Οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλυθιών ξεναγήθηκαν στη «Ροδιακή»

Οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλυθιών ξεναγήθηκαν στη «Ροδιακή»

Οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλυθιών ξεναγήθηκαν στη «Ροδιακή»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2235 ΦΟΡΕΣ

Τους μαθητές και τις μαθήτριες ενός ακόμα σχολικού συγκροτήματος υποδέχθηκε χθες το πρωί, το προσωπικό της εφημερίδας «Η Ροδιακή» στις εγκαταστάσεις της, προκειμένου να τους ενημερώσει για τον τρόπο λειτουργίας μιας καθημερινής τοπικής εφημερίδας.

Περίπου 40 μαθητές από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Καλυθιών, συνοδεία των τριών εκπαιδευτικών τους επισκέφθηκαν τα γραφεία σύνταξης της εφημερίδας μας.

Τους μαθητές υποδέχθηκε ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας μας κ. Μιχάλης Μαστής, ο οποίος τους ενημέρωσε για τον τρόπο λειτουργίας της εφημερίδας, καθώς και τον τρόπο που δουλεύει το κάθε τμήμα προκειμένου αυτή να εκδοθεί.

Ακόμη, ενημερώθηκαν για την ιστορία της «Ροδιακής» καθώς και το γεγονός, ότι έχει κλείσει 108 χρόνια λειτουργίας, αλλά και για τα δύσκολα χρόνια, επί Ιταλοκρατίας, καθώς επίσης και για τα καθεστώτα εκείνα που εφάρμοζαν λογοκρισία.

Έπειτα, οι μαθητές ενημερώθηκαν για τον τρόπο που δουλεύουν οι δημοσιογράφοι σε μια καθημερινή τοπική εφημερίδα, καθώς και για τη θεματολογία την οποία καλύπτει. Οι μαθητές, έθεσαν τις δικές τους ερωτήσεις και απορίες σε σχέση με την λειτουργία ενός τοπικού μέσου ενημέρωσης.

Ο ίδιος, αναφέρθηκε στο πόσο σημαντικό είναι ένας δημοσιογράφος να έχει πάντοτε «ανοιχτό» το μυαλό του, να ακούει, να μαθαίνει, να ψάχνει και να διασταυρώνει πάντοτε την είδηση.

Και το πόσο σημαντικό είναι οι ίδιοι οι αναγνώστες, οι τηλεθεατές και οι ακροατές, να κάνουν τις δικές τους επιλογές, αξιολογώντας κάθε λεπτό και κάθε στιγμή ό,τι ακούνε, διαβάζουν και βλέπουν.

Διαβάστε ακόμη

Λέρος: Ολοκληρωμένη εμπειρία εναλλακτικού τουρισμού και ποδηλασίας

Από τα παλιά...

Τιμήθηκε στην Αυστραλία Σιαννίτισσα 101 ετών

Μαθητές και μαθήτριες σε προσομοίωση συνεδρίασης του Ευρωκοινοβουλίου

Ποιος θα... σηκώσει την πινακίδα;

Π. Κουνάκης: «Έστω και μία γυναίκα να προστατεύσουμε, αξίζει τον κόπο»

Με 7 νέα ασθενοφόρα εξοπλίζονται τα Κέντρα Υγείας Βορείου και Νοτίου Αιγαίου

Στις 27 Μαΐου υπογράφεται η σύμβαση για τη δημιουργία του Ταμείου Απανθρακοποίησης των νησιών