Παράταση 13 μηνών για να απομακρυνθούν τα σκάφη

Παράταση 13 μηνών για να απομακρυνθούν τα σκάφη

Παράταση 13 μηνών για να απομακρυνθούν τα σκάφη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1418 ΦΟΡΕΣ

Την... τελευταία παράταση για ακόμη δεκατρείς μήνες, έδωσε το διοικητικό συμβούλιο του Λιμενικού Ταμείου στην εταιρεία που έχει το καρνάγιο στην είσοδο της Ακαντιάς, προκειμένου να απομακρύνει τα σκάφη που επισκευάζονται εκεί, ώστε να ξεκινήσει η υλοποίηση του φιλόδοξου masterplan του λιμανιού!

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Λ.Τ., που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες, η εταιρεία που διαχειρίζεται το καρνάγιο στην είσοδο της Ακαντιάς εδώ και περίπου τριάντα χρόνια, καταβάλλοντας βέβαια το ανάλογο τίμημα, ζήτησε παράταση ακόμη τρία χρόνια προκειμένου να απομακρύνει τα σκάφη.

Σημειώνεται ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια δινόταν παρατάσεις στην εταιρεία για δύο, τρία χρόνια κτλ. Έτσι, και αυτή τη φορά ζήτησε παράταση για τρία χρόνια, ωστόσο η διοίκηση του Λ.Τ. έδωσε μία τελευταία παράταση για 13 μήνες. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι τις 12 Ιουλίου του 2025 η εταιρεία θα πρέπει να έχει απομακρύνει τα σκάφη.

Αυτό το επιβάλει η υλοποίηση του νέου, επικαιροποιημένου, masterplan που έχει εκπονηθεί για το λιμάνι και προβλέπει τον καθαρισμό του συγκεκριμένου χώρου και την ανάπλασή του-το προηγούμενο masterplan προέβλεπε για το συγκεκριμένο σημείο τη δημιουργία παρκινγκ.

Το... «τελεσίγραφο» αυτό προς την εταιρεία κρίθηκε απαραίτητο από τη διοίκηση του Λ.Τ. καθώς θεωρούν ότι είναι προϋπόθεση για να ξεκινήσει η υλοποίηση του masterplan, μιας και κανένας εργολάβος δεν θα αναλάβει το έργο της ανάπλασης εφόσον εμπλέκεται εταιρεία διότι μπορεί να υπάρξουν ενστάσεις, καθυστερήσεις κ.λπ.

Έτσι, η εταιρεία θα δουλεύει και του χρόνου ωστόσο θα κοινοποιεί την απόφαση αυτή στους πελάτες της.
Τον χειμώνα, στον συγκεκριμένο χώρο υπάρχουν συνήθως γύρω στα 170-180 σκάφη για επισκευή ενώ καλοκαίρι μένουν γύρω στα τριάντα.

Διαβάστε ακόμη

Κλιμάκια ελέγχου για τους μελισσοκόμους

Συνεδριάζει την ερχόμενη Πέμπτη το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου

"Ανάψανε φωτιές στις γειτονιές" απόψε για το έθιμο του Άη Γιάννη Κλήδονα (Καλαφουνιάρη)

Νέος κύκλος κινητοποιήσεων για τη λειτουργία της ΔΕΗ Σορωνής

Αρκετά θέματα στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Ρόδου

Απαιτούνται άμεσες παρεμβάσεις για τη διάβρωση των παραλιών

Αρκετά αιτήματα για παράταση μουσικής

Δεν προσέγγισε τη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο Silver Moon