Στην Κω το Διοικητικό Συμβούλιο του Οδοντιατρικού Συλλόγου

Στην Κω το Διοικητικό Συμβούλιο του Οδοντιατρικού Συλλόγου

Στην Κω το Διοικητικό Συμβούλιο του Οδοντιατρικού Συλλόγου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 954 ΦΟΡΕΣ

Στην Κω βρέθηκαν στις αρχές Ιουνίου τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Οδοντιατρικού Συλλόγου Δωδεκανήσου (ΟΣΔ), όπου και πραγματοποίησαν σημαντικές δράσεις.

Μεταξύ άλλων, διοργάνωσαν επιστημονική ημερίδα με θέμα «Αποκαταστάσεις ρητίνης» ενώ πραγματοποίησαν επίσκεψη στις φυλακές της Κω.

Πιο αναλυτικά, στο πλαίσιο του προγράμματος δράσης της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας «ΕΤΟΣ ΣΤΟΜΑΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ 2024, γεια στο στόμα σου», την Παρασκευή 7 Ιουνίου το Διοικητικό Συμβούλιο του Οδοντιατρικού Συλλόγου Δωδεκανήσου, επισκέφθηκε το Σωφρονιστικό Κατάστημα της Κω, προσφέροντας δεκάδες οδοντόβουρτσες και οδοντόκρεμες για στους κρατούμενους και το προσωπικό.

Ο διοικητής του Καταστήματος κ. Γεώργιος Δέμος και το προσωπικό, τους υποδέχθηκαν με ευγένεια και θέρμη και τους ξενάγησαν στους χώρους των φυλακών που επιτρεπόταν.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ενημέρωση των κρατουμένων για τη στοματική υγιεινή και για τις βλαπτικές επιπτώσεις του καπνίσματος στο στόμα.

Οι περισσότεροι κρατούμενοι παρακολούθησαν την ενημέρωση με ενδιαφέρον ενώ στο τέλος εξέφρασαν τις απορίες τους, με ενδιαφέρουσες ερωτήσεις που απαντήθηκαν διεξοδικά.

Ο ΟΣΔ προγραμμάτισε τη δράση αυτή, όχι μόνο για να συμβάλει στην προαγωγή της οδοντιατρικής πρόληψης και της στοματικής υγείας των κρατουμένων, αλλά κυρίως για να καταδείξει ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε τους συμπολίτες μας, έστω και όταν ευρίσκονται στις πιο ιδιαίτερες συνθήκες.

Ήταν μια δράση, όπως αναφέρουν«που θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη μας για πολύ καιρό».

Επίσης, το Σάββατο 8 Ιουνίου, διοργανώθηκε δωρεάν επιστημονική ημερίδα στην Κω, στο ξενοδοχείο Κυπριώτης Πανόραμα, με θεωρητικό και πρακτικό μέρος και θέμα: «Αποκαταστάσεις ρητίνης».

Ομιλητές στην ημερίδα ήταν ο κ. Κοσμάς Τολίδης, καθηγητή της Οδοντιατρικής Σχολής του ΑΠΘ και η επικ. καθηγήτρια κα Σωτηρία Δαυϊδοπούλου του ίδιου Πανεπιστημίου, οι οποίοι και δέχτηκαν τις θερμές ευχαριστίες των μελών του Δ.Σ. των Οδοντιάτρων για τις ποιοτικές εισηγήσεις τους και τη διάθεση που επέδειξαν, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον των συναδέλφων τους έως πολύ αργά το απόγευμα, που ολοκληρώθηκε η πρακτική εκπαίδευση.

Την Ημερίδα παρακολούθησαν οδοντίατροι από τα νησιά του Νομού μας και καλλιεργήθηκαν οι συναδελφικές σχέσεις στο «πλούσιο» κοινωνικό πρόγραμμα που ακολούθησε.

Διαβάστε ακόμη

Έναν 60χρονο επιβάτη ιστιοφόρου μετέφεραν εκτάκτως στο νοσοκομείο της Κω οι λιμενικοί

Η. Παπαποστόλου (Πρόεδρος Αγροτικού Σ/γου Κω): Πώς η κλιματική αλλαγή μπορεί να επηρεάσει και την παραγωγή στην Κω

Διεθνής διάκριση με πρωτιά για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στα δημόσια σχολεία της Κω!

Συναντήσεις εργασίας αντιδημάρχων και προέδρων στις Κοινότητες Δ.Ε. Ηρακλειδών Κω

Γ. Νικητιάδης: «Υπάρχει λύση για τους εργαζόμενους στο Labranda. Να κινηθεί άμεσα η τράπεζα»

Επαφές του Ιατρικού Συλλόγου Κω για τα θέματα υποστελέχωσης του Νοσοκομείου

Απευθείας αεροπορική σύνδεση Κω – Λάρνακας

Τα πρώτα αποτελέσματα από το νησί της Κω