Το απόλυτο "θρίλερ" στην Καλλιθέα και νίκη του Κολοσσού στην παράταση!

Το απόλυτο "θρίλερ" στην Καλλιθέα και νίκη του Κολοσσού στην παράταση!

Το απόλυτο "θρίλερ" στην Καλλιθέα και νίκη του Κολοσσού στην παράταση!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2056 ΦΟΡΕΣ

Σε μια αναμέτρηση-διαφήμιση του μπάσκετ στην Καλλιθέα σήμερα, ο Κολοσσός κατάφερε να πάρει μια σημαντική νίκη απέναντι στον ισχυρό Προμηθέα με 114-109 στην παράταση, για τη 10η αγωνιστική της Basket League. Η ομάδα της Πάτρας αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ ακόμη και με είκοσι πόντους, στην τέταρτη περίοδο ξεκίνησε μια φοβερή αντεπίθεση κι έτσι έκανε όλους όσοι βρέθηκαν στις εξέδρες κι όχι μόνο, να ζήσουν στη συνέχεια ανεπανάληπτες στιγμές. Περάντες, Γκάουντλοκ, Ουτόμι, Μπραΐκοβιτς και Μπιλλής ξεχώρισαν από τους «θαλασσί».

 

Πώς κύλησαν οι περίοδοι

 

Άκρως ανταγωνιστική η πρώτη περίοδος, με τον Κολοσσό να κάνει… πράματα και θάματα, έχοντας απίστευτη απόδοση κι ευστοχία στα σουτ, τόσο από την περιφέρεια, όσο κι από τις προσπάθειες μες στο ζωγραφιστό. Πόλεϊ και Μπραΐκοβιτς τα πήγαν περίφημα και οδήγησαν τους «θαλασσί» σε μια κατ’ αρχάς επικράτηση, απίστευτα εμφανή και στα στατιστικά…

 

Φοβερός ο Κολοσσός και στη δεύτερη περίοδο, όταν μπήκε στην… εξίσωση κι ο Λόντον Περάντες, δεν άφησε τον Προμηθέα να περάσει μπροστά στο σκορ, παίζοντας ποιοτικό μπάσκετ. Από την άλλη πλευρά, η ομάδα της Πάτρας …σώθηκε από τα ριμπάουντ, ώστε η διαφορά των δέκα να μην πάρει άλλες διαστάσεις.

 

Οι «θαλασσί» στην τρίτη περίοδο ήταν «καταιγιστικοί», αφού υπερτερούσαν παντού κι έτσι έφτασαν να προηγηθούν μέχρι και είκοσι πόντους, ενώ οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν απλώς ν’ ακολουθήσουν σε… φυσιολογικά επίπεδα.

 

Στην τέταρτη περίοδο, οι φίλοι του Κολοσσού στην Καλλιθέα τα είδαν …όλα και περισσότερο τον Προμηθέα να κάνει μια απίστευτη αντεπίθεση, αποφασισμένος να πάρει το παιχνίδι.

Από το 1.11’’ και μέχρι το τέλος εκτυλίχθηκε το απίστευτο… θρίλερ, με την εξέλιξη των φάσεων να είναι η παρακάτω:

-Τρίποντο του Κάουαν 94-90 στο 1. 11’’

-Φάουλ στον Μπραΐκοβιτς ½ βολές

-Δίποντο Κόφεϊ, 95-92 στα 41’’

-Φάουλ στον Πόλεϊ, 2/2 βολές και 97-92 στα 32’’

-Τρίποντο Κάουαν 97-95 στα 23’’

-Φάουλ στον Πόλεϊ ½ βολές και 98-95 στα 10.2

-Φάουλ στον Κάουαν, ½ βολές και ριμπάουντ του Χρυσικόπουλου με τρίποντο και φάουλ στη συνέχεια από τον Κάουαν για το 99-98. Εύστοχη βολή και 98-100 στα 6.8.

-Τρίποντο του Γκάουντυλοκ άστοχο και ριμπάουντ με δίποντο από τον Περάντες, για το 100-100 και την παράταση.

 

Και στην παράταση το θέαμα και η ποιότητα δεν έλειψαν, παρά την κούραση όλων των παικτών, φτάνοντας στο 111-109 στα 7.8 από ½ βολές του Κάουαν. Στη συνέχεια έγινε φάουλ στον Γκάουντοκ στην προσπάθεια του για τρεις και ήταν απολύτως εύστοχος. Στα 5 δεύτερα πριν τη λήξη ο Προμηθέας δεν μπόρεσε να σκοράρει για το τελικό 114-109

 

Διαιτησία: Παπαπέτρου- Αγραφιώτης- Τσώνος

 

Τα δεκάλεπτα: 33-25, 59-49 (ημ.), 82-67, 100-100 (παράταση) 114-109

 

Κολοσσός (Σεγούρα): Γκάουντλοκ 14 (1), Μπιλλής 14 (2), Γόντικας 4, Πόλεϊ 18 (2), Περάντες 27 (2), Τζόργκενσεν, Ουτόμι 9 (1), Μπραΐκοβιτς 22, Πετρόπουλος 6, Χατζηνικόλας, Καμαριανός.

 

Προμηθέας (Παπαθεοδωρου): Ρέινολντς 20 (2), Κάουαν 30 (5), Κόνιαρης 5 (1), Χρυσικόπουλο 7 (1), Ετσενίγκε 19, Τζόουνς 7 (1), Πλώτας, Μπαζίνας 2, Κόφεϊ 15, Στέφενς 4, Καραγιαννίδης.

Διαβάστε ακόμη

Δεύτερο "χτύπημα" του Κολοσσού H Hotels Collection με Φράνσις Οκόρο

Ο.Φ. Ιστρίου: Παρέμειναν και οι Μετσάι και Σίνα

Νέος πρόεδρος στον ΠΣΑΤ ο Βαγγέλης Ιωάννου

Γ' Εθνική Κατηγορία: Άκαρπη η Γενική Συνέλευση της Ρόδου

ΑΕΡΑ: «Τέλος» Γκέτσι, Νόνη και Κουτσιανικούλης

Παναγιώτης Σπάρταλης: « Όλοι μαζί για το καλό του Διαγόρα!»

Α.Ο. Πυλίου: Στις 7 Ιουλίου θα διεξαχθούν οι εκλογές

Μ’ ένα «κράμα» έμπειρων και νέων παικτών οι «Πιγκουίνοι» στη Γ’ Εθνική πόλο