Το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Ρόδου… ταξιδεύει!

Το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Ρόδου… ταξιδεύει!

Το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Ρόδου… ταξιδεύει!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1199 ΦΟΡΕΣ

Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του σχολείου μας, οι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου και οι συνοδοί τους είχαμε την ευκαιρία να συμμετάσχουμε στην τριήμερη εκδρομή, στο νησί της Πάτμου και να γνωρίσουμε από κοντά σημαντικά μνημεία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς αλλά και να απολαύσουμε τις φυσικές ομορφιές της πατρίδας μας.

Την 1η μέρα, Πέμπτη 11 Απριλίου, νωρίς το πρωί φτάσαμε στο ιερό Σπήλαιο της Αποκαλύψεως, που βρίσκεται στο δρόμο μεταξύ της Χώρας και της Σκάλας.


Θεωρείται ότι το σπήλαιο αυτό είναι το σημείο όπου ο Απόστολος Ιωάννης είχε τα οράματα που κατέγραψε στο βιβλίο της Αποκάλυψης. Το 1999 κηρύχθηκε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO μαζί με τη μονή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου. Πέρα από την ιερότητα του χώρου και τα εντυπωσιακά κειμήλια οι μαθητές μας απόλαυσαν και τη μοναδική αρχιτεκτονική του.


Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε τους Μύλους της Πάτμου. Μετά, με πούλμαν κάναμε το γύρω του νησιού όπου είχαμε την ευκαιρία να δούμε τις υπέροχες παραλίες και τη μορφολογία του νησιού.
Μετά την άφιξή μας στο ξενοδοχείο η πρώτη μέρα τελείωσε με βραδινή βόλτα στη Σκάλα, εκεί που βρισκόταν και το ξενοδοχείο μας.


Την 2η μέρα, είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε τους γειτονικούς Λειψούς, ένα νησί μικρό αλλά με μεγάλη ιστορία και ομορφιά. Οι Λειψοί είναι γνωστοί στην ελληνική μυθολογία με το όνομα Ωγυγία, το μυθικό νησί που κατοικούσε η θεά Καλυψώ. Περιηγηθήκαμε στα σοκάκια και επισκεφθήκαμε την Παναγία του Χάρου, ένα βυζαντινό εκκλησάκι που έχτισαν στους Λειψούς το 1600 μοναχοί από την Πάτμο. Το ονόμασαν «Παναγία του Χάρου» εξαιτίας του κειμηλίου που φιλοξενούσε. Μια εικόνα της Παναγίας που δεν κρατά τον Χριστό στην αγκαλιά της όπως συνηθίζεται, αλλά τον Σταυρό με τον Ιησού επάνω του.


Την 3η ημέρα επισκεφθήκαμε την Χώρα της Πάτμου. Περιηγηθήκαμε στα σοκάκια της και επισκεφθήκαμε το Κάστρο που είναι χτισμένο στο ψηλότερο σημείο και δεσπόζει επιβλητικό από τον 11ο αιώνα και δίνει μια ξεχωριστή αύρα σε ένα νησί που δεν έχει χάσει κανένα από τα στοιχεία φινέτσας και χάρης, που έφεραν μαζί τους οι Ιταλοί κατακτητές. Την επόμενη ημέρα ήρθε η ώρα της επιστροφής στη Ρόδο. Γεμάτοι από εμπειρίες και νέες εικόνες, μικροί και μεγάλοι επιστρέψαμε με αναμνήσεις που θα μας συντροφεύουν για πάντα!

Διαβάστε ακόμη

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος στο Π.Μ.Σ. με τίτλο «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση»

Πρωτότυπη ενδοσχολική επιμόρφωση του 2ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ρόδου

Πλούσια, παιδαγωγικά και καλλιτεχνικά, η δράση του Μουσικού Σχολείου Ρόδου

2 χρυσά μετάλλια και 1 χάλκινο απέσπασε η Anosis Robotics Academy στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής

Πασχαλινά έθιμα στο 14ο Δ.Σ. Ρόδου

Επίσκεψη στο «Χαραλάμπειο» από το Γυμνάσιο Παραδεισίου

Workshop στο 2ο Πειραματικό Δ.Σ. Ρόδου

Το Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου υποδέχτηκε Πορτογάλους μαθητές στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus