ΔΑΣ ξενοδοχοϋπαλλήλων: Με απεργία και αποφασιστικότητα διασφάλισαν τα δικαιώματά τους

ΔΑΣ ξενοδοχοϋπαλλήλων: Με απεργία και αποφασιστικότητα διασφάλισαν τα δικαιώματά τους

ΔΑΣ ξενοδοχοϋπαλλήλων: Με απεργία και αποφασιστικότητα διασφάλισαν τα δικαιώματά τους

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1089 ΦΟΡΕΣ

Από τη ΔΑΣ ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Χαιρετίζουμε την επιτυχημένη απεργία που πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί οι συνάδελφισσες και συνάδελφοι του ξενοδοχείου “Labranda Blue Bay” μπροστά στους εκβιασμούς της εργοδοσίας να πληρώσουν αυτοί τα σπασμένα της πτώχευσης του τουριστικού ομίλου της FTI.

Η απεργία που έκαναν, με το να μη μπούν για δουλειά αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, αποτελεί μια σημαντική νίκη που δείχνει τον δρόμο σε όλους τους ξενοδοχοϋπαλλήλους του νησιού!

Κατάφεραν να πιέσουν με την μαζικότητά τους να υπογραφτούν νέες συμβάσεις, που να διασφαλίζονται τα εργασιακά δικαιωματά τους. Το έκαναν χωρίς να πέσουν στην παγίδα του «πέρνα από το γραφείο μου να το συζητήσουμε». Δεν διασπάστηκαν, πήραν οι ίδιοι την ευθύνη της αξιοπρέπειας τους στα χέρια τους.

Δείχνει ότι οι εργαζόμενοι του τουρισμού μπορούν να ξεπεράσουν τους δυσταγμούς, ότι κανείς δεν είναι πραγματικά μόνος του, ότι είμαστε πολύ περισσότεροι και κυρίως ότι έχουμε την δύναμη να επιβάλλουμε το δίκιο μας.

Με ενότητα, παλικαριά απέναντι στα εκβιαστικά τηλεφωνήματα, κόντρα στην παραπληροφόρηση και τις παγίδες και κυρίως με εμπιστοσύνη στην δύναμή μας – ανεξάρτητα εθνικότητας και φυλής – μπορούμε να συνενωθούμε πολλοί περισσότεροι.

Η ενότητα των εργαζομένων του Blue Bay δείχνει ότι ο οργανωμένος αγώνας μπορεί να βάλει τέλος στο να τραβάει ο καθένας ξεχωριστά το κουπί της κερδοφορίας για τους εργοδότες. Πλεόν δεν είναι μονόδρομος το «δεν αλλάζει τίποτα», ότι στην τελική όλοι οι συνάδελφοι θέλουν να βγούν μπροστά για τα δικαιωματά τους, όταν επικρατεί η αδικία και η εκμετάλλευση.

Οι εργαζόμενοι είναι ήδη νικητές! Σήμερα έλαμψε «όλοι για έναν, ένας για όλους»!

 

Υ.Σ.

Είναι θλιβερη η προσπάθεια της ηγεσίας του Εργατικού Κέντρου και του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων να καπηλευτούν τον αγώνα που μόνοι τους δώσανε οι ίδιοι οι εργαζομένοι του Blue Bay, ενώ την ίδια ώρα πήγαν για καφέ με τον πρόεδρο της νέας εργοδοσίας και νυν πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου. Στις 07:30 το πρωί μόνο η απουσία τους καταγράφηκε.

 

Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου

17 Ιούνη 2024

Διαβάστε ακόμη

Νικητής από την εντατική μονάδα του Νοσοκομείου της Ρόδου βγήκε μετά από 70 μέρες 42χρονος συμπολίτης μας

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο η τελική πρόταση του σχεδίου νέου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Διευκρινήσεις από την ΕΞΡ για τη μεταφορά της διαμονής των Τούρκων επισκεπτών λόγω προβλημάτων στη διαδικασία έκδοσης βίζας

Συμφωνεί με την αύξηση των ανταποδοτικών τελών ασφαλείας στο λιμένα Κω η Ένωση Τουριστικών Γραφείων Δωδεκανήσου

Ο Παναγιώτης Εγγλέζος αναδείχθηκε πρόεδρος ξανά στην Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου

Στον Ξενώνα της Αγίας Αικατερίνης θα στεγαστεί η Παιδική Πινακοθήκη

Συγκροτήθηκε επιτροπή για την αξία ακινήτων στα Μάσσαρι

Αλ. Κολιάδης: Ξεκινούν διαβουλεύσεις για την ισόρροπη ανάπτυξη του νησιού