Επίσκεψη στη «Ροδιακή» πραγματοποίησαν εκπαιδευτικοί και μαθητές του 2ου ΕΠΑ.Λ. Ρόδου

Επίσκεψη στη «Ροδιακή» πραγματοποίησαν εκπαιδευτικοί και μαθητές του 2ου ΕΠΑ.Λ. Ρόδου

Επίσκεψη στη «Ροδιακή» πραγματοποίησαν εκπαιδευτικοί και μαθητές του 2ου ΕΠΑ.Λ. Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1514 ΦΟΡΕΣ

Επίσκεψη στο κτηριακό συγκρότημα της «Ροδιακής» πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης (σ.σ. 13.03.2024) μαθητές και μαθήτριες του 2ου Επαγγελματικού Λυκείου της Ρόδου μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους.

Επρόκειτο για την ομάδα των μαθητών/τριών της σχολικής εφημερίδας του 2ου ΕΠΑ.Λ./Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου και τους εκπαιδευτικούς κο Αλέξανδρο Φραντζή (ΠΕ02), Χρύσα Γκίνη (ΠΕ02).

Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο εκπαιδευτικής δραστηριότητας, αναφορικά με τον ρόλο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν αναλυτικά για τον τρόπο που λειτουργούν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τόσο σε τοπικό, όσο και σε κεντρικό επίπεδο, καθώς επίσης και τα όποια προβλήματα καταγράφονται στο πλαίσιο του ρεπορτάζ και της αντικειμενικής ενημέρωσης.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε επίσης, στον κώδικα δεοντολογίας που θα πρέπει να εφαρμόζουν τα ΜΜΕ εξαιτίας πολλαπλών περιπτώσεων παραπληροφόρησης, καθώς επίσης και τους τρόπους με τους οποίους η πολιτεία, αλλά και οι ίδιοι οι πολίτες, μπορούν να προστατεύονται από αυτά τα περιστατικά.

Τους μαθητές και τις μαθήτριες ξενάγησε στο κτιριακό συγκρότημα της «Ροδιακής» ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας Μιχάλης Μαστής, ο οποίος και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των παιδιών για τον τρόπο λειτουργίας όλων των Τμημάτων της εφημερίδας, από τη συλλογή πληροφοριών, μέχρι την επεξεργασία και τη διασταύρωση των ειδήσεων μέχρι αυτές να φθάσουν για να δημοσιευθούν είτε στην έντυπη είτε στην ηλεκτρονική μας έκδοση.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του 2ου ΕΠΑ.Λ. Ρόδου παρακολούθησαν με τεράστιο ενδιαφέρον την ενημέρωση ενώ παράλληλα πραγματοποίησαν και διάφορες ερωτήσεις αναφορικά με τη λειτουργία της εφημερίδας αλλά και λεπτομέρειες που αφορούν τη δημοσιογραφική δεοντολογία, την παραπληροφόρηση και τα όρια που εν γένει θα πρέπει να υπάρχουν σε όλους τους τομείς.

Ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση με τους μαθητές και τις μαθήτριες, καθώς επίσης και με τις εκπαιδευτικούς του σχολείου, στη διάρκεια της οποίας, κυριάρχησαν ζητήματα που έχουν σχέση με την επαγγελματική σταδιοδρομία των μαθητών, καθώς επίσης και με τα ζητήματα που απασχολούν αυτόν τον τόπο, με έμφαση στο τεράστιο πρόβλημα των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο