Στο στόχαστρο της ΔΕΥΑΡ η σπατάλη νερού και οι παράνομες συνδέσεις

Στο στόχαστρο της ΔΕΥΑΡ  η σπατάλη νερού και οι παράνομες συνδέσεις

Στο στόχαστρο της ΔΕΥΑΡ η σπατάλη νερού και οι παράνομες συνδέσεις

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 857 ΦΟΡΕΣ

Οι παράνομες συνδέσεις και η σπατάλη του νερού μπαίνουν στο στόχαστρο της διοίκησης της ΔΕΥΑΡ ώστε να αυξηθούν τα έσοδα της επιχείρησης και να σταματήσει η αλόγιστη χρήση.

Και για τα δύο αυτά θέματα έγινε συζήτηση κατά τη χθεσινή συνεδρίαση των μελών του Δ.Σ., στην οποία μάλιστα ο πρόεδρος Γιάννης Καμπούρης κατέθεσε και την πρόταση να υιοθετηθούν κάποιες ψηφιακές εφαρμογές που θα μπορέσουν να κάνουν τη ζωή των πολιτών και των υπηρεσιακών υπαλλήλων ευκολότερη.

Για παράδειγμα, μπορεί να δημιουργηθεί ένα υπηρεσιακό κέντρο που θα ελέγχει κάθε διεύθυνση της ΔΕΥΑΡ και θα αποτυπώνει τα στοιχεία του βιολογικού τα στοιχεία από τις δεξαμενές και τα στοιχεία από τη χαρτογράφηση των υδρομέτρων που δε γίνεται σήμερα για όλες τις περιοχές.

Επίσης συζητήθηκε η τιμολογιακή πολιτική, την οποία πρέπει να ακολουθήσει η επιχείρηση με τον πρόεδρο να καταθέτει την πρόταση εφαρμογής ενιαίας τιμολογιακής πολιτικής που θα οδηγήσει στη μείωση της τιμής του νερού. Μάλιστα η πρόταση αφορούσε και τη μείωση της τιμής για το νερό που διατίθεται στα κρουαζιερόπλοια για να γίνουμε ανταγωνιστικός προορισμός.

Όπως δήλωσε στη «Ροδιακή» ο πρόεδρος της επιχείρησης σε ό,τι αφορά τις παράνομες συνδέσεις αυτές πρέπει να διακοπούν και να σφραγιστούν οι βρύσες και οι ντουζιέρες που υπάρχουν κατά μήκος του νησιού ενώ οι κοινοπραξίες των ομπρελάδων και άλλων επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στις παραλίες θα πρέπει να κάνουν αίτηση για μετρητές ώστε να ξανασυνδεθούν οι βρύσες και οι ντουζιέρες γιατί σε διαφορετική περίπτωση δεν θα γίνουμε ποτέ πράσινος προορισμός, όπως επιθυμούμε, αν συνεχίσουμε να σπαταλάμε το νερό.

Παράλληλα ο κ. Καμπούρης τόνισε ότι πρέπει να ασχοληθούμε σοβαρά με την υπερκατανάλωση του νερού. Μάλιστα κατέθεσε την πρόταση η ΔΕΥΑΡ να απευθυνθεί στους προέδρους των κοινοτήτων για να βοηθήσουν στον εντοπισμό όσων δεν πληρώνουν, καθώς η ΔΕΥΑΡ είναι επιχείρηση ανταποδοτικού χαρακτήρα και αν δεν εισπράξει, δεν προσφέρει έργα, όπως είπε

Στο στόχαστρό της μπαίνουν τόσο επιχειρήσεις και μεγαλοοφειλέτες αλλά και τα νοικοκυριά, ενώ η άρδευση φαίνεται ότι απασχολεί σοβαρά τη διοίκηση που εξετάζει και το ενδεχόμενο να τοποθετήσει ψηφιακούς μετρητές ώστε να έχει άμεση εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί.

Ένας ακόμα πονοκέφαλος για την επιχείρηση είναι και τα πηγάδια από τα οποία παράνομα παίρνουν το νερό, οι καλλιεργητές, με τον κ. Καμπούρη να δηλώνει ότι μετά τις βρύσες και τα ντους η επόμενη κίνηση θα αφορά τις παράνομες γεωτρήσεις και τα πηγάδια.

Διαβάστε ακόμη

Κατά της προτεινόμενης τροποποίησης του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου η παράταξη της Χρύσας Καραγιάννη

Συνάντηση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων νότιας Δωδεκανήσου με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη συνάντησε χθες στο Δημαρχείο ο Αλέξανδρος Κολιάδης

Εργολάβοι διεκδικούν 1,7 εκατομμύρια ευρώ από τη ΔΕΥΑΡ χωρίς να υπάρχουν συμβάσεις

Ρόδος: Αρνήθηκε ο 45χρονος ότι βιντεοσκοπούσε τη θετή του κόρη στο μπάνιο

Πώς έγραψαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις οι υποψήφιοι/-ες από τα σχολεία της Ρόδου

Μεγάλη παραγωγική δραστηριότητα στο περιφερειακό φυτώριο Νοτίου Αιγαίου

Αντ. Καμπουράκης: Υπάρχουν λύσεις που δεν θα υπονομεύουν την αξιοπιστία του Δήμου