Σ. Βαγιανός: Σε Μεσαιωνική Πόλη, Αφάντου και Αρχάγγελο οι περισσότερες παράνομες συνδέσεις

Σ. Βαγιανός: Σε Μεσαιωνική Πόλη, Αφάντου και  Αρχάγγελο οι περισσότερες παράνομες συνδέσεις

Σ. Βαγιανός: Σε Μεσαιωνική Πόλη, Αφάντου και Αρχάγγελο οι περισσότερες παράνομες συνδέσεις

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1489 ΦΟΡΕΣ

Στα πολλαπλά ανοικτά μέτωπα που έχει να αντιμετωπίσει η ΔΕΥΑΡ αναφέρθηκε μιλώντας στον Real Voice 99.5 και τη Ρένα Παυλάκη, ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης-Αποχέτευσης Ρόδου, Σωτήρης Βαγιανός.

«Τα μέτωπα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι πολλά, γιατί αφορά όλο το νησί η υδροδότηση. Αντιμετωπίζουμε κάποια ζητήματα, τα περισσότερα εκ των οποίων συσσωρεύονται στην περιοχή των Πεύκων.

Κάναμε παρεμβάσεις το προηγούμενο 5μηνο και σήμερα ολοκληρώνονται οι εργασίες σε αυτές τις παρεμβάσεις για να είναι επαρκής η ποσότητα του νερού και προχωράμε στην ενοικίαση μιας μονάδας αφαλάτωσης, ώστε να αντιμετωπισθεί το φετινό καλοκαίρι», όπως είπε ο κ. Βαγιανός, ενώ επισήμανε ότι η κατανάλωση νερού αυτές τις ημέρες λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών, έχει φθάσει σε αριθμούς ρεκόρ.

Εν τω μεταξύ εκπνέει η προθεσμία δηλώσεων των παράνομων συνδέσεων στη ΔΕΥΑΡ.

Όπως τόνισε ο κ. Βαγιανός, η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης-Αποχέτευσης Ρόδου, με απόφασή της, έχει ορίσει τα νέα πρόστιμα για κλοπή νερού και παράνομη σύνδεση στην αποχέτευση στις 5.000€ και για την παράνομη σύνδεση αποχέτευσης σε αγωγούς ομβρίων στις 10.000€.

Έχει ζητηθεί από τους κατόχους παράνομων συνδέσεων να το δηλώσουν μέχρι τις 15 Ιουλίου, ώστε να μην γίνουν αποδέκτες των προστίμων, που δεν θα διαγράφονται.

«Τα περισσότερα θέματα εντοπίζονται στη Μεσαιωνική Πόλη, τα Αφάντου και τον Αρχάγγελο. Στις 15/7 παραλαμβάνουμε ένα σύγχρονο ψηφιακό σύστημα για να εντοπίζουμε τις παράνομες συνδέσεις. Αυτός που κλέβει νερό το σπαταλάει και αλόγιστα. Έχουμε εικόνα ποιοι είναι οι περισσότεροι και περιμένουμε να έρθουν να το δηλώσουν.

Κάποιοι έχουν έρθει και το έχουν δηλώσει, αφού προέβησαν σε αυτή την ενέργεια, γιατί δεν είχαν άλλη επιλογή όταν συνδέθηκαν. Θεωρώ κακουργηματική τη σύνδεση στα όμβρια», όπως είπε.

«Η ημερομηνία πλησιάζει και οι έλεγχοι με το νέο σύστημα εντοπισμού θα εκκινήσουν, με αποτέλεσμα την επιβολή των προστίμων που δεν θα είναι δυνατόν να διαγραφούν.

Δηλώστε την παράνομη σύνδεσή σας, συμπληρώνοντας πέρα από τα σχετικά στοιχεία, και κείμενο με το οποίο να μας αναφέρετε λεπτομέρειες αλλά και την τοποθεσία, ώστε να αποφύγετε την επιβολή προστίμου», εξήγησε.

Ο κ. Βαγιανός αναφέρθηκε και στην παρέμβαση προς τον αρμόδιο υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θοδωρή Σκυλακάκη για την υπαγωγή της ΔΕΥΑΡ σε ρύθμιση της ΔΕΗ.

