Σπύρος Κατσούρης: Η επιλογή Συμπαραστάτη του Πολίτη από την ΠΝΑΙ κι εγώ

Σπύρος Κατσούρης: Η επιλογή Συμπαραστάτη του Πολίτη από την ΠΝΑΙ κι εγώ

Σπύρος Κατσούρης: Η επιλογή Συμπαραστάτη του Πολίτη από την ΠΝΑΙ κι εγώ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 164 ΦΟΡΕΣ

Γράφει ο Σπύρος Κατσούρης

Την περασμένη Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου επέλεξε τον Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης, με συντριπτική πλειοψηφία 37 (εκ των 38 ψηφισάντων) έναντι μιάς ψήφου προς το πρόσωπόν μου!

Κι αυτό δεν είναι μιά απλή ήττα! Αυτό είναι Βατερλώ, χειρότερο του Ναπολέοντος! Κι από τότε ως σήμερα με ζώνουν τα ερωτηματικά σαν δηλητηριώδη φίδια:

1) Τι δεν άρεσε στο πρόσωπό μου;

2) Τι κακόν έκαμα στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και στον καθένα σύμβουλο ξεχωριστά;

3) Τόσο κακός και αντιπαθής άνθρωπος είμαι και δεν το αντελήφθην ακόμη;

4) Σε τι υπερτερούσε καταφανώς ο ανταγωνιστής; Δικηγόρος εν ενεργεία αυτός, πρώην εγώ. Και όχι μόνον.

5) Ποιος είναι ο μοναδικός ΗΡΩΑΣ(!) που με ψήφισε, να τον καλέσω για κέρασμα στο Π.Μ.Ρ.; (ας με πάρει τηλέφωνο)

6) Ήτο άραγε ο μοναδικός ή υπήρξαν κι άλλοι; Η κοινή λογική λέει πως, τουλάχιστον η μισή Αντιπολίτευση, θεσμικώς, θα έπρεπε να ψηφίσει άλλον από τον εκλεκτό της πλειοψηφίας! Αλήθεια τι λένε οι σύντροφοι ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ;

7) Πώς έγινε η ψηφοφορία; Διότι, από το σημείο που ήμουν, δεν μπορούσα να δω τι εγένετο στην άλλη αίθουσα, ούτε τα ψηφοδέλτια, ούτε αν υπήρχε δικαστικός αντιπρόσωπος.

Φυσικά, δεν έτρεφα αυταπάτες κατερχόμενος σε μια τέτοιαν αναμέτρηση. Ξέρω τα πολιτικά παιγνίδια! Ξέρω την ελληνική πραγματικότητα. Μάλιστα, 2 φίλοι μου κι 1 κουμπάρος μού είπαν να αποσύρω την υποψηφιότητά μου, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Πού πάς ρε Καραμήτρο ξυπόλυτος στ’ αγκάθια; Η θέση είναι δοσμένη κι εσύ μαϊντανός στη σαλάτα»! Αλλά από τους 38 που προσήλθαν (45 είναι στο σύνολο), ήλπιζα να έπαιρνα τους 10.

Κι αυτή η ελπίδα ενισχύθηκε με την προσωπική επαφή που είχα με 14 περιφερειακούς Συμβούλους της Ρόδου πριν την εκλογή, στους οποίους άφησα πλήρες βιογραφικό κ.λπ. για να προλάβουν να σχηματίσουν γνώμη.

Διότι, τη στιγμή της συνεδρίασης ήτο εκ των πραγμάτων αδύνατον να λάβουν γνώση του περιεχομένου του κατατιθεμένου φακέλου. Στους υπόλοιπους συμβούλους των άλλων νησιών την παραμονή (24/4) έστειλα sms που έλεγε τα εξής:

«Αξιότιμε περιφερειακέ σύμβουλε.
Μεγίστη παράκλησις: Προ της καταθέσεως της πολυτίμου και βαρυσημάντου ψήφου σας προς τον υποψήφιο της αρεσκείας σας, παρακαλώ πολύ μελετήσετε επισταμένως και ενδελεχώς τον φάκελον και της δικής μου υποψηφιότητος, όστις κατετέθη εις την Γραμματείαν της Περιφέρειας/τμ. Ρόδου, ευελπιστών ούτω διά την ορθήν και νοήμονα επιλογήν σας».

ΣΠΥΡΟΣ ΔΡ. ΚΑΤΣΟΥΡΗΣ

Νομικός, οικονομολόγος, πολιτειολόγος, δάσκαλος, συνταξ. Τμ/ρχης Τραπέζης τ. Ελλάδος, βραβευμένος λογοτέχνης, συγγραφεύς, αρθρογράφος, ερευνητής, κτήτωρ του Πολιτισμικού Μελάθρου Ρόδου (βραβ. Ουνέσκο κ.λπ.).

Αυτό μου το sms. εθεωρήθη ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟ από τον προεδρεύοντα του Π.Σ. της ΠΝΑΙ και το στιγμάτισε στην εισηγητική του ομιλία! Γιατί προσεβλήθη; Ποιοί άλλοι προσεβλήθησαν; Όλοι; Και οι 37;

Εμείς οι πολίτες που λαμβάνουμε άπειρα sms προεκλογικά στα κινητά μας από υποψήφιους συμβούλους, βουλευτές, δημάρχους κ.λπ. γιατί δεν προσβαλλόμεθα! Κι ήτο τόση η προσβολή του, ώστε μ’ άφησε να ομιλήσω προς το Σώμα, μόνον 3' λεπτά!

Ήσαν αρκετά για να σχηματίσουν γνώμη περί του προσώπου μου οι παριστάμενοι περιφερειακοί σύμβουλοι; Γιατί δεν ενδιαφέρθηκε κανείς να δει τον φάκελό μου με τα 4 πανεπιστημιακά πτυχία και τις άπειρες βραβεύσεις;

Εν κατακλείδι:
1) Νομίζω ότι δεν έχασα εγώ, αλλά οι πολίτες και οι επιχειρήσεις από πραγματική Συμπαράσταση.

2) Δέχομαι την ήττα μου, αλλά καίγομαι να μάθω από μερικούς εξ αυτών, τα αρνητικά στοιχεία της υποψηφιότητάς μου, μήπως και μπορέσω να τα βελτιώσω. Τι κακόν εποίησα υμίν; Πείτε μου. Ιδού η Ρόδος...

Διαβάστε ακόμη

Ηλίας Καραβόλιας: Περί της δομής των πραγμάτων

Γιώργος Γεωργαλλίδης: Η ανάγκη επιστροφής της ελπίδας

Θεόδωρος Παπανδρέου: Έχει θέση η τιμωρία στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού;

Πέτρος Κόκκαλης: Εθνική Πράσινη Συμφωνία για την ευημερία

Γιάννης Ρέτσος: Υπερτουρισμός: μύθοι και αλήθειες

Δημήτρης Κατσαούνης: Αυτές οι Eυρωεκλογές χτίζουν γέφυρα με τον Ελληνισμό της Διασποράς

Γιάννης Σαμαρτζής: Τα τεκμήρια διαβίωσης των φορολογουμένων και η δυνατότητα αποφυγής τους

Φίλιππος Ζάχαρης: Εσωτερικός κόσμος, εικόνες και ορισμός του χρόνου