«Βαριές» ποινές σε δύο Τούρκους που είχαν συλληφθεί στα Βληχά

«Βαριές» ποινές σε δύο Τούρκους που είχαν συλληφθεί στα Βληχά

«Βαριές» ποινές σε δύο Τούρκους που είχαν συλληφθεί στα Βληχά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 647 ΦΟΡΕΣ

«Βαριές» ποινές επιβλήθηκαν σε δύο Τούρκους που είχαν συλληφθεί πέρυσι τον χειμώνα από τους λιμενικούς, ανοικτά της Ρόδου στα Βληχά, μετά από καταδίωξη, για διακίνηση παράνομων αλλοδαπών.

Πρόκειται για έναν 46χρονο και έναν 43χρονο, οι οποίοι δικάστηκαν προχθές από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου και καταδικάστηκαν σε συνολική ποινή κάθειρξης 37 ετών και συνολικό χρηματικό πρόστιμο 240.500 ευρώ έκαστος, με τις εφέσεις να μην έχουν αναστέλλουσα δύναμη. Οι δύο άνδρες κατηγορούνται για τη μεταφορά πολιτών τρίτης χώρας χωρίς δικαίωμα εισόδου στην Ελληνική Επικράτεια κατά συναυτουργία από κυβερνήτη και συγκυβερνήτη πλοίου κατά συρροή και εκ κερδοσκοπίας, ηθική αυτουργία στην παραπάνω πράξη, βία κατά υπαλλήλων κατά συναυτουργία και παράνομη είσοδο στη χώρα.


Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, το περιστατικό συνέβη στις 13 Δεκεμβρίου 2023, βραδινές ώρες (περίπου στις 20:30), όταν περιπολικό σκάφος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, ενημερώθηκε για την ύπαρξη ύποπτου ταχυπλόου σκάφους στη θαλάσσια περιοχή Αφάντου της Ρόδου, με πορεία προς τη Λίνδο.

Άμεσα μετέβη στο σημείο, όπου εντόπισε ταχύπλοο σκάφος να έχει προσεγγίσει την παραλία Βληχών Ρόδου και να αποβιβάζει άτομα στη στεριά. Στη θέα του περιπολικού σκάφους, ο χειριστής ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα, προσπαθώντας να διαφύγει σε έναντι τουρκικά παράλια και δε συμμορφώθηκε στα φωτεινά και ηχητικά σήματα του σκάφους. Ακολούθησε καταδίωξη, κατά την οποία το ταχύπλοο προέβη σε επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ προσπάθησε να εμβολίσει το Περιπολικό σκάφος και να διαφύγει. Στη συνέχεια, το ταχύπλοο σκάφος ακινητοποιήθηκε και συνελήφθησαν οι δύο χειριστές του, ηλικίας 46 και 43 ετών.


Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία με την οποία και παραπέμφθηκαν στην ανάκριση. Συνοδευόμενοι από τον συνήγορό τους κ. Στέλιο Αλεξανδρή, ενώπιον του ανακριτή Ρόδου όπου και απολογήθηκαν, οι δύο Τούρκοι είχαν αρνηθεί τις κατηγορίες όπως αυτές τους αποδίδονται. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 46χρονος είχε ισχυριστεί μεταξύ άλλων, πως η οικονομική του κατάσταση αλλά και οι οφειλές προς τοκογλύφους που είχε στην πατρίδα του, τον έκαναν να πάρει την απόφαση να έρθει στη χώρα μας, για να ζητήσει άσυλο και στη συνέχεια να εργαστεί, προκειμένου να στέλνει χρήματα την Τουρκία, τόσο για να ζήσει η οικογένειά του όσο και για να ξεπληρώσει το χρέος του.

Σ’ ό,τι αφορά τον εμβολισμό τού λιμενικού σκάφους είχε ισχυριστεί ότι δεν έγιναν τα πράγματα όπως αναφέρουν οι λιμενικοί, αλλά πως ενστικτωδώς και για να προφυλάξουν τους εαυτούς τους, λειτούργησαν κατά τον τρόπο που κατηγορούνται. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, και οι δύο Τούρκοι είχαν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι και οδηγήθηκαν στη φυλακή.

Διαβάστε ακόμη

Ελεύθερος με όρους ο Πακιστανός που καλλιεργούσε 28 χασισόδενδρα

Προφυλακίστηκαν Ουκρανός και Λιβανέζος που προσπάθησαν να εμβολίσουν σκάφος του Λιμενικού

Πέντε συλλήψεις για ναρκωτικά

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τους δύο Τούρκους διακινητές

Αστυνομικοί έλεγχοι στα νησιά

Συνελήφθη 67χρονος για υποκλοπή μεταφορικού έργου στη Ρόδο

Συνελήφθησαν στην Κω δύο ημεδαποί για κατοχή, διακίνηση ναρκωτικών και καλλιέργεια κάνναβης

Κάθειρξη έξι ετών σε 24χρονο για τη μεταφορά 2.686 γραμμαρίων ηρωίνης