Στις 11/6 με νέο έγγραφό προς την ΔΕΗ, η Επιχείρηση αιτήθηκε εκ νέου την υπαγωγή της στις 240 δόσεις και «κούρεμα» οφειλών. Η ΔΕΥΑΡ χρωστάει 11.938.000 ευρώ στη ΔΕΗ.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ επισήμανε ότι «η ΔΕΗ μας έχει στείλει έγγραφο και μας ενημέρωσε πως:

«Πλέον δεν μπορούμε να προβαίνουμε σε νέες εκπροσωπήσεις παροχών της ΔΕΥΑ ΡΟΔΟΥ, όπως ενημερωθήκαμε με έγγραφο της ΕΔΕΥΑ και για τις άλλες ΔΕΥΑ, αν δεν διευθετήσει την οφειλή της, είτε εξοφλώντας αυτή, είτε προβαίνοντας σε διακανονισμό».

Σημαντικό θεωρείται πως κατά την περίοδο της πανδημίας αλλά κυρίως σε αυτήν της ενεργειακής κρίσης, η ΔΕΥΑ Ρόδου όπως σχεδόν και το σύνολο των υπολοίπων ΔΕΥΑ, δεν προέβη σε αυξήσεις των τιμών του νερού, απορροφώντας την αύξηση της ενέργειας, προστατεύοντας αφενός τους πολίτες και αφετέρου την αξιοπιστία του κράτους μένοντας εκτός από τον κυκεώνα των αυξήσεων των τιμών που μαστίζουν την χώρα μας και την Ευρώπη». Η ΔΕΥΑΡ έχει να πληρώσει τη ΔΕΗ από τον Σεπτέμβριο του 2022.

Ο κ. Βαγιανός αναφέρθηκε και στο δημοσίευμα που ήρθε στη δημοσιότητα, (από το tornosnews.gr) ότι tour operators απείλησαν να αποσύρουν τουρίστες από το Κιοτάρι της Νότιας Ρόδου και ταυτόχρονα να καταγγείλουν τις συμβάσεις τους με τα ξενοδοχεία της περιοχής λόγω των προβλημάτων υδροδότησης, σύμφωνα με έγγραφο της ΔΕΥΑΡ

. Στο έγγραφο επισημάνθηκε η επιτακτική ανάγκη ανόρυξης και αξιοποίησης νέων γεωτρήσεων στις Δημοτικές Ενότητες Αρχαγγέλου και Νότιας Ρόδου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ανεπάρκεια νερού στις εν λόγω περιοχές.

«Πριν 25 ημέρες δεχθήκαμε τηλέφωνα από ΤΟ και τουριστικούς πράκτορες, ότι απειλούσαν να εκκενώσουν την τουριστική ζώνη της Νότιας Ρόδου. Λύσαμε το πρόβλημα πολύ γρήγορα και μάλιστα με τη βοήθεια του κ. Δ. Ζαννεττούλλη. Όταν δεν υπάρχει η υποτυπώδης συνεννόηση φθάνουμε σε αυτά τα αποτελέσματα.

Η Πολεοδομία είχε δώσει άδεια σε συγκεκριμένο αριθμό βιλών και ξενοδοχείων, μετά ανεγέρθηκαν δύο μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες με 500 κλίνες η καθεμία. Πρέπει να υπάρχει ένα πλαίσιο θεσμοθετημένο», είπε σχετικά.

«Στη ΔΕΥΑΡ κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, το φετινό καλοκαίρι να μην αντιμετωπίσουμε φαινόμενα έλλειψης νερού. Με σχέδιο, πλάνο και στόχο την εξασφάλιση της επάρκειας του πολύτιμου αγαθού, πραγματοποιούμε αγώνα δρόμου για την κάλυψη των αναγκών του νησιού», σημείωσε καταλήγοντας.

Πηγή: Real Voice

Διαβάστε ακόμη

Ανακοίνωση των Τ. Ε. του ΚΚΕ Νοτίου Αιγαίου για την αναμόρφωση του οργανισμού εσωτερικής υπηρεσίας (ΟΕΥ) της περιφέρειας

Η νέα δημοτική αρχή δρομολογεί την επίλυση του προβλήματος διάβρωσης των ακτών της Ρόδου

Προβλήματα υδροδότησης στα Λάερμα σήμερα μέχρι το μεσημέρι

Ανέλαβε καθήκοντα η Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης

Ερώτηση για τα σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Στον εξωδικαστικό μηχανισμό επιδιώκει να ενταχθεί η ΔΕΥΑΡ

Το Κουρμπάν Μπαϊράμ γιορτάστηκε από τους Μουσουλμάνους της Ρόδου

«Καταπέλτης» ο Αλ. Κολιάδης: «Προσπαθώ να κρατήσω τους τόνους χαμηλά, όμως, μη με προκαλούν»