Π. Γαλανού: Για την κατάντια του νοσοκομείου, να συστρατευθούν όλοι οι βουλευτές

Π. Γαλανού: Για την κατάντια του νοσοκομείου,  να συστρατευθούν όλοι οι βουλευτές

Π. Γαλανού: Για την κατάντια του νοσοκομείου, να συστρατευθούν όλοι οι βουλευτές

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 700 ΦΟΡΕΣ

«Έξω από τα δόντια» τα είπε για άλλη μια φορά μιλώντας στον “Sky Rodos”, για το σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης του νοσοκομείου Ρόδου η πρόεδρος του Συλλόγου Νοσοκομειακών Γιατρών Πολύμνια Γαλανού.

Όπως τόνισε, όλοι οι γιατροί έχουν απογοητευθεί πλέον γιατί το μόνο που βλέπουν κατά καιρούς είναι να δίνονται υποσχέσεις, σχεδόν λευκές επιταγές χωρίς αντίκρισμα, για την επίλυση του σοβαρού προβλήματος του νοσοκομείου. Η νόσος, όπως λένε οι γιατροί, είναι αρκετά σοβαρή και δεν αντιμετωπίζεται με... παυσίπονα.

«Έπρεπε να είχαν κινηθεί όλοι οι βουλευτές για τη λύση του προβλήματος. Το νοσοκομείο της Ρόδου έπρεπε να είναι περιφερειακό με ό,τι σημαίνει αυτό για την ενίσχυση του σε προσωπικό και αυτοδύναμο», είπε η κ. Γαλανού.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Νοσοκομειακών Γιατρών τόνισε πως το νοσοκομείο της Ρόδου λειτουργεί χάρη στο φιλότιμο των εργαζομένων αλλά με κόπο και εξόντωσή τους ψυχική και σωματική.
Τον αγώνα που δίνει η κ. Γαλανού η οποία αγωνίζεται κάθε ημέρα σε ένα τμήμα άκρως νευραλγικό, εξήρε μιλώντας στον “Sky Rodos” ο κ. Κόνσολας.

«Τα προβλήματα υπήρχαν και πριν αναλάβει η ΝΔ τη διακυβέρνηση της χώρας. Δεν άλλαξε όμως η πολιτική στην υγεία. Βλέπουμε μια πολιτική ανάλγητη που δεν λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες του Αιγαίου. Ό,τι ακούμε πλέον για λύση του προβλήματος μας φαντάζει επικοινωνικακό. Το αναισθησιολογικό τμήμα έμεινε πάνω μου χωρίς να ανοίξει ρουθούνι.Τ

ο νοσοκομείο ήταν ακέφαλο για αρκετούς μήνες. Τα κίνητρα έπρεπε να δοθούν στους γιατρούς και τους νοσηλευτές για να δέχονται να υπηρετήσουν στα νησιά μας, εδώ και καιρό. Αυτές οι συζητήσεις έπρεπε να είχαν τελειώσει πριν από την προκήρυξη των θέσεων. Εμείς έχουμε χάσει την πίστη μας, ότι θα γίνει κάτι. Με ποιο τρόπο θα αντιμετωπιστεί η υποστελέχωση;

Όλα αυτά έχουν καθυστερήσει. Θα απαιτούσα όλοι οι βουλευτές να συστρατευθούν για αυτή την κατάντια του νοσοκομείου. Στο αιμοδυναμικό έχει μείνει μόνο ένας τεχνολόγος που «τρώει» όλη ημέρα, την ακτινοβολία. Το απεικονιστικό τμήμα δεν μπορεί να καλύψει την κατάσταση. Βλέπω αναλγησία και αναισθησία εκ μέρους της κυβέρνησης», είπε η κ. Γαλανού.

Διαβάστε ακόμη

Ενισχύονται με πυροσβέστες από τη Ρόδο οι δυνάμεις της Κω - Μεταβαίνει στο νησί και ο αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Ευστρατίου

Φωτιά στην Κω: Με λεωφορεία θ' απομακρυνθούν οι τουρίστες από την Καρδάμαινα

Ψήφισμα διαμαρτυρίας του Δήμου Νισύρου για την ελλιπή ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Κω

Επικίνδυνες διαστάσεις παίρνει η φωτιά στην Κω!

Στη Βουλή από Νικητιάδη o κίνδυνος της μετατροπής του λιμανιού της Καλύμνου σε νεκροταφείο σκαφών

Επικίνδυνη φωτιά ξέσπασε στο νησί της Κω - Μεγάλη κινητοποίηση αυτή την ώρα

Έχασε τη ζωή της 54χρονη που κολυμπούσε σε παραλία του νησιού μας

Με μεγάλη συμμετοχή το διαδραστικό σεμινάριο «Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσης σε Τουριστικό Προορισμό» της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (ΦΩΤΟ)