Στη «Ροδιακή» ξεναγήθηκαν μαθητές και μαθήτριες του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ιαλυσού

Στη «Ροδιακή» ξεναγήθηκαν μαθητές και μαθήτριες του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ιαλυσού

Στη «Ροδιακή» ξεναγήθηκαν μαθητές και μαθήτριες του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ιαλυσού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1722 ΦΟΡΕΣ

Στο κτηριακό συγκρότημα της εφημερίδας μας ξεναγήθηκαν χθες το πρωί, μαθητές και μαθήτριες της Δ’ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ιαλυσού, οι οποίοι/-ες ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας ενός μέσου ενημέρωσης σε καθημερινή βάση.

Τους μαθητές ξενάγησε ο αρχισυντάκτης της «Ροδιακής» κ. Μιχάλης Μαστής ενημερώνοντάς τους για την ιστορία της Εφημερίδας, η οποία φέτος συμπληρώνει 108 χρόνια ζωής.

Ακολούθησε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με ερωτήσεις των μαθητών, που αφορούσαν την εργασία των δημοσιογράφων, τις ειδήσεις, την παρουσίασή τους και τις δυσκολίες αντίστοιχα που καταγράφονται στο πλαίσιο αυτό.

Ο κ. Μαστής, αναφέρθηκε επίσης στο πόσο σημαντικό είναι ο αναγνώστης, ο τηλεθεατής ή ο ακροατής ν’ ακούει, να μαθαίνει και να αξιολογεί τις ειδήσεις και τις πληροφορίες καθημερινά, κάνοντάς έτσι τις δικές του επιλογές. Τους μαθητές και τις μαθήτριες της Δ’ Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ιαλυσού συνόδευσαν:

Ο διευθυντής του σχολικού συγκροτήματος κος Γιώργος Σκευοφύλακας και οι εκπαιδευτικοί Βάσω Χρονοπούλου, Σοφία Ζυγομάνη, Ιωάννα Νταούλα και Τσαμπίκα Αικατερινίδη.

Διαβάστε ακόμη

Επίσκεψη στη Βιομηχανία Αεριούχων Ποτών «ΒΑΠ-Π. Κουγιός ΑΒΕΕ»: Μία εκπαιδευτική ματιά στην τοπική παραγωγή

Τη δράση «MyEU2024 - Συμμετέχω ενεργά στο Μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης» φιλοξένησε ο δήμος Ρόδου για μαθητές του νησιού μας

Ψηφιακό σχολείο και φροντιστήριο: Το υβριδικό σύστημα που θα υπάρχει σε απομακρυσμένες περιοχές

Τρία βραβεία σε διεθνή διαγωνισμό απέσπασε ο «Δράκος της Ρόδου»

Πανελλαδικές 2024: Στους 68.851 οι εισακτέοι – Το πρόγραμμα

Στις 4 Ιουνίου οι εξετάσεις ενηλίκων για απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου στην Κάλυμνο

To xρονοδιάγραμμα των εξετάσεων: 20 Μαΐου ξεκινούν στα Λύκεια, 3 Ιουνίου στα Γυμνάσια, από 31 Μαΐου οι Πανελλαδικές στα ΓΕΛ

Δράσεις του 2ου ΕΠΑ.Λ.-Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων