Στον εξωδικαστικό μηχανισμό επιδιώκει να ενταχθεί η ΔΕΥΑΡ

Στον εξωδικαστικό μηχανισμό επιδιώκει να ενταχθεί η ΔΕΥΑΡ

Στον εξωδικαστικό μηχανισμό επιδιώκει να ενταχθεί η ΔΕΥΑΡ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 859 ΦΟΡΕΣ

Παράλληλα προέβη χθες στην έκδοση 722 διαταγών πληρωμής

Τη διαδικασία για να ενταχθεί στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης των οφειλών της, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΡ για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που έχουν προκύψει.

Η απόφαση πάρθηκε στη συνεδρίαση της 14ης Ιουνίου και ειδικότερα αναφέρονται σ’ αυτήν τα εξής:

«Ο πρόεδρος κ. Σωτήρης Βαγιανός, θέτει υπόψη του Δ.Σ. το υπ’ αρίθμ. πρωτ. 6773/2024 έγγραφο του διευθυντή Οικονομικών, κ. Α. Μαυρουδή, με το οποίο εισηγείται τα παρακάτω:

“Προκειμένου η Επιχείρηση να διευθετήσει τα χρέη της με σκοπό την βιώσιμη και εύρυθμη λειτουργία της, εισηγούμαστε την έναρξη της διαδικασίας ένταξης στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών για τα φορολογικά χρέη και για το υπόλοιπο οφειλής στην ΔΕΗ”.

Ακολουθεί διαλογική συζήτηση και με ομόφωνη γνώμη των παρόντων μελών λαμβάνεται η παρακάτω απόφαση:

Απόφαση 377 / 2024
Το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΡ, λαμβάνοντας υπόψη την υπ’ αριθμ. πρωτ. 6773/2024 εισήγηση του διευθυντή Οικονομικών, κ. Α. Μαυρουδή, ομόφωνα αποφασίζει

Εγκρίνει την έναρξη όλων των απαιτούμενων διαδικασιών, προκειμένου η ΔΕΥΑΡ να ενταχθεί στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών, για τα φορολογικά χρέη και για το υπόλοιπο οφειλής στη ΔΕΗ».

Στα 11 εκατομμύρια οι οφειλές της ΔΕΗ
Σημειώνεται ότι, κατά την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου (σ.σ. στις 11.06.2024), ο πρόεδρος της Επιχείρησης, κ. Σωτήρης Βαγιανός, αναφερόμενος στις οφειλές της ΔΕΥΑΡ προς τη ΔΕΗ, είχε επισημάνει τα εξής:

Ειδικότερα, είχε κάνει γνωστό, ότι στις 11 Ιουνίου είχε λάβει η Επιχείρηση μία επιστολή από τη ΔΕΗ, όπως και όλες οι ΔΕΥΑ της χώρας, με την οποία τους γνωστοποιούνταν, ότι θα σταματήσει πλέον τις ρευματοδοτήσεις νέων παροχών εάν δεν διευθετήσει τις οφειλές της ή δεν προβεί σε διακανονισμό 24 δόσεων, και σύμφωνα με τον τελευταίο λογαριασμό, το σύνολο των οφειλών της άγγιζε τα 11.336.832 ευρώ, ποσό που έχει καταστεί ληξιπρόθεσμο.

Είχε καλέσει, λοιπόν, το δ.σ. να πάρουν θέση, ώστε να μην προβεί η ΔΕΗ σε διακοπή ηλεκτροδότησης σε εγκαταστάσεις κοινής ωφέλειας και είχε κάνει γνωστό ότι θα στείλει σχετική επιστολή στον δήμαρχο για να αποσταλεί στο υπουργείο.

722 διαταγές πληρωμής
Από τη ΔΕΥΑΡ ανακοινώθηκαν χθες τα εξής: «Μετά την κοινοποίηση των 12.140 ειδοποιήσεων προς επιχειρήσεις που φέρονται να οφείλουν στη ΔΕΥΑΡ πάνω από 36 εκατ. ευρώ, η Δημοτική Επιχείρηση προχωράει σε 722 διαταγές πληρωμής σε επιχειρήσεις που οφείλουν πάνω από 16 εκατ. ευρώ και δεν φαίνεται να ανταποκρίθηκαν στις ειδοποιήσεις της Υπηρεσίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ, κ. Σωτήρης Βαγιανός, πιστός στις εντολές του δημάρχου κ. Αλέξανδρου Κολιάδη λειτουργεί αμερόληπτα, με γνώμονα την ισότητα μεταξύ των πολιτών, αν αναλογιστεί κανείς, πως οι 703 διαταγές πληρωμής αφορούν ξενοδοχειακές μονάδες του νησιού.

Το νομικό τμήμα αλλά και αυτό των Οικονομικών Υπηρεσιών, εργάζεται πυρετωδώς για την ολοκλήρωση των εγγράφων και την κατάθεση των διαταγών πληρωμής στα αρμόδια δικαστήρια την ερχόμενη εβδομάδα».

Διαβάστε ακόμη

Σε πρόσληψη νοσηλευτή/-τριας θα προχωρήσει το Ίδρυμα Λοχαγού Φανουράκη

Εξοπλισμός για το καταφύγιο των αδέσποτων ζώων

Ημερίδα για την πολιτική άμυνα από την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Νικητής από την εντατική μονάδα του Νοσοκομείου της Ρόδου βγήκε μετά από 70 μέρες 42χρονος συμπολίτης μας

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο η τελική πρόταση του σχεδίου νέου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Διευκρινήσεις από την ΕΞΡ για τη μεταφορά της διαμονής των Τούρκων επισκεπτών λόγω προβλημάτων στη διαδικασία έκδοσης βίζας

Συμφωνεί με την αύξηση των ανταποδοτικών τελών ασφαλείας στο λιμένα Κω η Ένωση Τουριστικών Γραφείων Δωδεκανήσου

Ο Παναγιώτης Εγγλέζος αναδείχθηκε πρόεδρος ξανά στην Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου