Κοντσέρτο κλασικής μουσικής θα διεξαχθεί στις 9 Μαΐου

Κοντσέρτο κλασικής μουσικής θα διεξαχθεί στις 9 Μαΐου

Κοντσέρτο κλασικής μουσικής θα διεξαχθεί στις 9 Μαΐου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 739 ΦΟΡΕΣ

Στο Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης

Στο πλαίσια της φιλίας των χωρών Ελλάδας και Τουρκίας, το “Mozarteum Hellas” σε συνεργασία με το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης διοργανώνει μουσική εκδήλωση, ανοικτή για το κοινό της Ρόδου, με τη συμμετοχή των εξαιρετικών καλλιτέχνιδων Ευγενίας Βοτανοπούλου-Ιατρού και Nazili Hacialioglu – σε ένα πιάνο.

Η εκδήλωση τέθηκε υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Τουρκίας.
Το κοντσέρτο κλασικής μουσικής, θα διεξαχθεί στο Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης ( νέα πτέρυγα Νεστορίδειου Μελάθρου) την Πέμπτη 09 Μαΐου 2024 και ώρα 19:30.

Οι καλλιτέχνιδες
• Ευγενία Βοτανοπούλου-Ιατρού
Σύντομ. βιογραφικό
Γεννήθηκε και σπούδασε στην Αθήνα.
Έχει παίξει πιάνο σε πολυάριθμες συναυλίες στην Αθήνα και σε πολλά μέρη της Ελλάδας όπως επίσης και στο εξωτερικό: Γερμανία, Αυστρία, Ρουμανία, Σερβία, Τουρκία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κι έχει συνεργαστεί με σημαντικούς ξένους και Έλληνες καλλιτέχνες.

Έχει ηχογραφήσει στην Αθήνα για την Ελληνική Ραδιοφωνία και στο Τόκιο, Ιαπωνία, έργα για σόλο πιάνο για το album Straycats Dream του συνθέτη Βασίλη Αθανασιάδη.
Έχει γράψει τα δικά της τραγούδια και μουσική για παιδικά βιβλία και έχει αναπτύξει πλούσιο παιδαγωγικό έργο.

Συμμετείχε στις φιλανθρωπικές εκδηλώσεις “Diplomats in concert” στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, με σκοπό την ενίσχυση του έργου των Παιδικών Χωριών SOS.

Εκπροσώπησε την Ελλάδα στη Δεύτερη Παγκόσμια Μουσική Συνάντηση Γυναικών ενώ είναι η πρώτη Ελληνίδα που είχε την τιμή να δώσει ρεσιτάλ στο fortepiano που ανήκε στον Wolfgang Amadeus Μοzart, στο Μουσείο του ιδρύματος Mozarteum στο Salzburg της Αυστρίας.

Το 2023 έπαιξε πιάνο σε μια μοναδική συναυλία με την Anja Morgenstern και την Νίνα Πατρικίδου οι οποίες παρουσίασαν το βιολί Costa του W. A. Mozart που ταξίδεψε για πρώτη φορά από το Μουσείο του Salzburg στην Ελλάδα για να ακουστεί ζωντανά σε κοινό στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου των ιπποτών της Ρόδου.
Είναι πρόεδρος του Mozarteum Hellas από το 2019.

• Nazli Hacialioglu
Σύντομ. βιογραφικό:
Γεννημένη στην Άγκυρα, άρχισε να παίζει πιάνο σε ηλικία έξι ετών. Σπούδασε υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Kamuran Gündemir, ο οποίος δίδαξε επίσης τον Fazil Say. Συνέχισε τις σπουδές της στη Σχολή Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Bilkent.

Μετά την αποφοίτησή της το 2011, εγκαταστάθηκε στην Αυστρία για να συνεχίσει τις σπουδές της στη Βιέννη.
Από το 2015, έχει επιδείξει το ταλέντο της σε διακεκριμένες αίθουσες συναυλιών σε όλη την Ευρώπη όσο και την Τουρκία:The Turco British Association Ankara, Paris Espace Lumiere Hall, Δημαρχείο Βιέννης, Bratislava Primate Palace, Βιέννη Τουρκική Πρεσβεία, Βιέννη Ουγγρική Πρεσβεία, Τουρκική Πρεσβεία στην Αθήνα , Αυστριακό Προξενείο Κωνσταντινούπολης και Πέρα Πάλας της Κωνσταντινούπολης.

Το 2017, προσκλήθηκε από την οικογένεια Swarovski να εμφανιστεί στο Swarovski Kristallwelten σε μια εκδήλωση προς όφελος εγκαταλελειμμένων παιδιών. Επιπλέον, συνεργάστηκε με τον διάσημο κοντραμπασίστα Roman Patkolo για μια συναυλία που συνδιοργάνωσαν η προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ και ο δήμος της Μπρατισλάβα, που πραγματοποιήθηκε στο αξιόλογο παλάτι Zichy στη Μπρατισλάβα.

Κατά τη διάρκεια των εορτασμών του πρωταθλήματος της ποδοσφαιρικής ομάδας Trabzonspor το 2022 έπαιξε πιάνο στο κέντρο του γηπέδου εντυπωσιάζοντας τους 45.000 θεατές.

Διαβάστε ακόμη

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» σήμερα και αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Κωνσταντινίδη: «ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΝΟΧΟΣ;»

Ηχοχρώματα, μια πανδαισία ήχων...

Διθυραμβικές κριτικές για τη Ροδίτισσα ηθοποιό Καλλιόπη Χάσκα ως Ιουλιέτα, σε μεγάλη διεθνή συμπαραγωγή Ελλάδας-Τουρκίας