Για ληστεία κατηγορείται ένας 39χρονος Καλύμνιος

Για ληστεία κατηγορείται ένας 39χρονος Καλύμνιος

Για ληστεία κατηγορείται ένας 39χρονος Καλύμνιος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 385 ΦΟΡΕΣ

Για ληστεία σε βάρος ανυποψίαστης γυναίκας από την οποία αφαίρεσε την τσάντα της, κατηγορείται 39χρονος από την Κάλυμνο.

Το περιστατικό είχε σημειωθεί πριν από έξι χρόνια και τον Σεπτέμβριο θα αναβιώσει στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, το οποίο και πρόκειται να εξετάσει την έφεση που έχει ασκήσει κατά της πρωτόδικης απόφασης με την οποία έχει κριθεί ένοχος ο 39χρονος.

Μάλιστα, στη δικογραφία που είχε σχηματιστεί από την αστυνομία και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Κω, εκτός από τον 39χρονο συμπεριλαμβάνονταν και ένας ακόμη άνδρας ηλικίας σήμερα 45 ετών. Και οι δύο άνδρες είχαν καταδικαστεί σε κάθειρξη 5 ετών προς 5 ευρώ την ημέρα, έκαστος, με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό όρους.

Πιο αναλυτικά, το περιστατικό είχε σημειωθεί στις 5 Μαρτίου 2016 στην Κάλυμνο και σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την αστυνομία, οι δύο εμπλεκόμενοι επέβαιναν σε δίκυκλο μοτοποδήλατο και αφού πλησίασαν την ανυποψίαστη γυναίκα (τότε ήταν 39 ετών) που κινούνταν πεζή, της αφαίρεσαν την τσάντα η οποία περιείχε προσωπικά αντικείμενα και χρήματα.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Καλύμνου είχαν συλλάβει τότε τον 39χρονο ενώ σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, είχε βρεθεί και κατασχεθεί μία δόση ηρωίνης βάρους 0,13 γραμ, καθώς και μία σύριγγα με διάλυμα 4 ml επίσης ηρωίνης.

Η δικογραφία της υπόθεσης παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη και από την ανακρίτρια Κω εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του συγκατηγορούμενου του, που είχε διαφύγει της σύλληψης.
Έτσι στις 22 Μαρτίου 2016, αστυνομικοί του Τμήματος Καλύμνου εντόπισαν και τον δεύτερο εμπλεκόμενο που αναζητούνταν και τον συνέλαβαν.

Ένα χρόνο αργότερα, η υπόθεση εκδικάστηκε από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου το οποίο και επέβαλε «βαριά» ποινή στους κατηγορούμενους.

Πιο συγκεκριμένα, το δικαστήριο έκρινε ένοχους για την κατηγορία της ληστείας από κοινού τους δύο άνδρες και επέβαλλε ποινή κάθειρξης 5 ετών την οποία μετέτρεψε προς 5 ευρώ την ημέρα, ενώ αποφάσισε η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τους όρους της εμφάνισής τους δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 1000 ευρώ στον καθένα.

Σε ό,τι αφορά την κατηγορία της κατοχής ναρκωτικών ουσιών προς ιδίαν χρήση, αυτή έπαυσε εφ’ όρου με τον ισχύοντα νόμο.
Συνήγορος υπεράσπισης είχε παρασταθεί ο κ. Ιωάννης Κοκκινογένης.

Διαβάστε ακόμη

Διάσωση δύο επιβατών ιστιοφόρου στην Πάτμο

Αθωώθηκε 47χρονος Τούρκος που είχε συλληφθεί ως διακινητής

Φυλάκιση 8 μηνών σε 2 Ρομά για απάτη σε βάρος 72χρονου

Κάθειρξη 68 ετών επιβλήθηκε σε Σύριο διακινητή μεταναστών

Πτώχευση FTI/ MEETING POINT- Προσωρινή διαταγή Μονομελούς Πρωτοδικείου Κω

Συνελήφθησαν οκτώ αλλοδαποί για πλαστογραφία ταξιδιωτικών εγγράφων στην Κω

Συνελήφθη 60χρονος αλλοδαπός για καλλιέργεια κάνναβης στη Ρόδο

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε αλλοδαπό για απόπειρα εμπρησμού