Σε εξέλιξη η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου

Σε εξέλιξη η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου

Σε εξέλιξη η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1852 ΦΟΡΕΣ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η Γενική Συνέλευση που πραγματοποιείται στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου παρουσία του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου.

Αρχικά, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου (ΕΞΡ) κ. Μανώλης Μαρκόπουλος, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε ο κλάδος τα τελευταία χρόνια και τις κρίσεις που έπρεπε να διαχειριστεί ο τόπος, και στάθηκε ιδιαίτερα στην πανδημία, τις πτωχεύσεις τουριστικών πρακτορείων, την έλλειψη προσωπικού, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη φωτιά του Ιουλίου.

Μιλώντας αναλυτικά για το δυσάρεστο αυτό γεγονός, ανέδειξε τη συνεργασία που είχε η ΕΞΡ με όλους τους τοπικούς φορείς, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί με επιτυχία η εκκένωση των ξενοδοχείων από τους τουρίστες.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης στον χαιρετισμό του, ανέφερε ότι το γεγονός ότι το νησί έχει πετύχει αξιοσημείωτη επιτυχία -εννοώντας την τουριστική κίνηση- είναι μία συλλογική νίκη της Ρόδου, και επίσης είπε ότι κατά την περίοδο της πανδημίας, ο τόπος αντί να καταστραφεί άνθισε και ανέβηκε στην παγκόσμια κορυφή, κάτι που έγινε με συνένωση δυνάμεων. Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι θα είναι πάντα δίπλα στον κλάδο των ξενοδόχων.

Επίσης, ο περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι η Ρόδος πέρασε πολύ δύσκολες ώρες τον Ιούλιο στη μεγάλη φωτιά, έχασε το καλύτερο δεκαήμερό της, και κινδύνευσε να χάσει τα πάντα. Δεν παρέλειψε επίσης να αναφερθεί και στην αστάθεια που υπάρχει σε όλο τον πλανήτη και ζήτησε από όλους να ξεχάσουν την «κανονικότητα» και να δουλέψουν όλοι μαζί για να συνεργαστούν με γρήγορα αντανακλαστικά για να αντιμετωπίσουν την αστάθεια αυτή.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος του Επιμελητήριου Δωδεκανήσου κ. Γιάννης Πάππου, ο οποίος είπε ότι πλέον στις μέρες μας , υπάρχει συνεργασία των φορέων, σχέδιο και όραμα για τη μονοκαλλιέργεια του τουρισμού και τόνισε ότι οι ξενοδόχοι είναι οι βασικοί πυλώνες της επιτυχίας της Ρόδου ως τουριστικού προορισμού.

Στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης βραβεύθηκαν για τη συμβολή τους στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πυρκαγιάς σε ό,τι αφορά την απομάκρυνση των τουριστών και την οικονομική τους συνεισφορά οι: Τράπεζες Εθνική, AlphaBank, Eurobank, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας, ο ξενοδόχος Σταύρος Μήτσης, και το 6ο ΕΤΕθ Ρόδου.

Αξίζει να αναφερθεί πως με την έναρξη της Γ.Σ. προβλήθηκε ειδικό αφιέρωμα εις μνήμην των εκλιπόντων ξενοδόχων Ιωάννη Μηνέττου και Μάκη Ιντζά και προβλήθηκε σχετικό οπτικοακουστικό υλικό.

 

Διαβάστε ακόμη

Απόφαση για επιστροφή χρημάτων εξαιτίας της πυρκαγιάς στη Ρόδο

Τροχαίο ατύχημα πριν από λίγο στην περιοχή Τραουνού

Έκτακτη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δέσμευση η ψηφιακή κάρτα εργασίας να εφαρμοστεί σε όλους τους κλάδους της οικονομίας

Γιώργος Νικητιάδης στη Βουλή : Σταματήστε επιτέλους την ακτοπλοϊκή και εμπορική απομόνωση της Νισύρου

Υπ. Παιδείας: 10.000 νέοι μόνιμοι διορισμοί σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης

Σκανδαλίδης για εκλογές ΠΑΣΟΚ: Δεν είναι πασαρέλα το ότι κάποιος θέλει να δώσει λύσεις

Ένωση Τουριστικών Γραφείων Δωδεκανήσου: "Η φωτιά στην Κω δεν λύγισε τη βαριά "βιομηχανία" του τόπου"