Ξεκινά τις συναντήσεις για τη σεζόν ο Εμπορικός Σύλλογος Ρόδου

Ξεκινά τις συναντήσεις για τη σεζόν ο Εμπορικός Σύλλογος Ρόδου

Ξεκινά τις συναντήσεις για τη σεζόν ο Εμπορικός Σύλλογος Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1033 ΦΟΡΕΣ

Τον επόμενο μήνα θα ξεκινήσει ο Εμπορικός Σύλλογος Ρόδου τις συναντήσεις με τη δημοτική αρχή, τους φορείς και τις τοπικές αρχές στο πλαίσιο προετοιμασίας για τη νέα τουριστική περίοδο.

Οι συναντήσεις θα έχουν σκοπό, την επίλυση ζητημάτων που απασχολούν τον κλάδο, τα οποία δυστυχώς χρονίζουν και πλήττουν τον εμπορικό κόσμο του νησιού. Όπως δήλωσε στη «Ροδιακή» ο γενικός γραμματέας του ΕΣΡ Κώστας Σπανός, εκτός από την πρώτη συνάντηση που έγινε με τη νέα δημοτική αρχή για γενική ενημέρωση, θα ακολουθήσουν κι άλλες καθώς θα δοθεί ο απαραίτητος χρόνος για ενημέρωση των αρμοδίων και στη συνέχεια θα γίνουν νέες συναντήσεις για να τεθούν αναλυτικά τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο του εμπορίου.

Φαίνεται ότι πρωταρχικό ζήτημα είναι ο χώρος στάθμευσης για τα οχήματα ντόπιων και ειδικά των επισκεπτών στην Ακαντιά, ώστε να δοθεί η δυνατότητα μεταφοράς στο κέντρο αλλά και στη Μεσαιωνική Πόλη, χωρίς να αναγκάζεται κάποιος να αναζητά πάρκινγκ.

«Αφήσαμε να ενημερωθούν για τα αντικείμενα, είχαμε συζητήσει κάποια πράγματα και με τον δήμαρχο, θα συναντηθούμε σύντομα με τη δημοτική αρχή, τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, ώστε να ξεκινήσουμε με το θέμα του χώρου στάθμευσης στην Ακαντιά.

Εμείς θέλουμε να ισχύσει και φέτος και όχι μόνο αυτό αλλά να το αγκαλιάσουν και να το προωθήσουν όλοι. Δεν είναι θέμα που αφορά μόνο τον Εμπορικό Σύλλογο και την Παλιά Πόλη αλλά μας αφορά όλους. Να βρούμε χώρο να πάρουμε “ανάσα” για να δουλέψουμε όλοι», δήλωσε ο κ. Σπανός.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο και τα οποία θα συζητηθούν είναι όλα εκείνα που έχει αναδείξει ο ΕΣΡ κατά καιρούς ζητώντας από τις Αρχές να παρέμβουν, ώστε να λυθούν. Όμως σε αυτό θα συμβάλει και η απαραίτητη αστυνόμευση. Επ’ αυτού ο γενικός γραμματέας του Συλλό

γου είπε τα εξής: «Υπάρχουν τα θέματα που έχουμε ανακοινώσει κατά καιρούς. Το μεγαλύτερο εμπόδιο που υπάρχει είναι στον έλεγχο των μέτρων, το οποίο θα αρχίσει να διορθώνεται με την πρόσληψη κάποιων ατόμων.

Τα προβλήματα είναι τα ίδια. Αυτά είχαμε εντοπίσει πριν από 15 χρόνια, τα ίδια ήταν και πριν από 30, τα ίδια είναι και σήμερα, απλά επιδεινώνονται. Από τον επόμενο μήνα θα κανονίσουμε επαφές με τον κλάδο του εμπορίου, με τον δήμαρχο, με την Παλιά Πόλη, την Αστυνομία, ούτως ώστε να γίνουν οι συνεννοήσεις για τη σεζόν».

Με την ευκαιρία ανέφερε, ότι δεν υπάρχει καθόλου κίνηση στην αγορά στο πλαίσιο των χειμερινών εκπτώσεων, και ως εκ τούτου ο εμπορικός κόσμος του νησιού είναι δυσαρεστημένος. Μάλιστα, όπως είπε, αυτές είναι οι χειρότερες εκπτώσεις της δεκαετίας, καθώς παρατηρείται μία μείωση της κίνησης σε ποσοστό 20%.

«Είναι οι χειρότερες εκπτώσεις των τελευταίων δέκα ετών. Μέχρι στιγμής, η αγορά καταγράφει μείωση σε ποσοστό 20%. Όπως φάνηκε, η περίοδος των εορτών ήταν πολύ καλή, ο κόσμος βγήκε και ξόδεψε, ειδικά τα Χριστούγεννα. Ήταν εξαιρετικά τα πράγματα αλλά μετά τις γιορτές η πτώση ήταν κατακόρυφη, ειδικά στο κέντρο. Ο εμπορικός κόσμος διαμαρτύρεται γιατί δεν υπάρχει καθόλου κίνηση», κατέληξε ο κ. Σπανός.

Διαβάστε ακόμη

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του ΚΓ’ πολιτιστικού συμπόσιου της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών

Καταδίωξη και σύλληψη δυο διακινητών από το Λιμεναρχείο Ρόδου

Ξεναγοί: «Σθεναρό όχι» στο νομοσχέδιο που υποβαθμίζει το επάγγελμα

Σε λειτουργία το «Ψηφιακό Μητρώο Μελών Λεσχών Φιλάθλων»

Διαγωνισμός για την προστασία των ακτών σε Σορωνή και Καλαβάρδα

Απόφαση για επιστροφή χρημάτων εξαιτίας της πυρκαγιάς στη Ρόδο

Τροχαίο ατύχημα πριν από λίγο στην περιοχή Τραουνού

Έκτακτη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου