Τη δυσαρέσκειά του για υπηρεσιακούς παράγοντες εξέφρασε ο δήμαρχος Ρόδου

Τη δυσαρέσκειά του για υπηρεσιακούς  παράγοντες εξέφρασε ο δήμαρχος Ρόδου

Τη δυσαρέσκειά του για υπηρεσιακούς παράγοντες εξέφρασε ο δήμαρχος Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2639 ΦΟΡΕΣ

Αυστηρή «ντιρεκτίβα» προς τους υπηρεσιακούς έδωσε χθες, κατά τη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής, ο δήμαρχος Ρόδου, Αλέξανδρος Κολιάδης, ο οποίος διεμήνυσε προς όλους ότι, από εδώ και στο εξής, στις συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων, θα πρέπει να είναι παρών ο αρμόδιος υπηρεσιακός και ο νομικός σύμβουλος και ανέβαλε όλα τα σχετικά θέματα της συνεδρίασης!

Με αφορμή αίτημα από επιχείρηση για παραχώρηση θέσης στάθμευσης, σύμφωνα με την ισχύουσα κανονιστική, έγινε συζήτηση για το κατά πόσον τη δικαιούται και ρώτησε ο δήμαρχος ποια είναι η εισήγηση της υπηρεσίας.


Επειδή ο αρμόδιος υπηρεσιακός δεν ήταν παρών εκείνη την ώρα ενώ τα μέλη της Επιτροπής είχαν ερωτήματα αλλά και διαφωνίες, ο κ. Κολιάδης δεν έκρυψε την ενόχλησή του κάνοντας λόγο για «ατόπημα» της υπηρεσίας και με αυστηρό τόνο είπε ότι «δεν…θα τσακωνόμαστε οι αιρετοί για κάτι που δεν κάνατε εσείς!».

Δήμαρχος: «Δεν σας ζητήσαμε πλάτη!»

Η χθεσινή συνεδρίαση ξεκίνησε με θέματα που έθεσε το μέλος της ελάσσονος στην επιτροπή, κ. Δημήτρης Ζανεττούλλης, τα οποία είχαν να κάνουν με παραμέληση-όπως είπε-διαφόρων περιοχών στη Νότια Ρόδο, όπως έλλειψη ντους, στάσεις χωρίς στέγαστρα, ελλιπή φωτισμό, σκουπίδια κ.λπ. τα οποία μπορεί να μην είναι αρμοδιότητα του δήμου, ωστόσο θα έπρεπε να πιέσει προς επίλυσή τους.


Ανάμεσα στα θέματα αυτά, ο κ. Ζανεττούλλης αφού ξεκίνησε λέγοντας ότι «βάζει πλάτη στον δήμο Ρόδου», καυτηρίασε το γεγονός ότι από τις προσλήψεις των 54 για την Πολιτική Προστασία (πυροπροστασία), οι οποίοι πιάνουν δουλειά αυτή την εβδομάδα, έμειναν εκτός δώδεκα άτομα με δεκαπέντε χρόνια προϋπηρεσίας και ρώτησε να πληροφορηθεί από ποια λίστα προσελήφθησαν, με τι μόρια κ.λπ.


«Δεν…σας ζητήσαμε πλάτη!», του είπε απαντώντας ο δήμαρχος και αφού ξεκαθάρισε ότι δεν βαδίζουν με κριτήριο ποιος ψήφισε την παράταξή τους, απάντησε στα παραπάνω θέματα, λέγοντας ότι δεν είναι αρμοδιότητα του δήμου, αφήνοντας αιχμές για δημιουργία εντυπώσεων. Επί των θεμάτων αυτών απάντησε και η γενική γραμματέας, κα Άννα Παρασκευοπούλου αλλά και ο αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Βαρέλης, ο οποίος είπε, ότι είναι πολλά τα αιτήματα που τους έρχονται από τα χωριά και τρέχουν όπου μπορούν να επιλύσουν προβλήματα ενώ τη Νότια Ρόδο συνδράμουν με προσωπικό και οι Δημοτικές Ενότητες Αφάντου, Αρχαγγέλου και Καλλιθέας.


Αναφορικά με τις προσλήψεις για την Πολιτική Προστασία, ο δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι το κριτήριό τους ήταν να προσληφθούν αυτοί που μπορούν να ανταπεξέλθουν σε τέτοιου είδους εργασίες που είναι ειδικές και μάλιστα εν ώρα κρίσης.
«Δεν είναι εύκολη επιλογή να αφήνεις ανθρώπους εκτός, που μπορεί επί χρόνια να προσέφεραν τις υπηρεσίες τους γιατί πρέπει να επιλέξεις και νέους ανθρώπους, γιατί είναι συγκεκριμένη η εργασία που πρέπει να κάνουν στην Πολιτική Προστασία.

Θέλουμε ο καθένας που έχει προσληφθεί να ξέρουμε τις δυνατότητες που έχει», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Όση ευθύνη έχει ο κάθε εργαζόμενος, τόση μεγαλύτερη ευθύνη έχουμε και εμείς για τη δική τους ασφάλεια την ώρα της υπηρεσίας». Για το θέμα αυτό, την ενόχλησή του δεν έκρυψε και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, κ. Κώστας Χαλκιάς.
Είπε, τέλος, ο δήμαρχος ότι θα προσπαθήσουν να κάνουν και οκτάμηνες προσλήψεις για την Πολιτική Προστασία και να πάρουν περισσότερους, από αυτούς που έμειναν εκτός τώρα.

Διαβάστε ακόμη

Σε πρόσληψη νοσηλευτή/-τριας θα προχωρήσει το Ίδρυμα Λοχαγού Φανουράκη

Εξοπλισμός για το καταφύγιο των αδέσποτων ζώων

Ημερίδα για την πολιτική άμυνα από την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Νικητής από την εντατική μονάδα του Νοσοκομείου της Ρόδου βγήκε μετά από 70 μέρες 42χρονος συμπολίτης μας

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο η τελική πρόταση του σχεδίου νέου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Διευκρινήσεις από την ΕΞΡ για τη μεταφορά της διαμονής των Τούρκων επισκεπτών λόγω προβλημάτων στη διαδικασία έκδοσης βίζας

Συμφωνεί με την αύξηση των ανταποδοτικών τελών ασφαλείας στο λιμένα Κω η Ένωση Τουριστικών Γραφείων Δωδεκανήσου

Ο Παναγιώτης Εγγλέζος αναδείχθηκε πρόεδρος ξανά στην Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου