό,τι αφορά την 29χρονη φίλη και συγκατηγορούμενή του στην ίδια υπόθεση, κρίθηκε αθώα.

Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά, όλα συνέβησαν στις 10 παρά 20 το βράδυ της Πέμπτης 21 Αυγούστου 2014 στο κατάστημα 62χρονου που βρισκόταν επί της οδού Β. Ηπείρου. Οι δύο κατηγορούμενοι πήγαν εκεί και τότε ο 39χρονος πέρασε μέσα από τον πάγκο εργασίας του καταστήματος και κατευθύνθηκε προς την ταμειακή μηχανή, η οποία ήταν ανοικτή, εκμεταλλευόμενος την απασχόληση του ιδιοκτήτη.

Έγινε όμως αντιληπτός από τον 62χρονο ο οποίος πρόλαβε να κλείσει το συρτάρι. Αυτό όμως είχε ως αποτέλεσμα ο 39χρονος να σπρώξει με δύναμη τον 62χρονο με τα χέρια του και να τον ρίξει στο πάτωμα όπου και επιχείρησε να τον χτυπήσει με μπουνιές στο πρόσωπο τις οποίες ο ιδιοκτήτης κατάφερε να αποφύγει. Στη συνέχεια ο 39χρονος αφαίρεσε από σημείο που βρισκόταν κοντά στην ταμειακή το ποσό των 38,40 ευρώ σε κέρματα και τράπηκαν σε φυγή μαζί με την 29χρονη.
Το περιστατικό καταγγέλθηκε στην αστυνομία και αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. λίγη ώρα αργότερα τους εντόπισαν και τους συνέλαβαν.

Οι δύο δράστες προανακριτικά είχαν αποδεχτεί τις κατηγορίες, ενώ τα χρήματα βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν. Ωστόσο απολογούμενο το ζευγάρι στην ανακρίτρια Ρόδου, είχε αρνηθεί τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται. Μάλιστα ο 39χρονος είχε δηλώσει πως ό,τι έγινε, το είχε κάνει υπό την επήρεια ουσιών καθώς είναι χρήστης.

Σε ό,τι αφορά την 29χρονη φίλη του, εκείνη είχε δηλώσει ότι δεν έχει την παραμικρή ανάμιξη στην υπόθεση, ισχυρισμό που επανέλαβε και η ίδια κατά την απολογία της.
Με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου Αντεισαγγελέα και οι δύο είχαν αφεθεί ελεύθεροι και μόνο στον 39χρονο είχαν επιβληθεί οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Διαβάστε ακόμη

Διάσωση δύο επιβατών ιστιοφόρου στην Πάτμο

Αθωώθηκε 47χρονος Τούρκος που είχε συλληφθεί ως διακινητής

Φυλάκιση 8 μηνών σε 2 Ρομά για απάτη σε βάρος 72χρονου

Κάθειρξη 68 ετών επιβλήθηκε σε Σύριο διακινητή μεταναστών

Πτώχευση FTI/ MEETING POINT- Προσωρινή διαταγή Μονομελούς Πρωτοδικείου Κω

Συνελήφθησαν οκτώ αλλοδαποί για πλαστογραφία ταξιδιωτικών εγγράφων στην Κω

Συνελήφθη 60χρονος αλλοδαπός για καλλιέργεια κάνναβης στη Ρόδο

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε αλλοδαπό για απόπειρα εμπρησμού